Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
24. 1. 2019,
10.01

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,09

2

Natisni članek

Twitter Dirk Nowitzki Dallas Mavericks Liga NBA All Star Luka Dončić Luka Dončić

Četrtek, 24. 1. 2019, 10.01

5 let, 3 mesece

Šaljiv čivk zvezdnika Dallas Mavericks

Luka Dončić sporoča, da odhaja na All Star

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,09

2

Luka Dončić | Luka Dončić je v glasovanju za nastop na tekmi All Star po predzadnjem štetju glasov zaostajal le za dvema košarkarjema. | Foto Reuters

Luka Dončić je v glasovanju za nastop na tekmi All Star po predzadnjem štetju glasov zaostajal le za dvema košarkarjema.

Foto: Reuters

Najbolj vroči košarkarski najstnik na svetu Luka Dončić je v obdobju, ko Slovenija nestrpno pričakuje odločitev o tem, kdo bo sestavljal začetni peterki na zvezdniškem dvoboju NBA All Star, nasmejal navijače. Prek Twitterja je objavil izredno novico, v kateri naznanja, da se bosta z Dirkom Nowitzkim na spektaklu vseh zvezd v Charlottu udeležila tekmovanja v zabijanju.

Bo Luka Dončić nastopil na tekmi vseh zvezd? Celo kot član začetne peterke? Odgovor (vsaj) na drugo vprašanje bo znan v petek malce po 1. uri zjutraj po slovenskem času, ko bodo javnosti predstavili peterki zvezdniškega dvoboja in kapetana ekip. Če bi se med elito znašel tudi najstnik Dallasa, ki prisega na številko 77, bi s tem poskrbel za nov mejnik slovenske, pa tudi evropske košarke.

Luka Dončić
Sportal Če bi odločali navijači, bi Dončić že odpiral šampanjec #video

Izredna novica, ob kateri ni zadrževal smeha

Luka Dončić in Dirk Nowitzki sta v Dallasu postala velika prijatelja. | Foto: Reuters Luka Dončić in Dirk Nowitzki sta v Dallasu postala velika prijatelja. Foto: Reuters Na odločitev bo treba še malce počakati, a je Ljubljančan, ki med krstno sezono v ligi NBA odkrito priznava, da v njej uživa, posredno že dal vedeti, da bo prihodnji mesec sodeloval na priljubljenem dogodku. O priljubljenosti mladega novinca zgovorno pričajo podatki predzadnjega štetja glasov za nastop na tekmi All Star, na katerem je prejel več kot 3,3 milijona glasov in gledal v hrbet le LeBronu Jamesu in Giannisu Antetokounmpoju.

To, kako pomembna je postala njegova javna beseda, kaže tudi odmevnost njegovega zadnjega čivka. Sporočilo Dončića na Twitterju, v katerem je dal vedeti, da sta se s soigralcem in ikono Dallas Mavericks Dirkom Nowitzkim odločila, da se bosta prihodnji mesec na spektaklu v Charlottu udeležila tekmovanja v zabijanju, je hitro zaokrožilo po spletu.

"Izredna novica! Z Dirkom sva se odločila, da se bova pridružila tekmovanju v zabijanju. Bodite pozorni na naju!" je zapisal 19-letni slovenski as. Da je pri pisanju neznansko užival, priča tudi dodani čustvenček, v katerem je upodobljen obraz, ki joče od smeha.

V dobrih desetih urah je prejel kar 40 tisoč všečkov (srčkov), njegovo sporočilo je doživelo več kot šest tisoč ritvitov in zbralo 300 komentarjev, v katerih ni manjkalo dobre volje in šaljivih dovtipov. Velika večina je prepričana, da gre za šalo in da se evropska prijatelja - navijači Dallasa doživljajo Slovenca kot naslednika junaka franšize - zagotovo ne bosta predstavila na tekmovanju v zabijanju. V svojih odgovorih so celo predstavili nekaj predlogov, kako naj bi se Luka in Dirk lotila zadeve, da bi bila čim bolj uspešna.

Bo Nemec tekmoval v metanju trojk?

Nowitzki, ki se je z veseljem lotil vloge Dončićevega mentorja, je nazadnje na tekmi vseh zvezd nastopil leta 2015. Takrat ga je zvezdnik Golden Stata Stephen Curry v enem izmed protinapadov atraktivno zaposlil, Nemec pa je uspešno izvedel "alley-oop" in zabil žogo v koš.

Nowitzki je na spektaklu All Star nastopil že 13-krat, v tej sezoni, ko se je vrnil po dolgotrajni poškodbi, pa igra zgolj simbolično, le nekaj minut na tekmo. Telo ni več vajeno vrhunskih naporov kot v preteklosti, odriv je vedno slabši.

Nemec v tej sezoni za Teličke na tekmo dosega le 3,8 točke. | Foto: Reuters Nemec v tej sezoni za Teličke na tekmo dosega le 3,8 točke. Foto: Reuters

V tej sezoni na dvoboj prispeva le 3,8 točke in 1,8 skoka. Njegov met iz igre je skromen (30-odstoten), zlasti tisti izza velike črte, s katerim je v preteklosti paral živce tekmecem (26,1-odstoten). Težko je torej pričakovati, da bi se 40-letni as iz Wurzburga odločil za košarkarsko prvino, v kateri ne more biti konkurenčen tekmecem.

Luka Dončić
Sportal Kakšen večer: Dončić čaral, zmagal in dobil nagrado, a tudi besno strgal dres #video

Naj bi pa Nowitzki vendarle dočakal povabilo in nastopil na spektaklu All Star, a ne v tekmovanju v zabijanju, temveč metu za tri točke. O tem krožijo neuradne govorice, ki še niso potrjene.

Dokaz o atraktivnih zabijanjih Donćiča in Nowitzkega:

Še malo, pa bo znano ...

Nowitzki je na tekmi All Star nastopil že 13-krat, Dončić pa bi, če bi 17. februarja zaigral v Charlottu, postal drugi Slovenec. Lani je na tekmi vseh zvezd nastopil Goran Dragić. | Foto: Reuters Nowitzki je na tekmi All Star nastopil že 13-krat, Dončić pa bi, če bi 17. februarja zaigral v Charlottu, postal drugi Slovenec. Lani je na tekmi vseh zvezd nastopil Goran Dragić. Foto: Reuters Dončić na drugi strani v krstni sezoni lige NBA tako blesti, da je prvi kandidat za najboljšega novinca sezone. Na srečanje v povprečju dosega 19,9 točke, 6,8 skoka in 5,3 asistence. Njegov met iz igre je boljši (42,8 odstotka), za tri točke, na zadnji tekmi je zanimivo zgrešil vseh osem poskusov, pa znaša 35,6 odstotka. Čeprav je iz tedna v teden več njegovih zabijanj, so njegovi navijači prepričani, da Dončića ne bo na omenjenem tekmovanju in da je želel s čivkom poskrbeti le za malce smeha.

Ljubljančan bi veliko raje nastopil na vrhuncu dogodka All Star, na zvezdniški tekmi. Ker je za njega glasovalo ogromno ljubiteljev košarke, si je izboljšal možnost za zasedbo mesta v začetni peterki. Navijači si tega želijo.

Ker pa bodo glasovi navijačev v glasovanju za začetni peterki šteli le 50 odstotkov, preostale pa bodo dali novinarji (25) in igralci (25), ostaja odprto vprašanje, ali bo Dončić vseeno po končnem štetju zasedel eno izmed treh vodilnih mest na lestvici višjih (frontcourt) igralcev zahodne konference. Odgovor bo znan malce po 1. uri zjutraj. 

Kako si bodo sledili dogodki:

  • 24. januar (25. januarja ob 1.00 po slovenskem času): znana bosta kapetana in začetni peterki
  • 31. januar (1. februar ob 1.00 po slovenskem času): znani bodo rezervisti, ki jih bodo izbrali trenerji
  • 7. februar (8. februar ob 1.00 po slovenskem času): kapetana bosta sestavila svoji ekipi
  • 17. februar (18. februar ob 2.00 po slovenskem času): tekma All Star v Charlottu
Luka Dončić
Sportal Luka Dončić kaznovan
Luka Dončić
Sportal Svet opeva Dončića, on pa je jezen nase #video
Ne spreglejte