Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
9. 8. 2019,
18.02

Osveženo pred

4 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,09

2

Natisni članek

Vince Carter Neven Spahija Košarkarska tržnica

Petek, 9. 8. 2019, 18.02

4 leta, 8 mesecev

KOŠARKARSKA TRŽNICA (5.–11. 8.)

Ne v Olimpijo, zlati slovenski reprezentant v Italijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,09

2

Aleksej Nikolić | Aleksej Nikolić bo kot posojeni igralec beograjskega Partizana v vrstah novega italijanskega prvoligaša iz Trevisa. | Foto Vid Ponikvar

Aleksej Nikolić bo kot posojeni igralec beograjskega Partizana v vrstah novega italijanskega prvoligaša iz Trevisa.

Foto: Vid Ponikvar

Pestro dogajanje na košarkarski tržnici. Tudi ta teden za vas spremljamo prestope, nove pogodbe …

Čančar in Dončić
Sportal Okrepljena slovenska kolonija v ligi NBA

Slovenski košarkarski reprezentant Aleksej Nikolić kariere kljub govoricam ne bo nadaljeval pri novoustanovljeni ekipi Cedeviti Olimpiji. Kot je danes poročala srbska tiskovna agencija Tanjug, bo 24-letni Postojnčan naslednjo sezono igral kot posojeni igralec beograjskega Partizana v vrstah novega italijanskega prvoligaša iz Trevisa. Nikolić je v minuli sezoni nosil dres Partizana, pred tem je bil član moštev Brose Bamberg in Spars Sarajevo.

Organizator igre je največji uspeh doživel, ko je bil leta 2017 z reprezentanco Slovenije prvak Evrope, ko so Slovenci za prvo slovensko veliko člansko ekipno lovoriko v košarki v finalu premagali Srbe.

Nikolić je v minuli sezoni za Partizan na 16 tekmah v tekmovanju eurocup dosegel 8,3 točke in zabeležil 2,6 asistence. V ligi ABA pa je na 25 tekmah v povprečju igral 19,5 minut ter dosegel 6,4 točke ter 2,3 asistence, v srbskem tekmovanju je beležil po 6,1 točke, 1,4 skoka in 1,9 podaje.

Kot so sporočili, sta Partizan in Nikolić še za eno sezono podaljšala pogodbo, kar pomeni, da se mu bo pogodba iztekla po koncu sezone 2021/22.

Petindvajsetletni, 206 cm visoki srbski košarkar Sreten Knežević je nova okrepitev Heliosa. | Foto: Maša Kraljič/Sportida Petindvajsetletni, 206 cm visoki srbski košarkar Sreten Knežević je nova okrepitev Heliosa. Foto: Maša Kraljič/Sportida

Knežević novi član domžalskega Heliosa

Domžalski košarkarski klub Helios Suns je v svoje vrste pripeljali Sretena Kneževića, ki je v pretekli sezoni igral za Rogaško. Petindvajsetletni, 206 cm visoki srbski košarkar, ki lahko igra tako na položaju centra kot krilnega centra, je zadnja "visoka" okrepitev Heliosa, so še sporočili iz domžalskega kluba.

Knežević je lansko sezono preživel pri Rogaški, za katero je v državnem prvenstvu dosegal po 4,6 točke in 2,8 skoka na tekmo, v ligi Aba 2 pa po 5,9 točke in 3,8 skoka.

Goran Dragić in Udonis Haslem bosta tudi v prihodnji sezoni soigralca. | Foto: Getty Images Goran Dragić in Udonis Haslem bosta tudi v prihodnji sezoni soigralca. Foto: Getty Images

Udonis Haslem še naprej pri Miamiju

Iz kluba Miami Heat so sporočili, da Udonis Haslem ostaja v ekipi tudi za prihodnjo sezono. Skupaj z Goranom Dragićem sta kapetana moštva in bosta še naprej družno opravljala svojo delo.

Haslem je NBA kariero začel leta 2003 in je vse od takrat član Miamija. Za 39-letnega košarkarja bo to že 17. sezona v najmočnejši ligi na svetu, v kateri je osvojil tri naslove prvakov.

Partizan pripeljal še beloruskega centra

Artsiom Parahuski bo kariero nadaljeval v Beogradu pri Partizanu. Pred prihodom v Srbijo je igral za litovski Rytas in v EuroCupu dosegal 13,8 točke, 7,8 skoka in 1,1 blokade na tekmo.

Sicer pa se lahko pohvali, da je že igral v Evroligi za Maccabi Tel Aviv, Unics Kazan in Nižni Novgorod.

MVP EuroCupa v Zenit

Ruski predstavnik v Evroligi Zenit iz Saint-Petersburga je svoje vrste okrepil z ameriškim koašrkarjem Willom Thomasom, ki je bil v pretekli sezoni najkoristnejši košarkar finalnih obračunov EuroCupa.

Sicer je bilo njegovo povprečje na 23 tekmah 11,8 točke, 3,7 skoka in 1,7 asistence na tekmo.

Florveus nova okrepitev domžalskih košarkarjev

Domžalski košarkarski klub Helios Suns se je okrepil z 28-letnim Američanom Johnom Florveusom. Gre za 211 cm visokega centra, ki je zadnjih pet sezon igral v Evropi, so sporočili iz tabora Domžalčanov.

Florveus je igral v Romuniji (Timba Timisoara), Nemčiji (Wurzburg), Gruziji (Cactus Tbilisi), Grčiji (Koroivos Amaliadas) in na Slovaškem (Spisska Nova Ves). Tam je lani dosegal po 12,9 točke in 8,8 skoka na tekmo.

"Zelo sem zadovoljen, da smo se s Helios Suns dogovorili za sodelovanje. Z navdušenjem pričakujem našo sezono v slovenski in ABA 2 ligi. Pripravljen sem na trdo delo, ekipi pa želim pomagati na vse možne načine," je za svoj nov klub dejal Florveus.

Klemen Prepelič
Sportal Klemen Prepelič zapušča Real in se seli v Katalonijo
Goran Dragić
Sportal Kje se je zalomilo, ko so Dragića omenjali kot novega člana Dallasa

Vince Carter bo bogato športno pot zaključil pri Atlanti. | Foto: Reuters Vince Carter bo bogato športno pot zaključil pri Atlanti. Foto: Reuters

Vince Carter bo kariero zaključil pri Atlanti

Nemški košarkar Dirk Nowitzki je zaključil kariero po 21. odigranih sezonah. Njegov dosežek, kakor tudi od Kevina Garnetta, Kevina Willisa in Roberta Parisha, bo zdaj presegel Vince Carter.

Legendarni košarkar bo vztrajal še 22. sezono, športno pot pa bo zaključil pri Atlanta Hawks. V pretekli sezoni je v povprečju igral 17 minut, v tem času pa dosegal 7,4 točke.

Nekdanji košarkar Olimpije v Izrael

Ameriški organizator igre Dominic Waters, ki je leta 2012 igral za Olimpijo, bo kariero nadaljeval pri izraelskem klubu Ironi Nahariya. Potem ko je zapustil ljubljanski klub, je zamenjal že enajst klubov.

Zadar pripeljal Američana

Tony Wroten je novi član Zadra, ki si je v dodatnih kvalifikacijah uspel zagotoviti obstoj v ligi ABA. Američan, ki igra na mestu organizatorja igre, je lani igral za estonski Kalev in v ligi VTB v povprečju dosegal 15 točk in pet asistenc.

Žiga Samar
Sportal Nadarjeni Slovenec zapušča Real Madrid

Lokomotiv Kuban pripeljal košarkarja iz lige NBA

Sam Dekker bo kariero nadaljeval pri Lokomotiv Kubanu, ki bo tako kot Cedevita Olimpija igral v EuroCupu.

25-letni košarkar ima izkušnje iz lige NBA, potem ko je igral za Houston Rockets, LA Clippers, Cleveland Cavaliers in Washington Wizzards. Leta 2015 je bil na naboru izbran kot 18. po vrsti. V zadnji sezoni je na 47 tekmah v povprečju dosegal 6,1 točke, tri skoke in eno asistenco na tekmo.

Neven Spahija | Foto: Reuters Foto: Reuters

Nekdanji trener Krke bo pomočnik pri Memphis Grizzlies

Hrvaški strokovnjak Neven Spahija in Ukrajinec Vitalij Potapenko sta postala pomočnika trenerja pri Memphis Grizzlies.

Spahija je v trenerski karieri kot pomočnik delal pri Olimpiji, glavni trener pa je bil pri Krki.

A to ne bo njegov prvi angažma v ligi NBA, saj je bil pomočnik že pri Atlanta Hakws med letoma 2014 in 2017.

Sicer pa je v dolgi trenerski karieri vodil tudi Maccabi iz Tel Aviva, Fenerbahče, Valencio, Tau Ceramico, Cibono …

Valencia pripeljala Loyda

Američan Jordan Loyd bo drugič v karieri igral v Evropi. Prvič se je preizkusil pri Hapoelu Eliatu, zdaj pa bo kariero nadaljeval pri Valencii.

Lani je sicer podpisal pogodbo z Darušafako, vendar ni zaigral na nobeni evroligaški tekmi, saj je izkoristil klavzulo za odhod v ligo NBA k Toronto Raptors. Za prvake je igral na 12 tekmah rednega dela sezone – 2,4 točke v 4,6 minute.

Quincy Miller
Sportal Košarkarska tržnica: Miller, Lawal, Lessort ...

 

Ne spreglejte