Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
15. 12. 2020,
7.32

Osveženo pred

3 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,54

Natisni članek

Goran Dragić Goran Dragić Luka Dončić Luka Dončić NBA Liga NBA Miami Heat Dallas Mavericks

Torek, 15. 12. 2020, 7.32

3 leta, 4 mesece

LIGA NBA, PRIPRAVLJALNE TEKME (14. december)

Dončić navdušil s predstavo in poslal sporočilo kritikom #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,54
Luka Dončić | Luka Dončić je v slabih 30 minutah, ki jih je prebil na parketu, dosegel kar 27 točk. | Foto Getty Images

Luka Dončić je v slabih 30 minutah, ki jih je prebil na parketu, dosegel kar 27 točk.

Foto: Getty Images

V noči na torek sta pripravljalni tekmi pred začetkom nove sezone lige NBA odigrala tudi dva kluba s slovenskima košarkarjema. Dallas Mavericks so z izdatno pomočjo Luke Dončića, ki je bil s 27 točkami prvi strelec dvoboja, v gosteh nadigrali Milwaukee Bucks, Miami Heat pa je brez nekaterih najboljših igralcev, na parket ni stopil niti Goran Dragić, doma visoko izgubil proti New Orleansu.

Sportal Američani Dončića dvigujejo nad oblake

Vrhunci srečanja v Milwaukeeju:

Nova tekma, še boljša predstava. Luka Dončić postopno dviguje pripravljenost in dokazuje, da bo čez teden dni, ko bo šlo v Severni Ameriki zares in se bo začela nova sezona lige NBA, pripravljen za največje izzive. Dallas je v pripravljalnem obdobju dosegel še eno zmago. Še drugič v treh dneh je v gosteh, znova se je igralo v prazni dvorani Fiserv Forum, premagal Milwaukee Bucks.

Trenerja obeh ekip sta znova na parketu preizkusila številne novince, oba sta poslala v ogenj 15 igralcev, a so nekateri nosilci tokrat vendarle dobili bistveno več priložnosti kot v noči na nedeljo. Med njimi je izstopal zlasti 21-letni Slovenec, ki je v primerjavi s prvo tekmo (13 točk v 16 minutah) igral skoraj dvakrat več, temu primerna pa je bila tudi statistika. Na koncu je zažarela s kar 27 točkami, mladi Ljubljančan je bil prvi strelec dvoboja z osmimi skoki in štirimi asistencami.

Luka Dončić
Sportal Zmagoslavna vrnitev Luke Dončića

Dončić je hitro spomnil na številke, s katerimi se je zelo pogosto družil v prejšnji sezoni, ko mu je uspel izjemen napredek in se je uvrstil v najboljšo peterko lige. Bil je najboljši strelec dvoboja, dosegel tudi več točk od grškega asa Giannisa Antetokounmpoja, hkrati pa bil celo najboljši strelec večera, v katerem je nastopilo 12 ekip NBA. Toliko točk kot Dončić (27) je prispeval le še Devin Booker (Phoenix), ki pa je za razliko od slovenskega reprezentanta izgubil dvoboj z Utahom.

"Trebušček" Dončića, ki je španske ljubitelje košarke spomnil na prigode nogometnega zvezdnika Reala Isca:

Čeprav na družbenih omrežjih, še zlasti na Twitterju, ne manjka kritik na račun Dončićeve telesne pripravljenosti, zlasti "trebuščka" pod dresom, je slovenski košarkarski fenomen s predstavo na drugi tekmi v Milwaukeeju poslal jasno sporočilo o tem, česa je zmožen. "Res je, da še nisem v najboljši formi, a bom do nje zagotovo še prišel. Nisem pa nikoli veljal za mišičastega igralca, kaj naj torej povem?" se je razgovoril o kritikah.

Na drugi tekmi v Milwaukeeju je najbolj blestel v tretji četrtini. Odigral jo je v celoti in pomagal Dallasu do preobrata. Mavericks so po prvem polčasu zaostajali za 10 (59:69), nato pa po tretji četrtini prešli v vodstvo. Poleg Dončića je v napadu blestel novinec Josh Richardson. V Dallas je prišel kot menjava za Setha Curryja (po novem Philadelphia). Prispeval je 23 točk, izkazal pa se je z zelo natančnimi meti za tri točke. Od šestih je zadel v polno kar pet poskusov.

O tem, da bi bilo lahko njuno sodelovanje med sezono še zelo učinkovito, saj bi ga lahko Dončić oskrboval s številnimi asistencami, je prepričan tudi trener Rick Carlisle. Preizkusil je 15 košarkarjev, tudi tokrat pa so njegovi rezervisti zasenčili tiste, na katere je računal Milwaukee, v prejšnji sezoni najboljša ekipa rednega dela (112:93 v točkah na obeh tekmah). Izkazali so se zlasti v zadnji četrtini, ki so jo prepričljivo dobili. S klopi jim je večkrat zaploskal tudi Dončić, ki ga pred začetkom lige NBA čaka še ena pripravljalna tekma. Telički jo bodo odigrali na domačem parketu, v noči na petek se bodo pomerili z Minnesoto. To bo zadnji preizkus pred začetkom nove sezone, ki jo začenjajo 23. decembra v Phoenixu.

Miami izgubil brez Gorana Dragića

Aktualni podprvak lige NBA Miami Heat se je v prvi pripravljalni tekmi predstavil proti New Orleansu in doma visoko izgubil. Rezultat ne preseneča, saj je Vročica zaigrala brez treh zelo pomembnih igralcev.

Vrhunci srečanja v Miamiju:

Manjkali so Jimmy Butler, Andre Iguodala in slovenski as Goran Dragić, ki je pred nekaj meseci zaradi poškodbe izpustil večino tekem v velikem finalu proti Los Angeles Lakers. Pri Pelikanih je blestel 20-letni zvezdnik Zion Williamson (26 točk in 11 skokov).

Pripravljalne tekme:

Milwaukee Bucks : Dallas Mavericks 112:128
Antetokounmpo 24, 14 sk., Middleton 13, Portis 12; Dončić 27, 3/8 za tri, 6/12 za dve, 6/10 prosti meti, 8 sk., 4 asistence, 3 izg. žoge v 29 minutah, Richardson 23 (5/6 za tri), Hardaway Jr. 17, Brunson 11, Green 10

Miami Heat : New Orleans Pelicans 92:114
Herro 17, Robinson 14, Nunn in Strus (8 sk.) 11, Dragić ni igral; Williamson 26 (8/13 za dve), 11 sk., Ingram 22, Alexander-Walker 14

Cleveland Cavaliers : Indiana Pacers 116:106
Exum 23, Drummond (11 sk.) in Garland 17; Sabonis 18, 9 sk., Holiday 16

Charlotte Hornets : Toronto Raptors 109:112
Rozier in McDaniels 15; VanVleet 23, Flynn 17

Minnesota Timberwolves : Memphis Grizzlies 104:123
Russell 19, Hollis-Jefferson 17; Valaunčiunas 22, Brooks 21, Morant 17, Anderson 16

Utah Jazz : Phoenix Suns 111:92
Bogdanović 18, Conley 16, Mitchell 15; Booker 27, Bridges 15

Kevin Durant
Sportal Kevin Durant se je vrnil na parket po 552 dnevih
Kostas Antetokounmpo, Kawhi Leonard
Sportal Branilci naslova ugnali mestne tekmece, v noči na nedeljo prvič tudi Dončić
 
Ne spreglejte