Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
12. 8. 2019,
20.03

Osveženo pred

4 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,59

1

Natisni članek

Martin Krampelj Cedevita Olimpija Cedevita Olimpija Slaven Rimac liga ABA Eurocup Sani Bečirović

Ponedeljek, 12. 8. 2019, 20.03

4 leta, 8 mesecev

martin krampelj

Olimpijin novinec še ni odpisal lige NBA #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,59

1

Martin Krampelj | Martin Krampelj verjame, da se bo pri KK Cedevita Olimpija dobro znašel. | Foto Nebojša Tejič/STA

Martin Krampelj verjame, da se bo pri KK Cedevita Olimpija dobro znašel.

Foto: Nebojša Tejič/STA

V novi Olimpiji ni toliko mladih košarkarjev kot v zadnji sezoni. Načrtno, saj so želeli, da bi bila ekipa takoj konkurenčna. Tako v ligi ABA kot Eurocupu. Med mlajšimi v moštvu iz Stožic je Martin Krampelj. Zanj bo to prva profesionalna sezona, saj je zadnje štiri igral v ameriškem študentskem prvenstvu.

Slaven Rimac
Sportal Hrvaški strokovnjak verjame v projekt, ki raste v Ljubljani #video

Grosupeljčan Martin Krampelj je pred štirimi leti iz Krke - kot eden od redkih slovenskih košarkarjev - odšel v ligo NCAA, kjer je igral za univerzo Creighton v Nebraski. Danes pravi, da je bila odločitev pravilna.

"Za vsakega ni. Zdaj smo videli nekaj deklet in fantov, ki so odšli tja, a se nato vrnili. Odvisno je, v kakšnem okolju si. Jaz sem bil v zelo mirnem okolju. Imel sem se super, diplomiral sem, igral košarko na visoki ravni, se veliko naučil in razvil kot oseba," pravi 24-letnik, ki je v zadnji sezoni odigral 35 tekem.

Dvakrat toliko tekem, a verjame, da ne bo težav

Poškodbi kolen sta preteklost, zdaj ga v Olimpiji čaka dvakrat toliko tekem. "Res se je vrnil na enkraten način, tudi Američani so o tem poročali. Na to smo lahko zelo ponosni. Kar zadeva število tekem, bi vsekakor lahko bila težava, saj je razlika v številu velika," razmišlja športni direktor KK Cedevita Olimpija Sani Bečirović, krilni center pa dodaja: "Na univerzi je bilo veliko teka. Kakšna tekma je štela tudi skoraj za dve, tako da mislim, da ne bo pretežko."

"Verjamem, da bo že v tej krstni evropski sezoni pokazal, za kakšnega igralca gre in ga bo imelo ljubljansko občinstvo zelo rado," je prepričan športni direktor Sani Bečirović. | Foto: Grega Valančič/Sportida "Verjamem, da bo že v tej krstni evropski sezoni pokazal, za kakšnega igralca gre in ga bo imelo ljubljansko občinstvo zelo rado," je prepričan športni direktor Sani Bečirović. Foto: Grega Valančič/Sportida

Njegovo povprečje v zadnjem letniku: 13,5 točke in 6,9 skoka na tekmo. Takšne številke bi rad ohranil tudi pri Olimpiji. "Verjamem, da bo že v tej krstni evropski sezoni ali pa v domači sezoni pokazal, za kakšnega igralca gre, in ga bo imelo ljubljansko občinstvo zelo rado."

Tyler Dorsey
Sportal Maccabi se krepi

"Zagotovo bo potreboval čas, da se bo prilagodil, a ima potencial," pravi trener Slaven Rimac. | Foto: Grega Valančič/Sportida "Zagotovo bo potreboval čas, da se bo prilagodil, a ima potencial," pravi trener Slaven Rimac. Foto: Grega Valančič/Sportida

"Potreboval bo čas, a ima potencial"

V hitri košarki trenerja Slavena Rimca bi se moral dobro znajti. "Ameriški način dojemanja športa je malo bolj prilagodljiv, pri nas pa pravimo, da je vsaka žoga pomembna, vsaka posest je pomembna, vsak napad je pomemben. Zagotovo bo potreboval čas, da se bo prilagodil, a ima potencial. V njegovih rokah je, da dela stoodstotno," o novem varovancu pravi hrvaški strateg, Krampelj pa pripomni: "Vsak se bo boril za svoje minute. Tako bo najbolj pošteno, tako bo najbolj borbeno in tako bo največ zmag."

Jaka Blažič
Sportal Blažiču govorijo, da je naredil korak nazaj, a se s tem ne strinja #video

"Liga NBA je dodatna motivacija." | Foto: Grega Valančič/Sportida "Liga NBA je dodatna motivacija." Foto: Grega Valančič/Sportida

Misli na NBA še ni opustil

Na naboru za ligo NBA ni bil izbran, a najmočnejše lige na svetu še ni odpisal.

"Ne, to je samo dodatna motivacija. Za to sezono sem zelo motiviran, da zrastem in postanem še boljši igralec," pravi Krampelj. Kar bo dobro tudi za reprezentanco, saj je na širšem selektorjevem seznamu.

Preberite še:

Cedevita Olimpija
Sportal Sprejeli odgovornost, ki jo nosi mesto Ljubljana
Ne spreglejte