Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
23. 1. 2023,
19.45

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Jurica Golemac Alen Omić Yogi Ferrell Crvena zvezda liga ABA Cedevita Olimpija Cedevita Olimpija

Ponedeljek, 23. 1. 2023, 19.45

1 leto, 2 meseca

LIGA ABA, 16. KROG

Nora trojka Zvezde, nor rekord Cedevite Olimpije, zmaga pa Beograjčanom #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Crvena zvezda Cedevita Olimpija | Yogi Ferrell je tisti, ki drži stik s Crveno zvezdo. | Foto Marko Metlas / Sportida

Yogi Ferrell je tisti, ki drži stik s Crveno zvezdo.

Foto: Marko Metlas / Sportida

Čeprav je Cedevita Olimpija na derbiju 16. kroga lige ABA zadela za to sezono rekordnih 19 trojk (36 metov), pa je s 95:100 izgubila z evroligaško Crveno zvezdo. To je šele tretji poraz Ljubljančanov v regionalni ligi.

Liga ABA: Cedevita Olimpija - Split
Sportal Nova zmaga Cedevite Olimpije, Partizan zmagal za več kot 50
Crvena zvezda je na svoji 15. tekmi lige ABA zmagala še štirinajstič in ima s tekmo manj dve točki več od Cedevite Olimpije, ki je pri 12 zmagah in treh porazih. Pri Zvezdi je bil z 19 točkami prvi strelec Facundo Campazzo, 18 jih je dal Ognjen Dobrić, 15 pa Luca Vildoza. Tudi Olimpija je imela štiri dvomestne: Yogi Ferrell 24 točk, sedem asistenc, Marko Jeremić in Josh Adams sta dala po 16 točk, Amar Alibegović pa 14.

Crvena zvezda Cedevita Olimpija | Foto: Marko Metlas / Sportida Foto: Marko Metlas / Sportida V prvi četrtini je v beograjskem Pionirju Cedevita Olimpija držala stik z evroligaško ekipo predvsem po zaslugi zadetih trojk. Iz devetih poizkusov so jih zadeli kar šest, od tega tri Yogi Ferrell, ki je bil s 14 točkami prvi strelec prve četrtine. Ta se je končala s 26:23 za domače moštvo, pri katerem se je že osem košarkarjev vpisalo med strelce. Ljubljančani so izgubili kar devet žog.

Napadalno je Olimpija tudi v drugi četrtini igrala dobro (50-odstotni met za dve točki in 52-odstotni za tri), a kaj pomaga teh enajst trojk, če nasprotnik koše dosega na prelahek način. To je v eni od minut odmora svojim varovancem očital trener Jurica Golemac. Ko je Facundo Campazzo v 16. minuti zadel svojo drugo trojko in bil že pri 14 točkah, je Zvezda povedla s 44:39. Na glavni odmor so Ljubljančani odšli z zaostankom 49:55, potem ko je Luca Vildoza zadel trojko s polovice igrišče ob zvoku sirene. 

Crvena zvezda Cedevita Olimpija | Foto: Marko Metlas / Sportida Foto: Marko Metlas / Sportida Kot da je dala ta nora trojka Zvezdi dodatno samozavest pri metu. V tretji četrtini so se ob še naprej premehki obrambi Olimpije povsem razigrali. Po trojki Ognjena Dobrića (15 točk) so sredi tretje četrtine povedli za kar 17 točk (76:59). Vse bolj se je na obeh straneh igrala tako imenovana "run and gun" košarka. Izid tretjega dela igre je bil tako 29:23, skupaj pa so Beograjčani vodili s 84:72.

Ker je ljubljanska ekipa še naprej zadevala trojke, se je prednost Beograjčanov v zadnji četrtini začela topiti. Ko je Ferrell zadel svojo peto trojko, skupaj pa je bila to že 19. trojka Olimpije, so se približali na vsega štiri točke zaostanka (89:93). Do te tekme je bil sezonski rekord v ligi ABA 18 trojk na eni tekmi (katerekoli ekipe). Varovanci Jurice Golemca so sicer zadnjo četrtino dobili s 23:16, a ena sama četrtina, ko so nasprotniku dovolili manj kot 20 točk, je za zmago pač premalo. Končni izid je bil 100:95. 

Galerija z jadranskega derbija v Pionirju (foto: Marko Metlas / Sportida):

Fotogalerija
1 / 22

"Manjkalo nam je samo malo pameti"

"Težka tekma, bili smo motivirani, imeli smo dovolj energije. Manjkalo nam je samo malo pameti in na koncu malo moči," je v prvi izjavi povedal Marko Jeremić. "Imeli smo priložnost, da premagamo Zvezdo. Domov gremo z dvignjeno glavo."

"Ne bi bilo nezasluženo, če bi mi zmagali. Igrali smo dobro košarko vseh 40 minut. Jih je pa težko ustaviti. Dali so nam preveč točk. Preveč je bilo izgubljenih žog in preveč so imeli protinapadov. Tukaj se nam vedno dogajajo enake stvari." S temi besedami pa je črto pod gostovanje v Pionirju potegnil Golemac.

Liga ABA, 16. krog:

Petek, 20. januar:

Sobota, 21. januar:

Nedelja, 22. januar:

Ponedeljek, 23. januar:

Lestvica: 

Eurocup Cedevita Olimpija Cluj Amar Alibegović
Sportal Cedevita Olimpija iz pekla do raja, nato pa ...
Sportal V Ljubljani vse manj upanja. "To ni vprašanje zame." #video
Eurocup Cedevita Olimpija Cluj Jurica Golemac
Sportal Želja ne bo uslišana
Duško Ivanović Crvena zvezda
Sportal Prvi mož srbskega velikana polaskal slovenskemu prvaku

 

Ne spreglejte