Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Ponedeljek,
3. 2. 2020,
19.58

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43

Natisni članek

Cedevita Olimpija Cedevita Olimpija Jurica Golemac Ivan Marinković Sani Bečirović

Ponedeljek, 3. 2. 2020, 19.58

4 leta, 2 meseca

IZ TABORA CEDEVITE OLIMPIJE

Ivan Marinković prihaja v Stožice

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43
Ivan Marinković | Ivana Marinkovića v nedeljo ni bilo v kadru Primorske na tekmi proti Megi. | Foto Žiga Mikeli/Koper Primorska

Ivana Marinkovića v nedeljo ni bilo v kadru Primorske na tekmi proti Megi.

Foto: Žiga Mikeli/Koper Primorska

Igralsko zasedbo Cedevite Olimpije bo v kratkem okrepil še srbski košarkar s slovenskim potnim listom Ivan Marinković, ki pa bi lahko igral le v državnem prvenstvu. S koper Primorsko se je dogovoril za predčasno prekinitev pogodbe in je že na poti v Ljubljano.

Po črnem januarju, v katerem so košarkarji Cedevite Olimpije na štirih jadranskih tekmah ostali brez zmage, je prva februarska sobota prinesla konec niza. Z zmago proti FMP v Beogradu so "zmaji" pod vodstvom Jurice Golemca okrepili svoj položaj v boju za uvrstitev v končnico, ki zagotavlja tudi evropsko vozovnico za prihodnjo sezono. V zadnjih štirih krogih bodo položaj poskušali zadržati v obračunih z Zadrom, Crveno zvezdo, Budućnostjo in Krko.

Pestro pa je te dni v Stožicah tudi kadrovsko dogajanje. S prihodom trenerja Golemca je strokovni štab okrepil trener za telesno pripravo Filip Ujaković, ki je pečat pustil že pri Primorski, poslovil pa se je pomočnik Marko Maravič.

V Beogradu je do prvih minut v ljubljanskem dresu prišel Američan Dominic Artis, na prvo pravo priložnost pa še čaka dolenjski prišlek Domen Bratož, ki so ga pripeljali predvsem z mislijo na slovensko kvoto na državnem prvenstvu.

Marinković na poti v Ljubljano

Trilogijo prihodov bo sklenil še izkušeni krilni center Ivan Marinković iz Kopra Primorske. Dogovor z njim za 2,5-letno pogodbo je že sklenjen, kar so danes potrdili vsi vpleteni. "Zelo vesel sem, da sem se pridružil Cedeviti Olimpiji. Absolutno se zavedam dejstva, da sem se pridružil klubu z dolgo in veliko tradicijo, ter še večjimi pričakovanji. Komaj čakam, da se ekipi pridružim na treningih, in da skupaj dosežemo vse cilje, zadane za prihodnost," pravi Marinković.

Športni direktor Cedevite Olimpije Sani Bečirović je sporočil: "Podpis pogodbe z Ivanom Marinkovićem je le še ena izmed potrditev dejstva, o katerem govorimo že skozi celotno sezono oziroma od nastanka Košarkarskega kluba Cedevita Olimpija. Klubu se je pridružil nov igralec s slovenskim potnim listom, z izkušnjami z igranjem v Ligi ABA, ki bo v prihodnjih sezonah tvoril jedro našega moštva, in na katerega lahko resno računamo pod obema obročema. O igrah Marinkovića verjetno ni potrebno izgubljati preveč besed, saj ga je lahko slovenska javnost dobro spoznala v zadnji sezoni in pol, ko je nosil dres Kopra Primorske in odlično sodeloval z Jurico Golemcem. Verjamemo, da bo enako tudi v dresu Cedevite Olimpije."

Trener Jurica Golemac pa: "Zelo zadovoljen sem, da se je naši ekipi pridružil Ivan Marinković. Slednji je domači igralec s slovenskim potnim listom. Na žalost smo zamudili rok za prestope igralcev v Ligi ABA, kjer bi nam bil Ivan v veliko pomoč s svojimi izkušnjami, a Marinković je naložba za prihodnost našega kluba. Takoj pa nam bo priskočil na pomoč v slovenskem pokalnem tekmovanju, ki se začenja naslednji teden. Moram reči, da sem zadovoljen tudi zato, ker se nam bo pridružil igralec, ki je z menoj sodeloval sezono in pol, zato se bo hitro ujel s sistemom igre, hkrati pa bo v veliko pomoč tudi ostalim soigralcem."

Koper Primorska Mega
Sportal Olimpija in Koper zmagala, beograjski derbi pripadel Crveni zvezdi
ABA žoga
Sportal Peta četrtina ali čigavi so sodniki
Marko Luković
Sportal Primorsko sporočilo: Slovenske krone ne bomo kar predali
Dominic Artis
Sportal Olimpija z novim dirigentom
Cedevita Olimpija
Sportal Dobro se zaveda, kaj je njihova največja pomanjkljivost #video
Ne spreglejte