Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
27. 5. 2021,
7.03

Osveženo pred

2 leti, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,31

Natisni članek

Russell Westbrook Washington Wizards Philadelphia 76ers Atlanta Hawks New York Knicks Memphis Grizzlies Utah Jazz Liga NBA

Četrtek, 27. 5. 2021, 7.03

2 leti, 10 mesecev

Liga NBA, 26. maj

Velik udarec za Washington, poškodovanega Westbrooka zasuli s pokovko #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,31
Russell Westbrook | Washington ni izgubil le druge tekme proti Philadelphii, ampak tudi Russella Westbrooka. Bo nared do tretje tekme? | Foto Reuters

Washington ni izgubil le druge tekme proti Philadelphii, ampak tudi Russella Westbrooka. Bo nared do tretje tekme?

Foto: Reuters

V noči na četrtek so bile odigrane tri tekme prvega kroga končnice lige NBA. Košarkarji Philadelphia 76ers so zlahka odpravili Washington in povišali prednost v zmagah na 2:0, goste pa je v slabo voljo spravila poškodba vsestranskega zvezdnika Russella Westbrooka, ki ga je ob odhodu v slačilnico razjezil eden izmed navijačev. New York je v drugo le premagal Atlanto in izenačil na 1:1, Utah pa je Memphisu, kateremu ni pomagalo niti 47 točk Jaja Moranta, nasul kar 141 točk.

Košarkarji Philadelphia 76ers so še korak bližje napredovanju v drugi krog končnice lige NBA. Najboljša ekipa rednega dela v vzhodni konferenci je prepričljivo ugnala Washington (120:95), goste pa je v dodatno slabo voljo spravila še poškodba Russella Westbrooka. Igra Wizards sloni na učinku dveh najboljših igralcev. To sta Bradley Beal, ki je tudi tokrat upravičil vlogo izjemnega strelca in dosegel 33 točk, ter ''kralj trojnih dvojčkov'' Westbrook, ki pa tokrat ni mogel pokazati vsega, kar zna. Na začetku zadnje četrtine, ko je v eni izmed akcij stopil na stopalo Turka Furkana Korkmaza, si je zvil gleženj in moral predčasno zapustiti parket.

To je velik udarec za Washington, ki za zdaj še ni podal informacije o tem, kako resna je poškodba velikega zvezdnika lige NBA. Serija se seli v glavno mesto ZDA, kjer pa bi bili Washington brez Westbrooka močno oslabljeni, tako da se 76ers na široko odpirajo vrata hitrega napredovanja.

Kako je navijač 76ers razjezil Westbrooka:

Ko je Westbrook ob pomoči klubskih sodelavcev odšepal proti slačilnici, ga je v predoru neprijetno presenetil eden izmed domačih navijačev. Nanj je stresel pokovko in ga spravil ob živce. Westbrook je ponorel, hotel je obračunati z drznim gledalcem. Pomirili so ga šele varnostniki, prireditelji pa so navijača, ki je zakuhal incident, odstranili iz dvorane.

"Na ulici si nihče ne bi privoščil česa takšnega, da bi stresel komu pokovko na glavo. Vsi vemo, kaj bi sledilo. V teh dvoranah pa je treba bolje zaščititi nas, igralce. Bomo videli, kako se bodo odzvali v vodstvu lige," je po tekmi dejal rekorder lige NBA po številu trojnih dvojčkov. "To je zelo nespoštljivo. Nisem si mislil, da se bo Philadelphia spustila tako nizko. Upam, da bo navijač, če mu lahko sploh tako rečemo, dobil prepoved obiska tekem. Sredi ulice si česa takega ne bi upali privoščiti," je dodal njegov trener Scott Brooks.

Westbrook je do poškodbe ob slabem metu iz igre (2/10) prispeval 10 točk, 11 asistenc in 6 skokov, njegova ekipa pa je takrat zaostajala za -17 (98:81). Na koncu je Philadelphia zmagala kar za +25, največ točk pa sta prispevala Joel Embiid in Ben Simmons (oba 22).

Utah vodil celotno srečanje, Knicksi do zmage po preobratu

Na preostalih dveh srečanjih v noči na četrtek so se obakrat veselili domačini. New York je doma prti Atlanti ob polčasu zaostajal s 13 točkami razlike, nato pa v tretji četrtini ujel Atlanto, v četrti pa jo tudi prehitel in serijo izenačil na 1:1. Domače je s 26 točkami vodil Derrick Rose, še Reggie Bullock in Julius Randle sta jih dodala po 15. Pri Atlanti pa je bil strelsko najbolj razpoložen Trae Young s 30, sledila sta mu Bogdan Bogdanović in De'Andre Hunter z 18 točkami.

Kako je Utah v drugo premagal Memphis:

Na zadnji tekmi dneva je Utah Memphisu že do polčasa nasul, 74 točk in vodil s +20. V tretji četrtini so gostje nekoliko zapretili in se približali domačim, a manj kot štiri točke zaostanka jim nikoli ni uspelo priti. Pri domačih je 25 točk dosegel Donovan Mitchell, 21 pa Rudy Gobert. Gostom tako ni pomagalo niti 47 tokrat izjemno strelsko razpoloženega Jaja Moranta. Tudi ta serija je po dveh odigranih tekmah izenačena.

Liga NBA, 26. maj, prvi krog končnice:

Vzhod:
Philadelphia 76ers : Washington Wizards 120:95 /2:0/
Simmons (9 sk., 8 asist.) in Embiid (7 sk.) 22, Harris 19, 9 sk., Korkmaz 13; Beal 33 (met iz igre 14/28), Hachimura in Gafford 11, Westbrook (met iz igre 2/10) 10, 11 asist. 

New York Knicks : Atlanta Hawks 101:92 /1:1/
Rose 26 (met iz igre 9/21), Randle (12 sk.) in Bullock 15, Barrett 13, 8 sk.; Young 30 (trojke 4/7), 7 asist., Hunter in Bog. Bogdanović 18

Zahod:
Utah Jazz : Memphis Grizzlies 141:129 /1:1/
Mitchell 25, Gobert 21, 13 sk., Conley 20, 15 asist., Boj. Bogdanović 18, Clarkson 16, O'Neale (8 sk.) in Ingles 14; Morant 47 (met iz igre 15/26), Brooks 23, Valančiunas 18, Jackson Jr. 16

// - izid v zmagah, igrajo na štiri po sistemu 2-2-1-1-1

Preberite še:

Luka Dončić
Sportal Izjemna predstava Dončića v Los Angelesu
Kristaps Porzingis
Sportal Porzingisu kazen, odnesel jo je brez karantene
Ne spreglejte