Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
12. 8. 2014,
14.49

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Erazem Lorbek Jure Zdovc gleženj koleno

Torek, 12. 8. 2014, 14.49

4 leta, 4 mesece

Nas bi morale nove težave Erazma Lorbka skrbeti?

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nič kaj optimistično ni bilo slišati selektorja Jureta Zdovca, ko je moral govoriti o pripravljenosti Erazma Lorbka, pri katerem so se pojavile nove zdravstvene težave. Vseeno upa na najboljše.

Poškodba gležnja je Erazmu Lorbku ob koncu pretekle sezone prekrižala načrte, da bi reprezentančne priprave začel prvega dne. Ker je moral veliko mirovati, fizična pripravljenosti pri njem v tem trenutku ni na visoki ravni.

Po kitajski turneji se je priključil izbrani vrsti v Kranjski Gori, kjer je začel postopoma delati. Najprej se je preizkusil v igri 5:0 na en koš, dan pozneje čez celo igrišče, nato pa je prišel čas, da vstopi v igro na kontakt. Tretji dan priprav so se pojavile težave s kolenom.

Erazmov optimizem pomirja selektorja Jureta Zdovca

"Erazem še ni pripravljen. Ima težave – ne samo z gležnjem, ampak tudi s kolenom. Ni sicer nič strašnega, a je ustavilo proces dela za kakšen dan. Še vedno je optimističen, kar me najbolj veseli. Verjame, da se bo pripravil v pravem smislu in da bo igral tako, kot od njega pričakujemo. Res je, da dnevi tečejo, a smo optimisti," je o Erazmovih težavah dejal selektor Jure Zdovc.

Čeprav se slovenska javnost Erazma spomni po igrah z evropskega prvenstva na Poljskem pred petimi leti, ko je blestel, od njega jasno ne moremo pričakovati takšnega učinka na svetovnem prvenstvu v Španiji.

Zdovc upa, da bo v pravi formi za izločilne boje

Zdovc upa, da bo Erazem prišel v formo ravno za čas izločilnih bojev, ko ga bo ekipa najbolj potrebovala: "Zelo bom vesel, če bo lahko Erazem na pripravljalni tekmi proti ZDA (26. avgust, op. p.) igral dvakrat po sedem minut. Če se bo to zgodilo, bom zelo zadovoljen. Na tem igralnem mestu imamo kar nekaj košarkarjev in jih bomo menjali. Računam, da bomo skozi prvenstvo dvigovali njegovo formo in bo najboljši v tekmah na izpadanje. Do tja moramo seveda še priti, a takšen je načrt."

Slovenska reprezentanca se bo do četrtka pripravljala v Kranjski Gori, nato pa odpotovala v Litvo na turnir, kjer bo naša izbrana vrsta igrala proti Novi Zelandiji, Grčiji in Litvi. Dobrodošlo bi bilo, da bi kakšno minuto zaigral tudi Erazem, le upamo pa lahko, da bo njegovih težav kmalu konec, saj je pomemben del reprezentance.

Ne spreglejte