Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Ponedeljek,
1. 4. 2019,
12.50

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,18

Natisni članek

Goran Dragić Goran Dragić Miami Heat Liga NBA Luka Dončić Luka Dončić Erik Spoelstra

Ponedeljek, 1. 4. 2019, 12.50

5 let

BOJ ZA KONČNICO

Gogiju ni do vrnitve v Ljubljano

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,18
Goran Dragić | Goran Dragić je do sedaj trikrat (2010, 2016 in 2018) igral v končnici. | Foto Getty Images

Goran Dragić je do sedaj trikrat (2010, 2016 in 2018) igral v končnici.

Foto: Getty Images

Nedavna zmaga nad Dončićevim Dallasom je bila za Gorana Dragića zaradi več kot 2.000 slovenskih navijačev čustvena in na račun prvega soočenja z reprezentančnim soigralcem tudi prestižna, a zanj dragocena predvsem zaradi boja za končnico lige NBA. Ljubljančan, ki ne skriva ljubezni do svojega mesta, se namreč domov ne želi vrniti že aprila.

Luka Dončić
Sportal Šov največjega Dončićevega tekmeca, Dallas brez vročega Slovenca presenetil #video

Na Zahodu je jasno vse. Golden State, Denver, Houston, Portland, Utah, LA Clippers, SA Spurs in Oklahoma City so si še pred zadnjimi tekmami rednega dela lige NBA zagotovili boj za končnico. LeBron James je, tokrat z LA Lakers, prvič po letu 2006 ostal brez preboja med najboljšo osmerico. Ta je bila v njegovi krstni sezoni nedosegljiva tudi za Luko Dončića. Njegov Dallas se je izognil statusu najslabšega v konferenci, na morebitni podaljšek sezone pa bo moral novi ljubljanski zvezdnik svetovne košarke počakati še kakšno leto.

Gogijev boj

Bolj pestro bo dogajanje v vzhodni konferenci, kjer ima pet klubov (Milwaukee, Toronto, Philadelphia, Boston in Indiana) že zagotovljeno mesto v končnici, peterica (Washington, Atlanta, Chicago, Cleveland in New York) nima več teoretičnih možnosti za napredovanje, preostala peterica pa se poteguje za tri prosta mesta med osmerico. Poleg Miamija, ki zdaj lahko znova računa tudi na Gorana Dragića, so to še Detroit, Brooklyn, Orlando in Charlotte.

Dončić bo sezono zaključil že sredi aprila. Kaj pa Dragić? | Foto: Guliverimage/Getty Images Dončić bo sezono zaključil že sredi aprila. Kaj pa Dragić? Foto: Guliverimage/Getty Images

"Vsaka tekma šteje"

"Vsaka tekma šteje. Ne oziramo se na druge tekmece v boju za končnico. Zmagovati moramo," razmišlja Dragić, ki je ob zadnjih dveh zmagah Miamija postregel s kakovostnima predstavama. Po trojnem dvojčku proti Dallasu je na tekmi proti New Yorku prispeval deset točk in deset asistenc. "Vem, kaj je moja naloga. Soigralci in trener mi zaupajo. Čeprav se včasih napadalno še ne počutim dobro, moram vztrajati. Moram vključevati soigralce," pripoveduje 32-letni ljubljanski veteran v ligi NBA.

Daniel Vujasinović
Sportal Sedmi slovenski, a prvi pravi jadranski klub?

V Ljubljano bo že prišel, a ne aprila

"Zadnji dve tekmi sta pokazali, da moramo za zmage igrati čvrsto v obrambi. Dvakrat smo na tej ravni začeli slabo in se šele v drugem polčasu popravili," poudarja Gogi, ki še vedno igra s kolensko opornico, a vendarle dokazuje, da je pripravljen na zaključek sezone. Ta je bila zanj zelo kratka. Zaigral je namreč le na 30 od skupno 76 tekem, zato mu letos še posebej ni do predčasnega prihoda v Ljubljano. Želi v končnico.

Dragićevo povprečje v sezoni 2018/19: 14,1 točke, trije skoki in 4,5 asistence. | Foto: Getty Images Dragićevo povprečje v sezoni 2018/19: 14,1 točke, trije skoki in 4,5 asistence. Foto: Getty Images

Ne računajo na spodrsljaje tekmecev

"Nihče nam ne bo nič podaril. Svoje delo moramo opraviti sami in ne računati na spodrsljaje tekmecev v boju za končnico," pa je odločen trener Miamija Erik Spoelstra, vesel, da njegov klub trenutno zaseda prav osmo mesto vzhodne konference. A ker so razlike majhne, bo resnično štela vsaka zmaga. Vsaka tekma. Miami jih ima v svojem koledarju, začenši z dvojnim obračunom proti Bostonu.   

Tekme do konca sezone
2. 4.: Boston
4. 4.: Boston
6. 4.: Minnesota
7. 4.: Toronto
10. 4.: Philadelphia
11. 4. Brooklyn

Lestvica:

Preberite še:

 
LeBron James
Sportal LeBron James že končal sezono
Kristaps Porzingis, Luka Dončić
Sportal Dončićev prijatelj, na katerem Dallas gradi prihodnost, v resnih težavah
Dwyane Wade
Sportal Dragić v čustvenem večeru osvojil New York, Harden kot z drugega planeta #video
Sportal V središču navijaškega vrveža: Nikoli nista pozabila, da sta Slovenca
Ne spreglejte