Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
21. 1. 2020,
7.22

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,29

Natisni članek

Vlatko Čančar Vlatko Čančar Liga NBA Goran Dragić Goran Dragić Miami Heat Sacramento Kings Atlanta Hawks Trae Young Los Angeles Lakers LeBron James Boston Celtics

Torek, 21. 1. 2020, 7.22

4 leta, 2 meseca

Liga NBA, 20. januar

Dragić rešil Miami s čarobno asistenco, Lillard zadeval kot nor #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,29
Goran Dragić | Goran Dragić je k zmagi Miamija nad Sacramentom prispeval 18 točk. | Foto Guliver/Getty Images

Goran Dragić je k zmagi Miamija nad Sacramentom prispeval 18 točk.

Foto: Guliver/Getty Images

Košarkarji Miami Heat so doma po podaljšku s 118:113 premagali Sacramento Kings, Goran Dragić je prispeval 18 točk, kot podajalec pa sodeloval v ključni akciji ob koncu zadnje četrtine rednega dela tekme, ko je izid na 105:105 izenačil Bam Adebayo. Heat so se morali znajti brez lažje poškodovanega prvega zvezdnika Jimmyja Butlerja. Atlanta Hawks in njihov mladi zvezdnik Trae Young so klonili proti prvakom iz Toronta. Young je zablestel z 42 točkami, 15 asistencami in šestimi skoki. Vlatko Čančar je grel klop ob zmagi Denverja nad Minnesoto, v zadnji tekmi večera pa je s kar 61 točkami izstopal branilec Portlanda Damian Lillard.

Učinek Gorana Dragića proti Sacramentu: 18 točk, met za tri 1/6, met za dve 6/10, prosti meti 3/4, 2 skoka, 4 asistence, 1 ukradena žoga, 4 izgubljene žoge v 31 minutah in 37 sekundah.

Vrhunci dramatičnega dvoboja v Miamiju:

Miami Heat so se namučili za 30. zmago v sezoni, s katero ostajajo tik pod vrhom vzhodne konference lige NBA. Sacramento Kings so ugnali šele po podaljšku s 118:113, Goran Dragić je prispeval 18 točk, dva skoka in štiri asistence, eno žogo je ukradel in štiri izgubil, podpisal pa se je pod ključno podajo v izdihljajih rednega dela tekme, ko je s podajo iz avta našel Bama Adebayoja, ta pa je izsilil podaljšek. V tem so Heat poskrbeli, da je zmaga ostala na Floridi. Na domačem parketu so še naprej najbolj uspešna ekipa v tej sezoni v ligi NBA, saj so izgubili le enkrat.

Najboljši strelec tekme je bil Kendrick Nunn s 25 točkami, James Johnson jih je k zmagi Miamija prispeval 22, zlati slovenski kapetan je bil tretji strelec domačih, Adebayo s 16 točkami pa četrti. Pri Sacramentu je 22 točk dosegel Srb Nemanja Bjelica, 20 Buddy Hield (dodal je še 7 skokov in asistenc), Marvin Bagley, kateremu so Kings na predzadnjem naboru dali prednost pred Luko Dončićem, pa je prispeval 15 točk in zanj v tej sezoni rekordnih 15 skokov. Kralji so izgubili petič zapored.

Kako je Adebayo objel Dragića po koncu tekme:

Dončićev "znanec" namučil prvake

Atlanta Hawks so doživeli še 34. poraz v sezoni, pa čeprav je njihov mladi zvezdnik Trae Young proti branilcem naslova prvakov Toronto Raptors dosegel kar 42 točk, tem pa dodal 15 asistenc in šest skokov. Young je bil najboljši posameznik tekme, ki so jo Raptorji dobili s 122:117. Drugi najboljši strelec pri poražencih je bil John Collins s 17 točkami in 11 skoki, pri Torontu pa jih je 27 dosegel Norman Powell, 20 Fred VanVleet, 18 Pascal Siakam ...

Drzno preigravanje Younga med nogami tekmeca:

Luka Dončić Kristaps Porzingis
Sportal Iz Dallasa prihajajo spodbudne novice

Lillard rušil rekord za rekordom

Portland je v zadnji tekmi večera po podaljšku v domači dvorani Moda Center premagal Golden State (129:124), zvezdniški branilec Damian Lillard pa je zadeval kot še nikoli in na koncu dosegel kar 61 točk! S tem je poskrbel za kopico rekordov. To ni le njegov osebni strelski rekord v ligi NBA, ampak tudi novi mejnik v zgodovini franšize. Dosegel pa je tudi rekord na rojstni dan Martina Luthra Kinga, velikega borca za pravice temnopoltih državljanov ZDA, ki ga v ligi NBA obeležujejo s pestrim sporedom košarkarskih srečanj skozi ves dan.

Strelski presežek Lillarda (61 točk):

Pred njim je na dan Martina Luthra Kinga mlajšega največ točk dosegel Kemba Walker (52 – leta 2016), novi rekorder Lillard pa jih je dal kar devet več. Za tri točke je metal 11/20, skupno pa je njegov met iz igre znašal 17/37. Dodal je še 10 skokov in 7 asistenc. Po poročanju ESPN je postal prvi košarkar v zgodovini tekmovanja, ki je na tekmi presegel 60 točk in pri tem zadel vsaj 10 trojk.

Bojevniki iz San Francisca, ki bodo od začetka marca najverjetneje lahko ponovno računali na povratnika Stepha Curryja, so izgubili enajstič v zadnjih 12 nastopih.

Westbrook in James edina s tem dosežkom

Russel Westbrook je proti nekdanjemu klubu Oklahomi z 32 točkami, 11 skoki in 12 asistencami dosegel trojni dvojček in se pridružil LeBronu Jamesu v elitnem klubu. To sta namreč edina košarkarja, ki sta trojni dvojček dosegla proti vsem 30 klubom v ligi NBA. Do te sezone Westbrook tega ni mogel narediti, bil je namreč član Oklahoma City Thunder, edinega kluba, ki je torej manjkal na njegovem ostrostrelskem seznamu.  

James Harden je prispeval 29 točk, skupaj so jih košarkarji Houston Rockets dosegli 107, a smejalo se je igralcem Oklahome, ki so jih je za sladko zmago dosegli 112, največ Chris Paul (28), Danilo Gallinari (25) in Dennis Schröder (23). Rakete so ostale praznih rok že četrtič zapored, kar je voda na mlin Dončićevemu Dallasu, ki je zaradi tega na lestvici zahodne konference poskočil na peto mesto. 

Kembi Walkerju se je po 28 porazih le posrečilo!

Kemba Walker je dočakal prvo zmago nad Lakers v karieri. | Foto: Reuters Kemba Walker je dočakal prvo zmago nad Lakers v karieri. Foto: Reuters Boston je v ''stari klasiki'' lige NBA povzročil Los Angeles Lakers hud poraz (139:107), največji nasmeh pa je krasil lice Kembe Walkerja. Branilec Keltov je v 29. nastopu v ligi NBA končno dočakal zmago nad Jezerniki. Podobno kot njegov soigralec Jaylen Brown je dal 20 točk, Turek Enes Kanter pa je dodal 18 točk in 11 skokov. Najboljši strelec srečanja je bil s 27 točkami Jayson Tatum.

Pri gostih je prvič po dveh tednih zaigral Anthony Davis, a se je hitro znašel v težavah zaradi osebnih napak. Še pred koncem uvodne četrtine jih je zbral štiri, zato ga je trener hitreje od pričakovanega potegnil na klop. Tekmo je končal pri zanj skromnih 9 točkah.

Prvi zvezdnik Lakers LeBron James, ki mu kaže najbolje pri zbiranju glasov za nastop na zvezdniški tekmi All-Star, kjer je njegov najbližji zasledovalec Slovenec Luka Dončić, je tekmo končal pri 15 točkah in 13 asistencah. Pred srečanjem je obiskal sina Bronnyja in si ogledal njegovo tekmo med srednješolci v Springfieldu. To ni bil uspešen dan za Jamesa, saj sta oba potegnila krajšo in izgubila.

Čančar zaploskal soigralcem

Vlatko Čančar ni dobil priložnosti na gostovanju pri Minnesoti. | Foto: Getty Images Vlatko Čančar ni dobil priložnosti na gostovanju pri Minnesoti. Foto: Getty Images Denver je kljub velikim težavam zaradi odsotnosti poškodovanih prvokategornikov, manjkali so Jamal Murray, Paul Millsap in Gary Harris Jr., v gosteh premagal Minnesoto (107:100). Vlatko Čančar je dvoboj spremljal s klopi za rezervne igralce. Trener Michael Malone ga ni pošiljal v igro.

Slovenski reprezentant je lahko občudoval predstavo soigralca Michaela Porterja Jr., ki je dosegel 20 točk in 14 skokov ter prispeval še drugega dvojnega dvojčka na zadnjih treh tekmah. Srbski as Nikola Jokić je prispeval 17 točk in 13 skokov, Jerami Grant pa 19 točk. Najboljši strelec dvoboja je bil Karl-Anthony Towns (28 točk in 8 skokov), a ni mogel preprečiti šestega zaporednega poraza Minnesote.

Avstralec pisal zgodovino

Philadelphia 76ers so bili v napeti tekmi s 117:111 boljši od Brooklyn Nets, s trojnim dvojčkom (34 točk - izenačil je strelski rekord kariere, 12 skokov in 12 asistenc), a tudi petimi ukradenimi žogami, se je izkazal Ben Simmons, pri Brooklynu pa je bil z 22 točkami najboljši Spencer Dinwiddie. Avstralec se je vpisal v zgodovino lige NBA, saj po letu 1973, odkar so v statistiko uvedli štetje ukradenih žog, še ni bilo košarkarja, ki bi dosegel trojni dvojček z vsaj 30 doseženimi točkami, poleg tega pa ukradel vsaj pet žog in imel vsaj 80-odstotni met iz igre (12/14).

S trojnim dvojčkom, četrtim v tej sezoni, se je lahko pohvalil tudi Giannis Antetokounmpo. Grški zvezdnik je proti Chicagu prispeval 28 točk, 14 skokov in 10 asistenc, Milwaukee pa je še četrtič v tej sezoni vzel mero Chicagu. GreakFreak je na tej tekmi presegel mejo 10.000 doseženih točk v ligi NBA. Biki niso premagali Milwaukeeja že deset tekem zapored, kar je najslabši niz, odkar se srečujeta v ligi NBA.

Liga NBA, 20. januar:

Lestvica:

Preberite še:

Jordan Morgan
Sportal Februarja Slovenija z novim Američanom, ki ni ničesar pogojeval?
Luka Dončić
Sportal Poseben nasvet legendarnega Iva Daneua Luki Dončiću
Goran Dragić
Sportal Dragić razigran v zadnji četrtini, Nowitzki se je zavzel za Dončića
Ne spreglejte