Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
8. 9. 2013,
23.34

Osveženo pred

1 leto, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

EuroBasket hrvaška košarkarska reprezentanca

Nedelja, 8. 9. 2013, 23.34

1 leto, 9 mesecev

Luka Bassin: Hrvaški spoštovanje, Slovenija se lahko bori za medalje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Po mnenju Luke Bassina je Hrvaška prijetno presenetila z igro, Slovenija pa naj bi se kljub prvemu porazu borila za medalje na EuroBasketu.

Luka Bassin je našel precej razlogov za poraz s Hrvaško (74:76). "Kar se tiče rednega dela tekme, smo imeli precej težav. Prvi je bil slab odziv na spremembo obrambe. Hrvati so začeli s consko, potem so se postavili mož na moža, pa spet v cono, kar je naše zmedlo. Smo pa nadzorovali tekmo, na koncu pa je prišlo do zmede. Druga stvar je 16 napadalnih skokov Hrvatov, slabo smo skakali. Tretja stvar, ki je bila kriva, pa je bila slaba obrambna tranzicija. Ogromno točk so nam dosegali iz protinapada. Že med pripravami je bilo to opazno. To je posledica agresivnega skoka v napadu, saj kar štirje naši košarkarji gredo v skok za žogo. Potem pa jih zmanjka v branjenju protinapada. Kar se pa tiče podaljška, pa so nam zadeli tri neovirane mete in tu je bila tekma odločena," je sprva dejal košarkarski strateg.

Prednost so si Hrvati priborili tudi ob igri branilcev, ki so silili pod koš. "Hrvati so nas nadigrali pod košem, in to z branilci, ki so prevej višji od naših. Ante Tomić ni bil razigran, vendar sta se izkazala Bogdanović in Ukić. Je pa tekma postregla z mnogimi dobrimi lastnostmi slovenske reprezentance. Denimo Goran Dragić in Domen Lorbek sta spet igrala izvrstno, imeli smo precej napadalnih skokov, Gašper Vidmar je zadeval proste mete."

Kaj pa pomeni poraz za četo Božidarja Maljkovića? "Najprej je treba počakati na tekmo med Hrvaško in Češko. Če zmagajo Čehi, potem v drugi del tekmovanja nesemo dve zmagi. Če ne, potem imamo eno zmago in poraz. Razlika je ogromna. Iz psihološkega vidika ta poraz ni nek dejavnik, vsi so zelo izkušeni in vedo, da prihaja do nihanj. En poraz ne pomeni nič posebnega," je dejal pomočnik Aleša Pipana pri Unionu Olimpiji.

Je pa presenetila hrvaška izbrana vrsta, ki je pred tem kazala precej slabše igre. "Očitno je imel selektor Repeša prav, ko je med pripravami dejal, da ga ne zanimajo slabi rezultati. Najboljši pa bodo, ko bo treba. Začeli so katastrofalno proti Španiji, potem pa so se dvigali in so me presenetili. Zmagati na tem prvenstvu, proti takšni Sloveniji in takim občinstvom, je nekaj posebnega. Lahko jim izrečemo le spoštovanje. To je vrhunski dosežek."

Kljub temu pa Luka tudi naprej trdno verjame v slovensko izbrano vrsto. "Verjamem v te fante, prepričan sem, da se bodo borili za medaljo. Imajo kakovost, tako posamično, kot ekipno," je dejal Bassin.

Ne spreglejte