Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
6. 5. 2023,
22.09

Osveženo pred

11 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,63

3

Natisni članek

ABA liga ABA FMP Cedevita Olimpija Cedevita Olimpija

Sobota, 6. 5. 2023, 22.09

11 mesecev, 3 tedne

LIGA ABA, ČETRTFINALE, DRUGE TEKME

FMP ugnal Cedevito Olimpijo in izsilil tretjo tekmo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,63

3

FMP : Cedevita Olimpija | Cedevita Olimpija je na gostovanju pri FMP izgubila, tako da bo o potniku v polfinale odločala tretja tekma. | Foto ABA League j.t.d./Dragana Stjepanovic

Cedevita Olimpija je na gostovanju pri FMP izgubila, tako da bo o potniku v polfinale odločala tretja tekma.

Foto: ABA League j.t.d./Dragana Stjepanovic

Košarkarji Cedevite Olimpije so na drugi četrtfinalni tekmi lige ABA na gostovanju pri FMP izgubili s 96:102, tako da bo o polfinalistu odločala tretja tekma v Ljubljani. Datum odločilnega srečanja še ni znan.

Cedevita Olimpija : FMP, ABA liga Josh Adams
Sportal V Ljubljani so se spomnili na žrtve napada v Srbiji

Košarkarji Cedevite Olimpije so dobro odprli srečanje, povedli z 10:4, nato pa so domači strnili vrste, ujeli Ljubljančane, prešli v vodstvo, ki ga niso več izpustili iz rok. Po uvodni četrtini so vodili za devet (26:17), nadzirali potek srečanja in po 15 minutah vodili z 41:29. Zmaji so se kljub neprepričljivi predstavi pred polčasom uspeli približati na zgolj pet točk zaostanka. Najprej je najbolj razpoloženi član Cedevite Olimpije v prvem polčasu Zoran Dragić (deset točk) po nešportni osebni napaki domačih zadel oba prosta meta, nato pa je Karlo Matković prehitel sireno in postavil izid prvega polčasa 50:45.

O polfinalistu bo odločala tretja tekma. | Foto: ABA League j.t.d./Dragana Stjepanovic O polfinalistu bo odločala tretja tekma. Foto: ABA League j.t.d./Dragana Stjepanovic Ljubljančani so v začetku drugega polčasa znižali zaostanek, a so Beograjčani kaj hitro spet ušli na dvomestno prednost. Sredi zadnje četrtine je bilo vroče, Olimpija je skoraj povsem stopila prednost tekmeca (78:77), a domači so imeli razpoloženega Aleksa Stepanovića, ki jih je s trojkami znova oddaljil. Zmaji so ob koncu poskrbeli za bolj napeto končnico, a nikoli zares ogrozili zmage srbskega moštva.

Obe ekipi sta zdaj pri eni zmagi, tako da bo o polfinalistu odločala tretja tekma v Ljubljani. Kdaj bo na sporedu, še ni znano. Zmagovalec se bo v polfinalu pomeril z boljšim iz dvoboja Partizan - Studentski centar, ki se zaradi obveznosti Beograjčanov v četrtfinalu evrolige še ni začel.

Najboljši posameznik pri Cedeviti Olimpiji je bil Yogi Ferrell z 22 točkami. Po 13 sta jih dodala Edo Murić in Josh Adams, 12 pa Dragić.

Pred začetkom tekme so se z minuto molka poklonili žrtvam tragedije na beograjski osnovni šoli, na kateri je 13-letnik sredi tedna ubil devet ljudi in jih več ranil. 

Liga ABA, četrtfinale, druge tekme:

Sobota, 6. maj:

Nedelja, 7. maj:

Ponedeljek, 8. maj:

Četrtfinale lige ABA:

Budućnost – Mega Basket /1:0/
Crvena zvezda – Zadar /1:0/
Cedevita Olimpija – FMP /1:1/
Partizan – SC Derby /0:0/

// izid v zmagah; igrajo na dve zmagi

Ne spreglejte