Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
19. 11. 2019,
6.38

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,43

13

Natisni članek

Liga NBA Luka Dončić Luka Dončić Dallas Mavericks

Torek, 19. 11. 2019, 6.38

4 leta, 5 mesecev

Liga NBA, 18. november

Neverjeten šov Luke Dončića in 42 točk za nov vpis v zgodovino! #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,43

13

Luka Dončić | Dallas Mavericks z Luko Dončićem na čelu so gostili San Antonio Spurs, ki je trenutno v črni seriji. | Foto Getty Images

Dallas Mavericks z Luko Dončićem na čelu so gostili San Antonio Spurs, ki je trenutno v črni seriji.

Foto: Getty Images

Za Luko Dončićem in Dallas Mavericks je nov izjemen večer. Mavericks so s 117:110 doma premagali letos oslabljeni San Antonio Spurs, Dončić pa je k zmagi prispeval kar 42 točk (od tega jih je 17 dosegel v prvi četrtini), 11 skokov in 12 asistenc. To je sploh prvič, da je Ljubljančan v ligi NBA presegel mejo 40 točk. S tem dosežkom je poskrbel za kar nekaj novih mejnikov: postal je prvi Slovenec v najmočnejši košarkarski ligi s takim izplenom, prvi igralec Mavericks s tako statistiko ter šele drugi dvajsetletnik v zgodovini, ki je na tekmi nanizal najmanj 40 točk in trojni dvojček. Prvi s tem rekordom je legendarni košarkar LeBron James.

Zmaga nad San Antoniom je osma zmaga Dallasa v tej sezoni. Ta ob petih porazih zaseda 5. mesto v zahodni konferenci, kjer z 11 zmagami in zgolj dvema porazoma vodijo Lakers.

Oglejte si vrhunce tekme med Dallasom in San Antoniom (117:110)

Luka Dončić je znova gospodaril na parketu. V 35 minutah igre je dosegel 42 točk (met iz igre 14/27, 17 točk v prvi četrtini), kar je njegov strelski rekord, slovenski rekord in rekord kateregakoli igralca Dallasa.

Svoj šesti trojni dvojček v tej sezoni je skoval še z 11 skoki in 12 asistencami. Zadel je pet trojk (v 13 poskusih), zadnjo dobrih 26 sekund pred koncem tekme za vodstvo Dallasa 115:110, in bil pri prostih metih uspešen devetkrat (od 13 poskusov).

20-letni Dončić je postal drugi najmlajši igralec v zgodovini lige NBA (20 let in 263 dni), ki je na tekmi dosegel najmanj 40 točk in trojni dvojček. Mlajši od njega je bil z 20 leti in 100 dnevi samo LeBron James.

Poglejte, kaj je Dončić povedal po tekmi:
 

 

Strelsko je bil sinoči razpoložen tudi Dorian Finney-Smith, ki je k zmagi Dallasa prispeval 22 točk, kar je njegov rekord kariere, Latvijec Kristaps Porzingis je dodal 18 točk in 10 skokov.

Manj razloga za veselje so imeli San Antonio Spurs, ki so izgubili že šesto tekmo zapored, kar je njihov najslabši niz od leta 2011. Ostroge so letos izgubile kar osem od devetih tekem, kar je njihov najslabši začetek sezone od leta 1996/97.

Vseh 42 točk Luke Dončića:

Najučinkovitejši je bil DeMar DeRozan, ki je s 36 točkami dosegel rekord te sezone.

Naslednja tekma Dallas čaka v noči na četrtek, ko v goste prihajajo aktualni podprvaki lige NBA Golden State Warriors.

Dončiću je za dosežek čestital tudi nekdanji kapetan slovenske košarkarske reprezentance Goran Dragić, ki je bil do zdaj s 40 točkami slovenski strelski rekorder v ligi NBA. 

New York Knicks so s 123:105 premagali Cleveland Cavaliers, k zmagi pa je največ prispeval Julius Randle, ki je tekmo končal pri 30 točkah, v prvem polčasu jih je dosegel kar 23.

Houston Rockets je na krilih Jamesa Hardna, ki je dosegel 36 točk, premagal Portland Trail Blazers s 132:108. Milwaukee Bucks so s 115:101 porazili Chicago, prvo ime tekme pa je bil Giannis Antetokounmpo s 33 točkami in 10 skoki.

Bryant James
Sportal Kakšna smola Bostona v igri milimetrov! Kralj James navdušil veliko legendo. #video

Liga NBA, 18. november

Lestvica

Preberite še:

Vlatko Čančar
Sportal Čančar je končno zadihal s košarkarskimi pljuči
Luka Dončić
Sportal Nov skalp za pasom Dončićevega Dallasa, Dragić zaradi bolezni počival #video

 

Ne spreglejte