Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Sreda,
20. 11. 2019,
10.20

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28

Natisni članek

Miami Heat Liga NBA Goran Dragić Goran Dragić Luka Dončić Luka Dončić

Sreda, 20. 11. 2019, 10.20

4 leta, 4 mesece

MIAMI HEAT

Goran Dragić znova na parketu

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28
Goran Dragić | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Potem ko je zaradi bolezni izpustil tekmo proti New Orleansu, se je Miamijev organizator igre Goran Dragić vrnil pod koše in bo trenerju na voljo za sredin obračun s Clevelandom v American Airlines Areni.

Glenn Robinson III
Sportal LeBron James prvi v zgodovini, podprvaki končno prišli do zmage #video

Za razliko od pretekle sezone, ko je zaradi zdravstvenih težav izpustil kar 46 od skupno 82 tekem, je bila nedavna bolezen Gorana Dragića, kot vse kaže, komaj omembe vredna. Potem ko je manjkal na zadnji domači tekmi proti New Orleans Pelicans in na ponedeljkovem treningu, se je izkušeni 33-letni Ljubljančan zdaj vrnil pod koše. MVP zadnjega EuroBasketa naj bi zaigral že v noči na četrtek, ko bo v Miamiju gostoval Cleveland.

Na tekmi proti nekdanjim prvakom iz zvezne države Ohio bodo košarkarji Miamija v vlogi popolnih favoritov. Moštvo s Floride je namreč eden od hitov uvodnega dela nove sezone. Če so se izbranci trenerja Erika Spoelstre lani krčevito borili za vstop med vzhodne potnike v končnico in na koncu ostali praznih rok, pa so po šestini sezone z devetimi zmagami na štirinajstih tekmah celo tretja ekipa vzhodne konference. Premoč so priznali le Minnesoti, Denverju in LA Lakers.

Dragić je vlogo prvega strelca prepustil Jimmyju Butlerju. Hkrati je izgubil mesto v prvi peterki. Se je pa odlično znašel v vlogi šestega igralca. Kot trenerjev adut s klopi je na enajstih tekmah na parketu v povprečju prebil kar 28 minut na tekmo, kar je celo več kot v pretekli sezoni (27,5), v tem času dosega dobrih 16 točk, 5,1 asistence in 3,4 skoka. V vseh teh kazalcih je boljši kot v svojem dolgoletnem povprečju v ligi NBA, ki pa seveda vključuje tudi bolj skromna začetna leta pri Phoenixu.

Luka Dončić Goran Dragić | Foto: Reuters Foto: Reuters Kdaj znova Dončić vs. Dragić?

Enega od treh porazov je Dragićev Miami letos doživel na gostovanju pri Denverju. Zlati kapetan se je tedaj srečal tudi z nekdanjim reprezentančnim soigralcem Vlatkom Čančarjem (medtem se je že preselil na kaljenje v razvojno ligo). Že kaj kmalu, natančneje 14. decembra, pa bo Miami gostoval pri Dallas Mavericks, kar pomeni, da se bosta prvič po 29. marcu ter množičnem navijaškem romanju v ZDA znova srečala največja zvezdnika slovenske košarke Luka Dončić in Goran Dragić.
Luka Dončić
Sportal Luka Dončić lovi rekorde in večmilijonsko pogodbo
Vlatko Čančar
Sportal Čančar je končno zadihal s košarkarskimi pljuči
Luka Dončić
Sportal Neverjeten šov Luke Dončića in 42 točk za nov vpis v zgodovino! #video

 

Ne spreglejte