Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
18. 11. 2019,
6.55

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,29

1

Natisni članek

NBA Atlanta Hawks Liga NBA Los Angeles Lakers LeBron James Anthony Davis

Ponedeljek, 18. 11. 2019, 6.55

4 leta, 5 mesecev

Liga NBA, 17. november

Kakšna smola Bostona v igri milimetrov! Kralj James navdušil veliko legendo. #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,29

1

Bryant James | Kobe Bryant ni skrival navdušenja, ko je pozdravil "novega" junaka Jezernikov LeBrona Jamesa. | Foto Guliver/Getty Images

Kobe Bryant ni skrival navdušenja, ko je pozdravil "novega" junaka Jezernikov LeBrona Jamesa.

Foto: Guliver/Getty Images

Košarkarji Los Angeles Lakers so po pestrem večeru v ligi NBA statistično gledano postali najboljši klub. Jezerniki so na krilih vročega LeBrona Jamesa premagali Atlanto (122:101) in na lestvici prehiteli tudi Boston, ki je po drami v zadnjih stotinkah dvoboja ostal brez zmage v Sacramentu (99:100) in prekinil niz desetih zaporednih zmag. "Slovenska" Dallas in Miami z Luko Dončićem ter Goranom Dragićem bosta na delu v noči na torek.

Večerni spektakel v dvorani Staples Centre sta zaznamovala zlasti LeBron James in Trae Young. Starejši zvezdnik lige NBA je prispeval 33 točk (met iz igre 13/21), 12 asistenc in sedem skokov, mladi as Atlante, ki je po lanskem naboru spletel tesno vez z Luko Dončićem, pa je dvoboj končal pri 31 točkah (met iz igre 11/22) in sedmih asistencah, a tudi osmih izgubljenih žogah. James za primerjavo ni izgubil niti ene.

Vrhunci dvoboja v Los Angelesu:

Atlanta je tako le večer po hudem porazu z Los Angeles Clippers (101:150 - najhujši poraz v tej sezoni v ligi NBA) še enkrat ostala praznih rok v sloviti dvorani v Kaliforniji.

Pozdrav nekdanjega in zdajšnjega asa:

Jamesu je za novo izjemno predstavo čestital tudi nekdanji veliki tekmec s parketov Kobe Bryant, ki si je po dolgem času ogledal dvoboj Jezernikov v živo. V dvorano, kjer je vrsto let navduševal navijače Lakers, se je odpravil v družbi 13-letne hčerke Ginne in od srca čestital Jamesu za dobre igre, s katerimi je klub iz Los Angelesa popeljal do trenutnega prvega mesta v ligi. Jezerniki so hitro povedli s 34:9, na tekmi pa so se izkazali s 14 blokadami, kar je največ po letu 2002. Anthony Davis jih je prispeval kar pet.

Kobe Bryant je pozdravil tudi Traeja Younga:

Drama v Sacramentu, ki je prekinil veliki niz Bostona

Lakers so po novem najuspešnejši klub v tej sezoni, saj imajo 11 zmag in dva poraza. Boston je po desetih zaporednih zmagah moral čestitati tekmecu za uspeh. Izgubil je na gostovanju v Sacramentu, kjer so gledalci spremljali razburljiv zaključek dvoboja.

Razburljivi zadnji trenutki dvoboja v Sacramentu:

Marcus Smart je bil zelo blizu košu, s katerim bi Boston popeljal do tesne zmage, a mu je sreča obrnila hrbet. Žoga je poskakovala po obroču, na koncu pa v igri milimetrov zgrešila cilj in poskrbela za veliko slavje gostiteljev, pri katerih je blestel Buddy Hield in s 35 točkami poskrbel za strelski vrhunec sezone. Od 12 metov za tri točke jih je zadel kar sedem. 

Podprvaki izgubili tudi v New Orleansu

Pelikani so v derbiju začelja, na katerem so zaradi težav z zdravjem manjkala številna znana imena (Zion Williamson, Lonzo Ball, Brandom Ingram idr. pri New Orleansu, Stephen Curry, Klay Thompson, D'Angelo Russell idr. pri Golden Statu), ugnali podprvaka lige NBA. New Orleans je zmagal s 108:100, najbolj so se izkazali J. J. Redick (26), Jrue Holiday (22), Nickeil Alexander-Walker (19) in Nicolo Melli (16 točk), pri zdesetkanih Bojevnikih pa Eric Paschall (30) in Ky Bowman (19).

Vrhunci dvoboja v New Orleansu:

Denver je v drugi četrtini odpihnil Memphis (44:17) in si priigral prednost, ki je do konca ni več izpustil iz rok. Zmagal je s 131:114, največ preglavic pa je gostiteljem povzročal Jamal Murray (39 točk - 7/12 za tri točke). Srbski zvezdnik Nikola Jokić ni niti v eni statistični prvini prispeval dvomestne števie. Dvoboj je končal pri devetih točkah, osmih asistencah in petih skokih.

Vučević je prispeval 30 točk in 17 skokov:

Philadelphia je brez večjih težav premagala Cleveland, s 27 točkami pa je bil najbolj vroč Tobias Harris. Orlando je v napetem srečanju vzel mero Washingtonu, nerešljiva uganka za goste iz glavnega mesta ZDA pa je bil Črnogorec Nikola Vučević (30 točk – met iz igre 11/14, 17 skokov, 6 asistenc). Z izjemno natančnim metom (5/8 za tri točke) se je izkazal Francoz Evan Fournier ter skupno prispeval 25 točk in devet asistenc. Gostom do zmage ni pomagalo niti 34 točk Bradleyja Beala (5/10 za tri točke). 

Markelle Fultz (19 točk - Orlando) je poskrbel za strelski vrhunec kariere: 

Dončić se pripravlja na teksaško poslastico 

Kdaj bosta spet na delu kluba slovenskih asov? Dallas Mavericks Luke Dončića bodo v noči na torek v teksaškem derbiju gostili San Antonio Spurs, Miami Heat Gorana Dragića pa si bo privoščil še malce daljši počitek in v noči na četrtek gostil Cleveland.

Liga NBA, 17. november:

Lestvica:

Preberite še:

Luka Dončić
Sportal Nov skalp za pasom Dončićevega Dallasa, Dragić zaradi bolezni počival #video
Luka Dončić
Sportal Dončić razveselil Slovence in nalil čistega vina Barceloni
Igor Kokoškov
Sportal Zlati selektor pred vrnitvijo v Evropo?
Bill Russell
Sportal Pred več kor 40 let zavrnil prstan, v petek ga je sprejel
Ne spreglejte