Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
11. 6. 2024,
21.00

Osveženo pred

1 teden, 1 dan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,16

Natisni članek

P.J. Washington Kristaps Porzingis Kyrie Irving Luka Dončić Luka Dončić Boston Celtics finale Jason Kidd Liga NBA Dallas Mavericks

Torek, 11. 6. 2024, 21.00

1 teden, 1 dan

Pred tretjo tekmo finala lige NBA

Luka Dončić trdi, da se počuti dobro, a poročajo, da ni prepričljiv

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,16
Luka Dončić | Luka Dončić pred tretjo tekmo finala lige NBA sporoča, da se počuti dobro. | Foto Reuters

Luka Dončić pred tretjo tekmo finala lige NBA sporoča, da se počuti dobro.

Foto: Reuters

Luka Dončić in soigralci so se vrnili domov, kjer se finale lige NBA med Dallas Mavericks in Boston Celtics s tretjo tekmo nadaljuje v noči na četrtek. Dallas je prvi dve izgubil z 98:105 in 89:107. Dončić pravi, da ni težava v obrambi, ampak v slabem metu. Svojega zdravja ne postavlja v ospredje, trdi, da se počuti v redu. Je pa za tretjo tekmo vprašljiv center Bostona Kristaps Porzingis, ki si je na drugi resno poškodoval mečno mišico.

Luka Dončić Dallas Mavericks
Sportal Luka Dončić s prstom spet pokazal nase

Luka Dončić prvič igra v finalu. | Foto: Reuters Luka Dončić prvič igra v finalu. Foto: Reuters Dan pred tretjo finalno tekmo lige NBA med Dallas Mavericks in Boston Celtics so imeli domači v American Airlines Areni odprti trening. Novinarjev, snemalcev in fotografov je bilo precej več kot košarkarjev in strokovnega štaba Mavericksov. Tolikšno zanimanje velja v teh dneh za košarko v Teksasu. Vse pa najbolj zanima, kako je z Luko Dončićem, ki so ga poleg težav z gležnjem in kolenom na prejšnji tekmi ovirale še bolečine v hrbtu. Tik pred začetkom tekme je bil še povit s hladnimi obkladki.

A sam poškodbe oziroma poškodb, ki so tudi posledica agresivne igre nasprotnika, ne izpostavlja kot izgovora za poraza in zaostanek v finalu z 0:2 v zmagah. "Prvič, počutim se dobro, v podrobnosti ne bi rad šel. Drugič, igra je res bolj fizična. Oboji smo to sezono odigrali veliko tekem, a tako agresivno še nismo igrali." A novinarji, ki so bili prisotni na treningu in novinarski konferenci, tudi Brad Townsend, ki Maverickse spremlja na dnevni bazi, poročajo, da Luka z besedami, da se počuti dobro, ni bil najbolj prepričljiv. To lahko razberemo tudi iz njegovega tona. Kje ga najbolj boli, najverjetneje noče povedati niti zato, da ne bi nasprotnik še bolj napadal teh delov njegovega telesa.

ESPN poroča, pri tem navaja svoje vire, da je Dončić na drugi tekmi prejel protibolečinsko injekcijo, da mu je omrtvičilo razbolel prsni koš. In da bo tako tudi pred tretjo tekmo.

"Počutim se dobro." Te besede objavljajo prav vsi ameriški novinarji:

Kako se vrniti po zaostanku z 0:2? Drugi zvezdnik Mavericksov Kyrie Irving odgovarja: "Začne se pri meni. Svojemu bratu sem povedal, da moram zanj igrati bolje, skupaj z njim, saj bomo samo tako izpolnili cilj. Povedal sem mu, da sem jaz kriv. Sprejel sem odgovornost, ker nisem igral posebej dobro. Obenem pa morava zaupati tudi svojim soigralcem." Z besedo brat je mislil na Dončića.

"Ne moremo zadeti. To je trenutno naša glavna težava."

Dončića vsega ne more sam. Enostavno potrebuje več košev soigralcev, med dolžniki je tudi P.J. Washington. | Foto: Reuters Dončića vsega ne more sam. Enostavno potrebuje več košev soigralcev, med dolžniki je tudi P.J. Washington. Foto: Reuters "Še naprej moramo iskati odprte mete. Mislim, da naša obramba ni bila slaba. Samo ne moremo zadeti. To je trenutno naša glavna težava. A imamo odprte mete. Verjamemo, da lahko vsak v ekipi zadene. Samo verjeti moramo," je Luka ponovil besede, ki jih je izrekel že po drugi tekmi, ko je zaradi slabega odstotka meta (tudi prostih metov) in preveč izgubljenih žog (kar osem) del odgovornosti prevzel tudi na svoja pleča.

A predvsem so zatajili njegovi soigralci. Kyrie Irving na dveh tekmah finala sploh še ni zadel meta za tri točke. Dallas je na drugi tekmi za tri metal 23-odstotno (6/26). P.J. Washington je zadel eno trojko iz petih poskusov, Derrick Jones nobene iz treh. Premalo so dali tudi košarkarji s klopi – na drugi tekmi samo sedem točk (na prvi 20). Trener Jason Kidd pravi, da bo na domačem parketu drugače: "Kliše je, da pomočniki zvezdnikov doma igrajo bolje. Bomo videli, ali to res drži." Svoje pomočnike spodbuja tudi Dončić: "Mečite še naprej. Verjamemo v te mete. Tako smo prišli v finale. Tako smo igrali celotno sezono. Verjamemo v te fante. Če si odprt, samo meči, saj boš začel zadevati."

Poglejte, koliko je zanimanja za Dallas Mavericks dan pred tekmo:

Vprašljiv Porzingisov nastop

Kristaps Porzingis | Foto: Reuters Kristaps Porzingis Foto: Reuters Za tretjo in naslednje tekme je vprašljiv center Bostona in nekdanji član Dallasa Kristaps Porzingis. Ob koncu tretje četrtine druge tekme si je poškodoval levo mečno mišico. Trener Celticsov Joe Mazzulla je dejal, da gre za resno poškodbo, a da delajo vse, da bi bil Latvijec vendarle pripravljen za nadaljevanje finala. "Poškodbo spremljamo iz dneva v dan. Bomo videli, kako se bom počutil jutri. Naredil bom vse, da bom igral. Moram biti optimističen."

Zaradi poškodb, ki Porzingisa spremljajo že vso kariero, po odhodu iz Mavericksov v dvorani AAC sploh še ni igral. "Ko sem se prvič vrnil – nisem sicer igral za Washington – sem prejel topel sprejem. Pripravili so mi še poseben video. To je bilo zelo lepo. Vsi v klubu cenijo čas, ki sem ga preživel tu. Nimam nobenih slabi besed za ta klub, za to mesto. Pač se ni izšlo. Mislim, da ne bom deležen takšnega sprejema kot v New Yorku." Tam ga niso pozdravili prav nič prijazno. Latvijec je kariero v NBA začel pri Knicksih, nato pa igral za Dallas, Wizardse in zadnjo sezono za Celticse.
T - Luka Dončić Dallas Mavericks Saša Dončić
Sportal Saša Dončić: O tem ne bom govoril
Luka Dončić Dallas Mavericks
Sportal Novo razočaranje za načetega Dončića
Luka Dončić
Sportal Dončić šokiral prisotne in izstrelil: Slovenija!
Ne spreglejte