Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
8. 7. 2022,
7.38

Osveženo pred

1 leto, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,24

Natisni članek

Slovenska košarkarska reprezentanca Pariz The Quai 54 ulična košarka Luka Dončić Luka Dončić

Petek, 8. 7. 2022, 7.38

1 leto, 9 mesecev

Največji spektakel ulične košarke na svetu

Luka Dončić prihaja v francosko prestolnico

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,24
slovenska košarkarska reprezentanca : Hrvaška, Luka Dončić | Luka Dončić bo konec tedna razkazoval bogato košarkarsko znanje v Parizu. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Luka Dončić bo konec tedna razkazoval bogato košarkarsko znanje v Parizu.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Slovenski košarkarski dragulj Luka Dončić ne miruje. Po napornih kvalifikacijskih tekmah s slovensko reprezentanco prihaja še v Pariz. Konec tedna bo sodeloval na največjem dogodku ulične košarke na svetu. Nastopil bo na turnirju The Quai 54, ki poteka pred Eifflovim stolpom, najbolj prepoznavno znamenitostjo francoske prestolnice, v katero se želi Ljubljančan še vrniti. Najraje bi to storil leta 2024, ko bodo v Parizu olimpijske igre.

Nowitzki Dončić
Sportal Ganljiv prizor iz Švedske. Dončiću zaigralo srce, ko je zagledal prijatelja.

Po naporni sezoni lige NBA, v kateri se je prvič v karieri prebil med štiri najboljše ekipe in v končnici zaigral v konferenčnem finalu, v katerem je priznal premoč poznejšim prvakom Golden State Warriors, se je Luka Dončić vrnil v domovino. Na poletne počitnice, ki bi jih preživljal kje ob morju in se povsem odpočil od košarkarskih izzivov, je pozabil, saj je pred njim še kako razburljivo poletje.

Najprej se je posvetil pripravam slovenske reprezentance, ki ji je v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo pomagal do zmag nad Hrvaško in Švedsko, s čimer si je Slovenija še povečala možnosti za nastop na največjem košarkarskem tekmovanju na svetu.

V Pariz prihaja tudi Zion Williamson

Prihodnji mesec se bodo kvalifikacije nadaljevale, nato pa sledi vrhunec reprezentančnega leta, nastop na EuroBasketu v Nemčiji, kjer bo Slovenija branila naslov evropskega prvaka. Morda celo s pomočjo Gorana Dragića, ki po nedavnih "poslovilnih" tekmah še koleba, ali resnično končati reprezentančno kariero ali nastopiti še na evropskem prvenstvu.

Dončiću se ta mesec ponuja možnost, da si vendarle privošči nekaj poletnih počitnic. Še pred tem pa ga je strast do košarkarske igre napeljala do odločitve, da se bo preizkusil tudi v ulični košarki. Prihaja namreč v Parizu, kjer bo konec tedna, 9. in 10. julija, v neposredni bližini Eifflovega stolpa turnir The Quai 54. To je največji dogodek, kar jih pozna ulična košarka. Na spektaklu nastopajo tako profesionalci kot amaterji.

Gledalci pridejo na svoj račun, saj jih razveseljujejo tudi akrobatske skupine in glasbeni izvajalci. Dončić bo nastopil v okviru znamke športnih čevljev Jordan Brand in v Franciji ne bo edini zvezdnik lige NBA. Predstavil se bo tudi Zion Williamson, ki v zadnjih sezonah nima sreče z zdravjem.

LD77 se želi vrniti v Pariz tudi leta 2024, ko bo francoska prestolnica gostila olimpijski turnir v košarki. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida LD77 se želi vrniti v Pariz tudi leta 2024, ko bo francoska prestolnica gostila olimpijski turnir v košarki. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

V moški konkurenci se za naslov poteguje 16 ekip iz desetih držav, med njimi bo tudi slovenska, pri ženskah pa se bo predstavilo osem ekip. Potekala bodo tudi tekmovanja v zabijanju, metanju trojk in metu d sredine igrišča, v katerem je LD77 dokazani velemojster, o čemer priča obsežen opus spletnih uspešnic, ki so s pomočjo družbenih omrežjih in natančne roke Luke Dončića pogosto obkrožila svet.

Bo Luka, ki bo v Parizu po napovedih zaigral skupaj z rojaki, poskrbel tudi za kakšno mojstrovino v ulični košarki? Spektakel The Quai 54 se bo začel v soboto.

Igor Kokoškov in Luka Dončić
Sportal Uradno: konec sodelovanja med Dončićem in Kokoškovom
Tyler Dorsey
Sportal Bo to novi soigralec Luke Dončića?
Lorenzo Brown
Sportal Nova nevarnost za Dončića in druščino
Sportal Sproščeni Dončić: kar med tekmo migal v ritmu slovite uspešnice #video
slovenska košarkarska reprezentanca, Aleksander Sekulić
Sportal Noro, kakšna zmaga Slovenije na Švedskem! Hrvaška že izpadla.
Ne spreglejte