Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
9. 6. 2018,
6.31

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,28

Natisni članek

finale Golden State Warriors Cleveland Cavaliers Liga NBA

Sobota, 9. 6. 2018, 6.31

5 let, 10 mesecev

Liga NBA, finale, 8. junij

Bojevniki so prvaki lige NBA, James je tri tekme igral z zlomljeno roko #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,28
Golden State Warriors | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

V noči na soboto so v finalu košarkarske lige NBA Cleveland Cavaliers in Golden State Warriors igrali zadnjo medsebojno tekmo. Še četrtič zapored so slavili Bojevniki ter se veselili drugega zaporednega naslova v ligi NBA in tretjega v zadnjih štirih letih.

Golden State Warriors so še enkrat dokazali, da so bili v tem finalu prepričljivo boljša ekipa, saj so Kavalirje premagali še četrtič zapored. Izid odločilne tekme je bil 85:108. Warriors so bili boljši praktično vso tekmo, saj so se tri četrtine končale v njihovo korist, le ena se je končala z neodločenim izidom.

Fotogalerija
1 / 9

Pri zmagovalni ekipi je bil tokrat najbolj razpoložen Stephen Curry, ki se je ustavil pri 37 točkah, dodal pa je šest skokov in štiri asistence. Drugi, ki je imel največ zaslug za veliko zmago, je bil Kevin Durant. Ta je tokrat v svojo statistiko vpisal trojni dvojček. Poleg dvajsetih točk je dosegel še 12 skokov in deset asistenc ter postal najkoristnejši igralec finala (MVP) .

"To ti pomaga, da postaneš boljši košarkar in boljši človek" Kevin Durant | Foto: Guliverimage/Getty Images Foto: Guliverimage/Getty Images

"To je dolga pot skozi vso sezono. Treba je vstati vsak dan in iti na delo s temi fanti. To je nekaj čudovitega. Okolje je neverjetno in dobro je, če si obkrožen s takšnimi fanti. To ti pomaga, da postaneš boljši košarkar in boljši človek," je po prejeti nagradi povedal Durant. V finalu je bilo njegovo povprečje 28,7 točke, 10,7 skoka in 7,5 asistence na tekmo.

"Ne dojemam, kaj se dogaja. Vsekakor moramo to skupaj proslaviti," je po tekmi povedal Curry.

"Tako težko je doseči ta uspeh, ampak dobiti tri naslove v zadnjih štirih letih je nekaj neverjetnega," pa je izjavil Klay Thompson, ki je na zadnji tekmi prispeval deset točk.

 

LeBron James | Foto: Guliverimage/Getty Images Foto: Guliverimage/Getty Images LeBron James zadnje tri tekme igral z zlomljeno roko

Pri domači ekipi je bil najboljši LeBron James, ki se je tokrat ustavil pri 23 točkah, osmih asistencah in sedmih skokih. Drugi najboljši košarkar je bil Kevin Love s 13 točkami in devetimi skoki.

Po zadnji tekmi tekmi je prišlo na dan, da je prvi zvezdnik Kavalirjev LeBron James zadnje tri tekme igral z zlomljeno roko. Po prvi tekmi, ki so jo izgubili, naj bi tako močno udaril v tablo, da si je poškodoval roko.

"Iz mene so privrela čustva. Predvsem z namenom, da bi dal največ od sebe. Tako sem zadnje tri tekme igral z zlomljeno roko," je po sobotni tekmi povedal James. Svojo poškodbo je skrival vse do danes, saj pri Kavalirjih niso želeli, da bi za to izvedel njihov nasprotnik.

Golden State je osvojil svoj še šesti naslov prvakov lige NBA (1947, 1956, 1975, 2015, 2017, 2018), drugega zapored. Prva dva naslova so osvojili kot Philadelphia Warriors, preden so se preselili na zahodno obalo ZDA.

 

Liga NBA, finale, četrta tekma:

Cleveland Cavaliers : Golden State Warriors 85:108 /0:4/
James 23, 8 asis., 7 sk., Love 13, 9 sk., Smith 10; Curry 37, 6 sk., 4 asis., Durant 20, 12sk., 10 asis., 
 

// - izid v zmagah, igrajo na štiri po sistemu 2-2-1-1-1

Kevin Durant, Setphen Curry
Sportal Golden State Warriors od naslova loči le še zmaga, 43 točk Duranta
Lebron james Kevin Durant
Sportal LeBron James se je poklonil ekipnemu krvniku: Durant je morilec
LeBron James Stephen Curry
Sportal Trump košarkarjem lige NBA: Prvak ne bo povabljen v Belo hišo!
Ne spreglejte