Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
20. 11. 2019,
7.45

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,02

Natisni članek

Liga NBA Los Angeles Lakers LeBron James Oklahoma CIty Thunder

Sreda, 20. 11. 2019, 7.45

4 leta, 5 mesecev

Liga NBA, 19. november

LeBron James prvi v zgodovini, podprvaki končno prišli do zmage #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,02
Glenn Robinson III | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

Košarkarji Golden State Warriors so po sedmih zaporednih porazih končno prišli do zmage. Ti so v gosteh premagali Memphis Grizzlies. Tekma se je končala z izidom 95:114. LeBron James je na nocojšnji tekmi dosegel nov mejnik v ligi NBA. Postal je namreč prvi igralec v ligi NBA, ki je proti vsem ekipam dosegel trojni dvojček.

Golden State Warriors, lanski podprvaki lige NBA, so letošnjo sezono začeli porazno. V noči na sredo pa se je za njih pokazal žarek upanja, saj so po dolgem času dosegli zmago. Ta je bila v letošnji sezoni šele tretja, medtem ko imajo na svoji tabeli 12 porazov.

Pri Bojevnikih je bil najbolj razpoložen Alec Burks, ki je dosegel 29 točk, kar je njegov letošnji najboljši dosežek. Glenn Robinson III. je prispeval 20 točk.

Vesel že, da so zmagali

"Mislim, da smo po dolgem času skupaj sestavili vso tekmo. Če sem iskren, sem vesel, da smo zmagali. Tudi če ne bi dosegel nobene točke, bi bil zadovoljen. Mislim, da smo se ta večer vsi zabavali," je po zmagi dejal Marquese Chriss, ki je na tekmi zbral 17 točk.

Eric Paschall je prav tako dosegel 17 točk, Draymondu Greenu pa je le malo zmanjkalo, da bi dosegel 24. trojnega dvojčeka. Zbral je osem točk, deset skokov in 11 asistenc.

Golden State je sicer igral brez dveh ključnih košarkarjev. Prvi zvezdnik Stephen Curry je imel pred časom operacijo dlani, Klay Thompson pa kolena. Skupno zaradi zdravstvenih težav v ekipi manjka kar sedem igralcev.

Pri domači ekipi je novinec v ligi NBA Ja Morant dosegel 20 točk, Dillon Brooks jih je dosegel 18, Brandon Clarke 17, Jae Crowder pa je dosegel 15 točk in dodal 11 skokov.

LeBron James je postal prvi košarkar, ki je proti vsem 30 ekipam v ligi NBA dosegel trojni dvojček. | Foto: Gulliver/Getty Images LeBron James je postal prvi košarkar, ki je proti vsem 30 ekipam v ligi NBA dosegel trojni dvojček. Foto: Gulliver/Getty Images LeBron James dosegel 86. trojni dvojček v karieri

Na delu so bili tudi košarkarji LA Lakers, ki so na domačem parketu premagali Oklahomo. Jezerniki so tekmo dobili s 112:107. Pri domači ekipi je bil s 34 točkami najboljši Anthony Davis in bil eden najbolj zaslužnih za peto zaporedno zmago LA Lakers.

Zelo uspešn je bil tud LeBron James, ki je še enkrat več dosegel trojni dvojček. James tokrat v svojo statistiko vpisal 25 točk, 11 asistenc in 10 skokov. S tem pa postal prvi igralec, ki je proti vsem ekipam dosegel trojni dvojček. Skupno jih je v svoji karieri zbral že 86 in je na petem mestu lestvice vseh časov.

Pri gostujoči ekipi je bil z 31 točkami najboljši Dennis Schröder.

Carmelo Anthony je končal pri 10 točkah v 23 minutah ob skromnem metu iz igre 4-14. | Foto: Reuters Carmelo Anthony je končal pri 10 točkah v 23 minutah ob skromnem metu iz igre 4-14. Foto: Reuters

Po več kot letu dni se je vrnil Carmelo Anthony

V New Orleansu se je veteran Carmelo Anthony po več kot letu dni neuspešno vrnil na parket, saj so njegovi Portland Trail Blazers s 104:115 izgubili proti domačim pelikanom.

Anthony, ki se je Portlandu pridružil v torek, je končal pri 10 točkah v 23 minutah ob skromnem metu iz igre 4-14.

Vseeno se Anthony ni pritoževal. "Bilo je boljše, kot sem pričakoval. Moje telo še ni za staro šaro. Užival sem biti spet na parketu in upam, da se bodo kmalu povrnili pravi občutki," je dejal 35-letni košarkar, ki je nazadnje igral 8. novembra 2018, ko je ob porazu Houston Rockets z 80:98 proti Oklahoma Cityju zadel le enega od 11 metov.

Liga NBA. 19. november:

Lestvica:

Preberite še:

Luka Dončić
Sportal Luka Dončić lovi rekorde in večmilijonsko pogodbo
Sportal Javil se je kralj James, Dončić razkril podrobnost iz sanj #video
Luka Dončić
Sportal Neverjeten šov Luke Dončića in 42 točk za nov vpis v zgodovino! #video
Bryant James
Sportal Kakšna smola Bostona v igri milimetrov! Kralj James navdušil veliko legendo. #video
Ne spreglejte