Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
17. 8. 2019,
8.02

Osveženo pred

4 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13

Natisni članek

košarka Košarkarska tržnica

Sobota, 17. 8. 2019, 8.02

4 leta, 8 mesecev

KOŠARKARSKA TRŽNICA (12.–18. 8.)

Maccabi se krepi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13
Tyler Dorsey | Tyler Dorsey je ena izmed okrepitev Maccabija pred začetkom nove sezone. | Foto Reuters

Tyler Dorsey je ena izmed okrepitev Maccabija pred začetkom nove sezone.

Foto: Reuters

Pestro dogajanje na košarkarski tržnici. Tudi ta teden za vas spremljamo prestope, nove pogodbe …

Izraelci mislijo resno

Ekipo Maccabija je pred začetkom nove sezone okrepil Omri Casspi. 31-letni košarkar se v Izrael vrača po desetih sezonah v ligi NBA. Casspi je bil prvi izraelski košarkar, ki je zaigral v ligi NBA, v desetih sezonah je nastopil na 588 tekmah, med drugim pa je igral za Sacramento, Houston, Minnesoto, Golden State, nazadnje pa je igral za Memphis, ki pa ga je februarja odslovil. Kot kapetan izraelske reprezentance je nastopil tudi na evropskem prvenstvu pred dvema letoma, ko je Slovenija osvojila zlato odličje.

Ekipo Maccabija je pred začetkom nove sezone okrepil Omri Casspi (levo).
 | Foto: Reuters Ekipo Maccabija je pred začetkom nove sezone okrepil Omri Casspi (levo). Foto: Reuters

Izraelsko ekipo pa je v zadnjem tednu okrepil tudi Grk Tyler Dorsey. 23-letni košarkar je v pretekli sezoni igral v ligi NBA za ekipo Memphisa. na 21 tekmah, na katerih je zaigral, je v povprečju dosegel 9,8 točke. Dve leti nazaj ga je na draftu v drugem krogu izbrala Atlanta.

Nov košarkar v Rogaški Slatini

Za ekipo Rogaške bo v prihajajoči sezoni igral Američan Tony Washington. V pretekli sezoni branil barve Limburga v nizozemski prvi ligi, v povprečju je na 30 odigranih tekmah dosegel 12,2 točke na tekmo, v povprečju pa je imel tudi enajst skokov na tekmo, kar je bilo največ v ligi. Za 208 centimetrov visokega košarkarja bo to druga sezona, ki jo bo preživel v Evropi, pred dvema letoma je končal šolanje na eni izmed ameriških univerz.

Argentinec podaljšal z Real Madridom

Argentinec Facundo Campazzo je v tem tednu podaljšal sodelovanje z Real Madridom. 181 centimetrov visoki košarkar je z Realom, s katerim je dvakrat osvojil evroligo, sklenil novo pogodbo, v Madridu pa bo tako ostal vsaj do leta 2024. 

Kralj vsaj za pol sezone v Domžale

David Kralj (levo) se seli v Domžale. | Foto: Grega Valančič/Sportida David Kralj (levo) se seli v Domžale. Foto: Grega Valančič/Sportida Mladi košarkar Cedevite Olimpije David Kralj, ki je v Ljubljano prišel v minuli sezoni, bo tekmovalno sezono 2019/20 kot posojeni košarkar začel v domžalskem Heliosu. Moštvo Cedevite Olimpije je v sredo uradno začelo s pripravami na novo tekmovalno sezono, priprave pa je z Olimpijo začel tudi 20-letni Kralj, ki pa bo vsaj v začetku prihajajoče sezone nosil dres domžalskega Helios Suns kot posojeni igralec ljubljanskega kluba. Obenem pa sta se kluba dogovorila, da se lahko Kralj ob začetku drugega dela slovenskega državnega prvenstva vrne v Stožice.

Domžalski klub sta pred začetkom sezone med drugim okrepila tudi 23-letni Milan Kovačević in leto mlajši košarkar Krešimir Radovčić.

Najboljši strelec evrolige okrepil CSKA

Ameriški branilec Mike James je podpisal enoletno pogodbo z moskovskim CSKA-jem. James je v prejšnji sezoni odlično branil barve Olimpie Milano. Bil je najboljši strelec evrolige (19,8 točke) in bil zato nagrajen s pokalom Alphonso Ford. Povprečno je vknjižil tudi 6,4 podaje (drugi najboljši), prav tako je bil na vrhu v še nekaj drugih statističnih prvinah (met za tri, met iz igre, prosti meti, igralni čas), bil pa je tudi tretji najboljši v ukradenih žogah.

V sezoni 2017-2018 je v ligi NBA odigral 36 tekem za Phoenix in New Orleans in v povprečju dosegal 9,3 točke na tekmo. 28-letni košarkar je v preteklosti igral še na Hrvaškem, v Grčiji, Izraelu in Španiji. Z ekipo iz Milana je imel sicer sklenjeno pogodbo do leta 2021, a zaradi prenove ekipe zanj v moštvu ni bilo več prostora. 

Preberite še:
Miloš Teodosić
Sportal Udarec za Srbe: bo kapetan izpustil SP?
Slaven Rimac
Sportal Hrvaški strokovnjak verjame v projekt, ki raste v Ljubljani #video
Aleksej Nikolić
Sportal Ne v Olimpijo, zlati slovenski reprezentant v Italijo
Ne spreglejte