Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
24. 6. 2021,
7.37

Osveženo pred

2 leti, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,32

3

Natisni članek

Giannis Antetokounmpo Trae Young NBA Atlanta Hawks Milwaukee Bucks Liga NBA

Četrtek, 24. 6. 2021, 7.37

2 leti, 10 mesecev

Liga NBA, 23. junij (konferenčni finale)

Čudežna predstava zvezdnika lige NBA, ki ga tako primerjajo z Dončićem #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,32

3

Trae Young | Trae Young je poskrbel za nepozabno predstavo, v kateri je povzročil obilico težav Milwaukeeju. | Foto Reuters

Trae Young je poskrbel za nepozabno predstavo, v kateri je povzročil obilico težav Milwaukeeju.

Foto: Reuters

V uvodni tekmi konferenčnega finala vzhodne konference lige NBA so košarkarji Atlanta Hawks priredili presenečenje in v gosteh s 116:113 premagali Milwaukee Bucks. Pri zmagovalcih je blestel Trae Young, ki je dosegel kar 48 točk. To je njegov strelski rekord v končnici lige NBA, poskrbel pa je tudi za nov mejnik v zgodovini tekmovanja, saj ni še nihče v svojem prvem nastopu v konferenčnem finalu dosegel tako veliko točk.

Izjemen niz vrhunskih predstav Traeja Younga, ki je v letošnji končnici spravil v slabo voljo že košarkarje New York Knicks in Philadelphia 76ers, se nadaljuje. Sovrstnik Luke Dončića, ki bo čez tri mesece praznoval 23. rojstni dan, je v noči na četrtek popeljal Atlanto do novega podviga.

Vrhunci dvoboja v Milwaukeeju:

Na gostovanju pri Milwaukeeju, ki je v prvem krogu končnice pometel z Dragićevim Miamijem, nato pa v dramatični seriji izločil še zvezdniški Brookyln, se je izkazal s prav posebnim rekordom. Tekmecu je v dvorani Fiserv Forum nasul kar 48 točk, iz igre metal 50-odstotno (17 od 34), prispeval še 11 asistenc in sedem skokov ter levji delež k odmevni zmagi Hawks. Young je postal prvi košarkar v zgodovini lige NBA, ki je v svojem prvem nastopu v konferenčnem finalu končnice (odkar so pred polovico stoletja uvedli ta tekmovalni format) dosegel tako veliko točk.

Veselje navijačev Atlante v Milwaukeeju, ki je izkusil prvi domači poraz v letošnji končnici. | Foto: Reuters Veselje navijačev Atlante v Milwaukeeju, ki je izkusil prvi domači poraz v letošnji končnici. Foto: Reuters

Nesojeni košarkar Dallasa, ki je leta 2018 na naboru lige NBA izvedel zdaj že znamenito menjavo z Luko Dončićem, po kateri v košarkarskem svetu ne manjka stalnih primerjav o učinku dveh sovrstnikov, je zasenčil celo Giannisa Antetokounmpa.

Grški superzvezdnik je bil znova imeniten, do trojnega dvojčka mu je zmanjkala le ena asistenca (34 točk, 12 skokov in devet asistenc), a je ob veteranu Jrueju Holidayu (33 točk, deset asistenc) pogrešal bolj učinkovitega Khrisa Middletona. Ta je izza velike črte zgrešil vseh devet metov za tri točke, skupno pa iz igre metal zelo skromnih 6/23. Zgrešil je tudi zadnji met, s katerim bi se lahko dvoboj prevesil v podaljšek. Milwaukee je tako izkusil prvi domači poraz v letošnji končnici, priložnost za popravni izpit pa ga čaka v noči na soboto. 

Kot da bi bil ustvarjen za končnico

Atlanta nadaljuje nizanje gostujočih zmag v uvodnih tekmah končnice. Po New Yorku in Philadelphii je prekrižala načrte še Milwaukeeju, trener Nate McMillan pa je poln hvale na račun 22-letnega Younga.

''Letos igra prvič v končnici. Igra tako, kot da je ustvarjen za ta del sezone. Je neustrašen igralec, vliva zaupanje, vsako sekundo, ki jo preživi na parketu, daje vse od sebe. Njegova igra, njegov slog sta kot ustvarjena za končnico,'' je poudaril strateg Atlante. Young je zadel ali pa prispeval asistenco pri 13 od zadnjih 16 točk Atlante.

V drugem konferenčnem finalu lige NBA se merita Phoenix in LA Clippers. Sonca po dveh tekmah vodijo z 2:0.

Liga NBA, 23. junij (konferenčni finale):

Milwaukee Bucks : Atlanta Hawks 113:116 /0:1/
Antetokounmpo 34 (met iz igre 14/25), 12 sk., 9 asist., Holiday 33 (trojke 5/12), 10 asist., Middleton 15 (met iz igre 6/23, trojke 0/9), Portis 11, 8 sk.; Young 48 (met iz igre 17/34), 11 asist., 7 sk., Collins 23, 15 sk., Huerter 13, Capela 12, 19 sk.

// - izid v zmagah, igrajo na štiri po sistemu 2-2-1-1-1

Preberite še:

Harlem Globetrotters
Sportal Harlem Globetrotters se želijo pridružiti NBA
Deandre Ayton
Sportal Tik pred zvokom sirene: Ayton zabil v zadnji sekundi in rešil Phoenix #video
Ne spreglejte