Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
13. 5. 2019,
20.49

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,67

Natisni članek

Helios Suns KK Krka Novo mesto Sixt Primorska Petrol Olimpija Liga Nova KBM

Ponedeljek, 13. 5. 2019, 20.49

4 leta, 11 mesecev

DRŽAVNO PRVENSTVO, POLFINALE, DRUGI TEKMI

Primorci prvič v finalu DP, kjer jih čakajo branilci naslova #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,67
Petrol Olimpija Sixt Primorska | Sixt Primorska je v tej sezoni v Novem mestu še neporažena. | Foto Matic Ritonja/Sportida

Sixt Primorska je v tej sezoni v Novem mestu še neporažena.

Foto: Matic Ritonja/Sportida

Danes so štiri najboljše ekipe letošnje sezone lige Nova KBM odigrale povratni tekmi polfinalnih serij. Sixt Primorska je še na drugi tekmi polfinalne serije premagala Krko. Primorci so v Novem mestu slavili z 88:76 in se kot prvi prebili v finale. Drugi finalist je postala Petrol Olimpija, ki je v Domžalah na drugi tekmi z 68:49 odpravila Helios Suns in bo v finalu branila naslov državnih prvakov.

Sixt Primorska je prvič v zgodovini finalist lige Nova KBM. Po dveh prepričljivih zmagah v polfinalu proti Krki - v Novem mestu je slavila z 88:76 - bo v finalu na tri zmage proti Petrolu Olimpija naskakovala četrti naslov v tej sezoni. Izbranci trenerja Jurice Golemca, ki ne poznajo poraza že 67 dni oziroma 19 tekem ali od 7. marca, so še enkrat pokazali svojo moč in vnovič napovedali kandidaturo za prvo mesto. Krko so nadigrali v vseh pogledih in se uvrstili v finale, kjer bodo imeli prednost domačega igrišča.

Sedemnajstkratni državni prvaki iz Ljubljane, ki so danes v Domžalah slavili z 68:49, bodo petindvajsetič igrali v finalu državnega prvenstva. Izpustili so ga le v letih 2000, 2015 in 2016, kar pomeni, da je njihova učinkovitost v finalih 70-odstotna. Ljubljančani so do zmage prišli v drugih 20 minutah, ki so jih dobili z rezultatom 40:21. Prvi polčas se je končal z izenačenim izidom 28:28. Po treh četrtinah je bila razlika še dosegljiva (44:37), po skoraj petminutnem strelskem postu domačih na začetku zadnjega dela, ko je prednost narasla na 20 točk (57:37), pa je bil zmagovalec odločen.

Ekipi bosta v finalu igrali na tri zmage. Prva v soboto, 18. maja, bo v Kopru, druga 21. maja, tretja 24. maja, morebitni četrti in peti pa sta predvideni za 26. in 28. maj.

Sixt in Olimpija v finalu DP (video: Planet):

Državno prvenstvo, polfinale, drugi tekmi:

*Ekipe igrajo na dve zmagi.

Preberite še:

Luka Šamanić
Sportal Ljubljanske vrste se še kar redčijo
Sportal "Pritisk je za reveže brez hrane, mi pa se le žogamo"

 

 

Ne spreglejte