Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
20. 1. 2020,
7.00

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,81

1

Natisni članek

Denver Nuggets Vlatko Čančar Vlatko Čančar Dirk Nowitzki Dallas Mavericks Luka Dončić Luka Dončić Miami Heat Goran Dragić Goran Dragić

Ponedeljek, 20. 1. 2020, 7.00

4 leta, 5 mesecev

Liga NBA, 19. januar

Dragić razigran v zadnji četrtini, Nowitzki se je zavzel za Dončića

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,81

1

Goran Dragić | Goran Dragić je z Miamijem doživel poraz na gostovanju pri San Antoniu. | Foto Getty Images

Goran Dragić je z Miamijem doživel poraz na gostovanju pri San Antoniu.

Foto: Getty Images

V ligi NBA je slovenski košarkar Goran Dragić moral priznati premoč San Antoniu (102:107), čeprav je v zadnji četrtini že kazalo, da bi Miami lahko tlakoval pot do zmage. Na drugi tekmi večera v ligi NBA so Indiana Pacers v gosteh premagali Denver Nuggets. Tekma se je končala z izidom 107:115. Vlatko Čančar ni igral. Dallas Mavericks imajo počitek, zato pa je aktiven legenda kluba Dirk Nowitzki, ki poziva navijače.

Liga NBA, 18. januar

Gostovanje Miami Heat pri San Antonio Spurs se ni izteklo, kot so si zamislili Goran Dragić in soigralci. Spurs so bili celo tisto moštvo, ki so kapetana zlate slovenske reprezentance z Eurobasketa 2017 na naboru lige NBA leta 2008 izbrali, a ga nato poslali k Phoenix Suns.

Gogi je bil zlasti v zadnji četrtini razpoložen za igro. Dosegel je deset od skupno 19 točk. Prav po njegovi zadnji je prišel Miami do prednosti z 98:95. Videti je bilo, da je s soigralci stopil na zmagoviti val, potem ko so naredili delni izid 8:0, a so imeli domači drugačne načrte. Razigrali so se in prišli do zmage s 107:102 - najboljša posameznika sta bila Demar DeRozan z 20 točkami, 9 asistencami in 9 skoki ter LaMarcus Aldridge z 21 točkami.

Vrhunci igre Gorana Dragića

Košarkarji s Floride, pri katerih je bil z 21 točkami, 16 skoki in 6 asistencami prvo ime Bam Adebayo, počitka ne bodo imeli, saj jih že v ponedeljek zvečer čaka nov obračun. Doma se bodo pomerili s Sacramentom.

Izjemno zabijanje Derricka Jonesa jr.

V noči na ponedeljek je bila v ligi NBA še tekma med Denver Nuggets in Indiano Pacers. Presenetljivo je Denver doma izgubil (107:115). Pomagal ni niti dvojni dvojček Nikole Jokića (30 točk, 10 skokov). Zato pa so imeli razpoložene košarkarje pri Indiani. Kar štirje so presegli mejo dvajsetih točk (Doug McDermott 24, Domantas Sabonis, T.J. Warren in Malcom Brogdon 22.). Predvsem litovski košarkar Sabonis je bil razigran, saj se je pohvalil s trojnim dvojčkom - 22 točkam je dodal še 15 skokov in 10 asistenc. Slovenski košarkar Vlatko Čančar je bil sicer v ekipi, vendar ni dobil priložnsoti za igro.

Dallas Mavericks Luke Dončića so prosti tekem vse do noči na sredo. Zato pa je na družbenih omrežjih aktiven legendarni član kluba Dirk Nowitzki, ki se je po lanski sezoni upokojil. Zavzel se je za slovenskega košarkarja in soigralce v glasovanju za tekmo vseh zvezd: "Živijo navijači Mavs. Glasujte za Luka (Luka Dončić, op. a.), KP (Kristaps Porzingis, op. a.) in druge vaše ljubljene košarkarje Mavs in jih pošljite na All-Star tekmo."

Za Luko Dončića, Gorana Dragića in Vlatka Čančarja lahko za tekmo vseh zvezd glasujete tukaj.

Učinek Gorana Dragića

Po 1. četrtini: San Antonio : Miami 26:31

1 točka, 1 asistenca v 3 minutah

Po 2. četrtini: San Antonio : Miami 60:54

6 točk (met za 3 1/3, za 2 1/2 prosti meti 1/2), 2 skoka, asistenca v 10 minutah

Po 3. četrtini: San Antonio : Miami 86:84

9 točk (met za 3 2/4, za 2 1/2, prosti meti 3/5), 2 skoka, asistenca v 13 minutah

Po 4. četrtini: San Antonio : Miami 107:102

19 točk (met za 3 2/5, za 2 5/8, prosti meti 3/5), 5 skokov, 2 asistenci v 24 minutah.

Indiana Pacers so v gosteh premagali Denver Nuggets (107:115). Vlatko Čančar, slovenski košarkar, tokrat pri Denverju ni dobil priložnosti in obsedel na klopi.

Pri gostujoči ekipi sta bila najbolj razpoložena Domantas Sabonis, ki je v svojo statistiko vpisal 22 točk, 15 skokov in 10 asistenc. Doug McDermott pa je prispeval 24 točk. Pri Denverju je bil najboljši igralec Nikola Jokić. Ta se je ustavil pri 30 točkah, ob tem pa prispeval še 10 skokov in 4 asistence.

 

NBA, 19. januar

Lestvica:

 
LeBron James, Los Angeles Lakers
Sportal Strelski festival Hardna in Westbrooka premalo za kralja Jamesa
Ne spreglejte