Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
11. 1. 2021,
11.08

Osveženo pred

3 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,31

1

Natisni članek

DeMarcus Cousins Luka Dončić Luka Dončić NBA Liga NBA Houston Rockets Los Angeles Lakers Markieff Morris

Ponedeljek, 11. 1. 2021, 11.08

3 leta, 3 mesece

Vroča kri v Los Angelesu

Najprej razbesnel brata "Dončićevega sovražnika", nato udaril v glavo LeBrona #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,31

1

LeBron James Cousins | LeBron James in DeMarcus Cousins sta bila v prejšnji sezoni soigralca, a center zaradi hude poškodbe kolena ni nikoli zaigral za Lakers, ki so osvojili naslov prvaka. Po koncu sezone se je preselil v Teksas. | Foto Reuters

LeBron James in DeMarcus Cousins sta bila v prejšnji sezoni soigralca, a center zaradi hude poškodbe kolena ni nikoli zaigral za Lakers, ki so osvojili naslov prvaka. Po koncu sezone se je preselil v Teksas.

Foto: Reuters

Na dvoboju lige NBA med branilci naslova Los Angeles Lakers in Houston Rockets sta morala predčasno s parketa kar dva košarkarja. Pri gostiteljih je bil izključen Markieff Morris, sicer brat dvojček v Sloveniji osovraženega Marcusa Morrisa, pri raketah iz Teksasa pa DeMarcus Cousins.

LeBron James
Sportal LA Lakers še sedmič, Dončićev Dallas se je zaradi koronavirusa znašel v težavah

Prvaki lige NBA Los Angeles Lakers so na domačem parketu upravičili vlogo favorita in premagali Houston Rockets s 120:102. Pri domačih sta izstopala največja zvezdnika Anthony Davis (27 točk) in LeBron James (18), ki se je na začetku druge četrtine držal za glavo in čudil grobosti tekmeca. Ob prodoru na koš je s strani DeMarcusa Cousinsa nepričakovano prejel udarec v glavo, sodniki pa so centru Houston Rockets prisodili nameren prekršek druge stopnje, tako da je bila tekma zanj končana, v kratkem pa bi ga lahko s strani vodstva tekmovanja doletela še denarna kazen.

Kako je DeMarcus "Boogie" Cousins udaril v glavo LeBrona Jamesa:

To pa še zdaleč ni bil prvi zaplet na tekmi, v katerem je bil vpleten Cousins. 30-letni Boogie, ki se lahko pohvali z bogato kariero, nenazadnje je že štirikrat nastopil na zvezdniški tekmi All-Star, z izbrano vrsto ZDA pa je postal olimpijski (2016) in svetovni (2014) prvak, je ob koncu prve četrtine prejel tehnično napako.

Luka Dončić
Sportal V Dallasu težave: vse več okuženih, Dončić medtem lovi velikega Jordana

Začelo se je s prekrškom Markieffa Morrisa nad Jae'Seanom Tatom. Jezernik ga je porinil na tla, nato pa se je za soigralca hitro postavil Cousins in močno s komolcem odrinil vročekrvnega Morrisa. Ta je končal na tleh, pobesnel in skušal fizično obračunati s centrom Houstona, a so vmes stopili soigralci ter preprečili najhujše.

Kako je bil izključen Markieff Morris, DeMarcus Cousins pa prejel tehnično napako:

Oba "petelinčka" sta prejela tehnično napako, sodniki pa so Morrisu zaradi grobega prekrška nad Tatom prisodili še namerno osebno napako, kar je pomenilo, da se je tekma zanj še isti trenutek končala. Bil je namreč izključen.

Dvoboj v dvorani Staples je tako ponudil kar dve izključitvi, na koncu pa se je veliko bolj smejalo branilcem naslova, saj so vknjižili prepričljivo zmago in zadržali položaj pri vrhu zahodne konference.

Brat sovražnika Luke Dončića

31-letni Američan Markieff Morris je brat dvojček Marcusa Morrisa (Los Angeles Clippers), ki se je lani po kar nekaj spornih in provokativnih potezah, s katerimi je pošteno spravil ob živce Luko Dončića, prelevil v eno izmed bolj osovraženih oseb v Sloveniji. Takrat je bilo veliko govora o tem, da je na peti tekmi uvodnega kroga končnice lige NBA namerno stopil na Dončićev poškodovani gleženj, a je po tekmi zatrjeval, kako igra košarko z velikim spoštovanjem do sebe in drugih igralcev.

Kako je Marcus Morris poleti 2020 v Orlandu udaril in spravil ob živce Luko Dončića:

Slovenske ljubitelje košarke je še bolj razhudil na šesti tekmi med LA Clippers in Dallasom, ko je Dončića v enem izmed prodorov slovenskega asa grdo udaril po glavi. Takrat je bil zaradi namernega prekrška druge stopnje neposredno izključen, po tekmi pa v javnosti ni izkazal prav nobenega obžalovanja nad storjeno potezo. Pred leti sta si oba brata Morris pri Phoenixu delila slačilnico z Goranom Dragićem.

Bogdan Bogdanović
Sportal Črn scenarij se je uresničil: huda poškodba Bogdanovića #video
Ne spreglejte