Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
5. 7. 2022,
13.50

Osveženo pred

1 leto, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,67

1

Natisni članek

Lorenzo Brown Sergio Scariolo Španija

Torek, 5. 7. 2022, 13.50

1 leto, 9 mesecev

Španci naturalizirali Lorenza Browna

Nova nevarnost za Dončića in druščino

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,67

1

Lorenzo Brown | Lorenzo Brown je dobil špansko državljanstvo. | Foto Guliverimage

Lorenzo Brown je dobil špansko državljanstvo.

Foto: Guliverimage

Iz španske izbrane vrste so sporočili, da je ameriški košarkar Lorenzo Brown tudi uradno dobil špansko državljanstvo in bo na septembrskem evropskem prvenstvu na voljo španskemu selektorju Sergiu Scariolu.

Španska košarkarska vrsta se krepi. Potem ko je po olimpijskih igrah reprezentančno pot končal Sergio Rodriguez, Ricky Rubio pa po strgani ahilovi tetivi še ni na pravi ravni, je Sergio Scariolo skupaj z vodstvom španske izbrane vrste s pomočjo naturalizacije pod svoje okrilje spravil Lorenza Browna, s katerim je Scariolo sodeloval že kot pomočnik trenerja pri Torontu.

196 centimetrov visoki eksplozivni 31-letni košarkar, ki ga je leta 2013 kot 52. na naboru lige NBA izbrala Minnesota, je ravno prejšnji teden podpisal pogodbo z Maccabijem iz Tel Aviva, pred tem pa je igral za Unics iz Kazana, Fenerbahče in Crveno zvezdo. Med letoma 2017 in 2019 je nosil dres Toronto Raptors.

V zadnjih treh sezonah je v evroligi igral na 88 tekmah. Brown bo tako La Roji pomagal na evropskem prvenstvu, na katerem bo Španija v prvem delu nastopila proti gostiteljici Gruziji, potem pa se bo pomerila še z Bolgarijo, Belgijo, Turčijo in Črno goro.

Lani sta se sicer po koncu olimpijskih iger od reprezentance poslovila tudi Pau in Marc Gasol. Pau je medtem že končal tudi svojo igralsko pot, medtem ko njegov brat Marc še igra za Girono, ki se je v pretekli sezoni prebila v prvo špansko ligo. Španija bo tudi morebitni slovenski tekmec na evropskem prvenstvu. Reprezentanci sta si nasproti stali tudi na lanskih olimpijskih igrah, na katerih je bila boljša slovenska zasedba, Slovenci pa so bili prav tako od Španije boljši v polfinalu evropskega prvenstva 2017.

Ne spreglejte