Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Ponedeljek,
18. 11. 2019,
16.05

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4,42

1

Natisni članek

Natisni članek

Vlatko Čančar Vlatko Čančar Liga NBA Liga NBA

Ponedeljek, 18. 11. 2019, 16.05

4 leta, 10 mesecev

Čančar je končno zadihal s košarkarskimi pljuči

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4,42

1

Vlatko Čančar | Vlatko Čančar končno igra, a ne v ligi NBA. | Foto Getty Images

Vlatko Čančar končno igra, a ne v ligi NBA.

Foto: Getty Images

Čeprav bi si seveda želel priložnosti predvsem v moštvu Denverja v ligi NBA, pa se Vlatko Čančar zaveda, da je igranje v razvojni ligi zanj korak nazaj za dva naprej. In kako mu gre pri moštvu Erie BayHawks?

V noči na ponedeljek je 22-letni Primorec Vlatko Čančar, ki ga je Denver poslal na kaljenje v razvojno ligo, odigral tretjo in hkrati najboljšo predstavo v dresu Erie BayHawks. Ob porazu proti moštvu Lakeland Magic (88:113) je bil z dvojnim dvojčkom (13 točk, 11 skokov) v 33 minutah najboljši igralec svojega moštva.

Trinajst točk je v petek vknjižil tudi ob porazu proti Capital Cityju (89:106), ob tem pa ujel štiri odbite žoge. Poražen je bil tudi ob debiju proti Greensboro Swarm (108:122), takrat pa je v 26 minutah dosegel sedem točk ter ujel štiri odbite žoge.

Čančar, ki je sicer poleti z Denverjem podpisal triletno pogodbo, se je že ob prihodu v Kolorado zavedal, da ga čaka uvajalna sezona. V dresu svojega prvega ameriškega delodajalca je priložnost dobil v poletni ligi in predsezoni, v rednem delu pa le ob porazu Denverja proti New Orleansu (107:122). Na parketu je prebil dve minuti, prav vsi statistični kazalci pa so v tem času ostali povsem prazni.

Selitev v Pensilvanijo, natančneje v moštvo razvojne G-lige Erie BayHawks, ki je sicer predvsem podružnica New Orleans Pelicans, gre razumeti predvsem kot priložnost za igro. Zdi se, da zdaj slovenski reprezentant znova diha s košarkarskimi pljuči in ob tem upa, da se bo vrnil med elito.

Bryant James
Sportal Kakšna smola Bostona v igri milimetrov! Kralj James navdušil veliko legendo. #video
Luka Dončić
Sportal Nov skalp za pasom Dončićevega Dallasa, Dragić zaradi bolezni počival #video
Ne spreglejte