Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
7. 7. 2022,
15.22

Osveženo pred

1 leto, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,30

Natisni članek

Tyler Dorsey Steve Nash Brooklyn Nets Dallas Mavericks Luka Dončić Luka Dončić Igor Kokoškov

Četrtek, 7. 7. 2022, 15.22

1 leto, 9 mesecev

Igor Kokoškov po novem v Brooklyn Nets

Uradno: konec sodelovanja med Dončićem in Kokoškovom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,30
Igor Kokoškov in Luka Dončić | Igor Kokoškov se je preselil k Brooklyn Nets. | Foto Sportida

Igor Kokoškov se je preselil k Brooklyn Nets.

Foto: Sportida

Nekdanji slovenski selektor in pomočnik Dallas Mavericks Igor Kokoškov je tudi uradno okrepil strokovni štab Brooklyn Nets, kjer bo po novem kot pomočnik trenerja pomagal glavnemu trenerju Stevu Nashu.

Govorice, da bo Igor Kokoškov zapustil vrste Dallas Mavericks, kjer je budno spremljal tudi razvoj kariere Luke Dončića, so se v javnosti prvič pojavile že v začetku junija. Zdaj je to postalo tudi uradno, Kokoškov pa se je v ligi NBA preselil že k svojemu osmemu klubu, za katerega je v drugem delu pretekle sezone igral tudi Goran Dragić. Poleg Kokoškova sta se v Brooklyn preselila še Adam Caporn in Trevor Hendry. Že v prejšnji sezoni pa so strokovni štab sestavljali Jacque Vaughn, Brian Keefe, Tiago Splitter, Royal Ivey in Ryan Forehan-Kelly ter glavni trener Steve Nash.

Kokoškov ima v ligi NBA že več kot 20 let izkušenj. Srb, ki je Slovenijo leta 2017 popeljal do naslova evropskega prvaka, je z Nashem v preteklosti že sodeloval, ko je v letih 2008–2013 opravljal vlogo pomočnika trenerja pri Phoenixu. Kokoškov se lahko v svoji bogati karieri pohvali tudi s šampionskim prstanom, ki ga je leta 2004 osvojil kot pomočnik Larryja Browna v moštvu Detroit Pistons.

Zatem je kot pomočnik deloval tudi pri Clevelandu, Orlandu in Utahu. Leta 2018 je postal sploh prvi glavni trener v ligi NBA, ki ni bil rojen v ZDA, potem ko se je usedel na klop Phoenix Suns. A njegova epizoda v Arizoni se je hitro končala, s Phoenixom je v tisti sezoni na 82 tekmah dosegel le 19 zmag, kar je bil najslabši izkupiček moštva po njihovi krstni sezoni v ligi NBA. Njegova kariera se je nadaljevala v vlogi pomočnika pri Sacramentu, nato pa je znova zajadral v Evropo, kjer je prevzel vodenje srbske izbrane vrste, ob tem pa je krmaril tudi barko turškega Fenerbahčeja. Lani poleti pa je srbski strokovnjak znova združil moči z Dončićem, saj ga je v svoje vrste takrat kot novi trener Dallas Mavericks zvabil Jason Kidd. Zdaj pa se bo Srb lotil novega izziva.

Dorsey blizu sklenitve sodelovanja z Dallasom

Je pa po poročanju ameriških medijev, vse bližje podpisu pogodbe z Dallas Mavericks 26-letni branilec Tyler Dorsey. Američan, ki se je v preteklih dneh mudil v Teksasu na zasebnih preizkusih s strani Mavericksov, naj bi že zavrnil ponudbi Fenerbahčeja in Olympiacosa in naj bi bil tako blizu sklenitve sodelovanja z Dallasom.

Preberite še:

Tyler Dorsey
Sportal Bo to novi soigralec Luke Dončića?
Nikola Jokić Luka Dončić
Sportal Zdaj tudi uradno: Srb podrl veliki rekord, mladi Slovenec zapušča Real
Sportal Slovenski košarkarji v četrtfinalu svetovnega prvenstva
Ne spreglejte