Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
3. 12. 2019,
7.04

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,32

3

Natisni članek

Golden State Warriors Atlanta Hawks Liga NBA Luka Dončić Luka Dončić Giannis Antetokounmpo Carmelo Anthony James Harden

Torek, 3. 12. 2019, 7.04

4 leta, 4 mesece

Liga NBA, 2. december

Priznanje, ki bi ga lahko prejel tudi Dončić, dviguje prah v ligi NBA

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,32

3

Giannis Antetokuonmpo | Giannis Antetokounmpo je znova dosegel dvojnega dvojčka v ligi NBA. | Foto Reuters

Giannis Antetokounmpo je znova dosegel dvojnega dvojčka v ligi NBA.

Foto: Reuters

V košarkarski ligi NBA je znova blestel Giannis Antetokounmpo. Vroči Grk (29 točk) je potreboval le 14 minut, da je vpisal že 20. dvojnega dvojčka v tej sezoni, in z Milwaukeejem nadigral New York (132:88). Razigrani Evropejec je prejel nagrado za najboljšega igralca vzhodne konference zadnjega tedna, na zahodu pa je bil za najboljšega razglašen povratnik Carmelo Anthony (Portland), kar je v ZDA sprožilo polemike, saj je marsikdo prepričan, da bi si zaradi izjemnih dosežkov omenjeno priznanje prej zaslužila kralj strelcev James Harden (Houston) oziroma slovenski dragulj Luka Dončić (Dallas).

Goran Dragić
Sportal Rdeča luč za Gorana Dragića

Je bil Carmelo Anthony, ki je zaigral v ligi NBA po enoletnem počitku, res najboljši v zadnjem tednu v zahodni konferenci? Odigral je tri tekme, na katerih je v povprečju dosegel 22,3 točke, 7,7 skoka in 2,7 asistence, se izkazal z dokaj natančnim metom iz igre (57 odstotkov) ter pomagal Portlandu do treh zaporednih zmag. Dvakrat je premagal Chicago, enkrat pa Oklahoma City. Košarkarska javnost se strinja, da je to dober, nadpovprečen dosežek, ki pa se vseeno ne morati kosati s tistim, kar sta v zadnjem tednu pokazala denimo James Harden ali pa Luka Dončić.

Mnenja o tem, da si je Melo resnično zaslužil nagrado, so deljena. Brad Botkin, novinar CBS Sports, je tako opozoril, kako je Anthony v zadnjem tednu skupaj dosegel 67 točk, bradati zvezdnik Houstona Harden, ki je v povprečju dajal na tekmo 42 točk, pa zgolj v treh četrtinah proti Atlanti kar 60! Za razliko od osmih asistenc Anthonyja jih je sam prispeval trikrat več (24) in ukradel več žog (5 proti 2).

Luka Dončić bo v ligi NBA znova na delu v noči na sredo (1.30 po slovenskem času) na gostovanju pri New Orleansu. | Foto: Reuters Luka Dončić bo v ligi NBA znova na delu v noči na sredo (1.30 po slovenskem času) na gostovanju pri New Orleansu. Foto: Reuters

Kaj potem reči šele za številke Dončića, najboljšega igralca zahodne konference 5. tedna v tej sezoni? V zadnjem tednu je dvakrat presegel mejo 40 točk (41 točk za zmago Dallasa proti Houstonu in 42 točk za zmago v Phoenixu), bil vedno na meji trojnih dvojčkov, zbral 27 asistenc (Anthony 8) … Slovenec se vseeno ni znašel na seznamu dobitnikov priznanja najboljšega košarkarja tedna zahodne konference. Priznanje je prejel 35-letni povratnik in se na seznamu dobitnikov znašel po šestih letih, ko je igral še za New York.

Najboljši igralci tedna v tej sezoni v ligi NBA:

  Vzhodna konferenca Zahodna konferenca
1. teden (28. oktober) Trae Young (Atlanta) Karl-Anthony Towns (Minnesota)
2. teden (4. november) Giannis Antetokounmpo (Milwaukee) Anthony Davis (LA Lakers)
3. teden (11. november) Pascal Siakam (Toronto) James Harden (Houston)
4. teden (18. november) Nikola Vučević (Orlando) James Harden (Houston)
5. teden (25. november) Spencer Dinwiddie (Brooklyn) Luka Dončić (Dallas)
6. teden (2. december) Giannis Antetokounmpo (Milwaukee) Carmelo Anthony (Portland)

Golden State najslabši v ligi NBA

Kratkohlačniki so v tej sezoni zelo skromni. V ligi NBA so vknjižili le štiri zmage, izgubili pa že 17-krat. Zanimivo je, da so polovico zmag dosegli prav proti Dončićevemu Dallasu. V noči na torek so bili nemočni proti Milwaukeeju, ki je z 12. zaporedno zmago popravil klubske mejnike. Tako veličastnega zmagovalnega niza niso Bucks priredili vse od sezone 1981/82.

Vrhunci Antetokounmpoja proti New Yorku:

Milwaukee je proti New Yorku vodil že za +47, na koncu pa zmagal s 132:88. Giannis Antetokounmpo, dobitnik nagrade za igralca zadnjega tedna vzhodne konference (povprečje skoraj 35 točk in 11 skokov na tekmo), je tokrat dosegel 29 točk in 15 skokov. Odigral je le tri četrtine.

Trae Young je proti Golden Statu dosegel 24 točk. V tej sezoni ima povprečje 28,2 točk in je četrti najboljši strelec lige. Boljši so le Harden (38,9), Antetokounmpo (30,8) in Dončić (30,6). | Foto: Reuters Trae Young je proti Golden Statu dosegel 24 točk. V tej sezoni ima povprečje 28,2 točk in je četrti najboljši strelec lige. Boljši so le Harden (38,9), Antetokounmpo (30,8) in Dončić (30,6). Foto: Reuters V ligi NBA ima slabše razmerje zmag in porazov od New Yorka le Golden State. Aktualni podprvak, ki ima ogromne težave zaradi zdravstvenih težav največjih asov, ima razmerje 4-18 in je na dnu razpredelnice. Tokrat je na gostovanju v Atlanti ostal praznih rok (79:104), gostitelji pa so s tem prekinili niz desetih zaporednih porazov in končno spravili svoje navijače v malce boljšo voljo.

Dončićev ''znanec'' Trae Young je pri Atlanti dosegel 24 točk, novinec De'Andre Hunter jih je dodal 18, Damian Jones pa je s 16 točkami poskrbel za strelski dosežek kariere. Pri gostih se je po daljši odsotnosti vrnil na parket Kevon Looney, kar je slaba tolažba za trenerja Steva Kerra, ki je poslal v ogenj le devet igralcev.

76ers nepremagljivi v domači trdnjavi

Philadelphia je nepremagljiva na svojem parketu. Na desetih domačih tekmah je vselej premagala tekmeca in je v tej statistični prvini vodilna v ligi NBA. Na zadnji tekmi je ugnala Utah s 103:94. Pri gostiteljih je dal največ točk Tobias Harris (26 točk in 9 skokov), Al Horford je dodal 17 točk in 8 skokov, Joel Embiid 16 točk in 11 skokov, Ben Simmons pa 14 točk, 9 asistenc in 8 skokov.

Pri gostih je s 27 točkami izstopal francoski center Rudy Gobert. Dodal je 12 skokov, pogrešal pa je natančnejši met najboljših klubskih strelcev. Donovan Mitchell je resda dosegel 18 točk, a iz igre metal 6/19 (trojke 1/6), Hrvat Bojan Bogdanović pa je končal dvoboj pri skromnih 9 točkah (met iz igre 3/11).

Goran Dragić
Sportal Ko udari Goran Dragić #video
Dončić in Green
Sportal Dončićev sanjski večer: zmaga nad vzornikom in poteza, ki je statistika ne beleži
Sportal Ganljiv trenutek: Dončić pred bitko z Jamesom objel malega bojevnika Krisa #video

Liga NBA, 2. december:

Lestvica:

Preberite še:

Luka Dončić
Sportal Padli tudi najboljši: Luka Dončić zasenčil svojega vzornika! #video
Ne spreglejte