Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
13. 10. 2023,
22.57

Osveženo pred

6 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,31

Natisni članek

Real Madrid Barcelona Partizan Mike Tobey Crvena zvezda Alba berlin Žiga Samar Evroliga

Petek, 13. 10. 2023, 22.57

6 mesecev, 3 tedne

EVROLIGA, 2. KROG

Real po skalpu Dallasa do visoke zmage v Turčiji, Samar še čaka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,31
Žiga Samar Alba Berlin | Žiga Samar v tej sezoni prvič igra v evroligi. | Foto Guliverimage

Žiga Samar v tej sezoni prvič igra v evroligi.

Foto: Guliverimage

V četrtek se je z obračunom med Anadolu Efesom in prvakom Real Madridom, ki je v torek premagal Dallas Mavericks, začel drugi krog evrolige. Madridčani so v obračunu zadnjih dveh prvakov evrolige visoko slavili s 103:80. Žiga Samar je zatem z berlinsko Albo s 86:91 klonil proti Baskonii in vknjižil še drugi poraz v sezoni. V evroligi tako še naprej čaka na svojo prvo zmago.

Cedevita Olimpija : Joventut, EuroCup
Sportal Po podaljšku in pravi drami boleč udarec za Cedevito Olimpijo

Žiga Samar je po debiju v najmočnejšem evropskem tekmovanju v prejšnjem tednu tokrat z berlinsko Albo doma gostil Baskonio in na koncu klonil s 86:91. Nemška zasedba se je sicer v zadnji četrtini, ki jo je dobila s 25:15, močno približala, a za preobrat to ni bilo dovolj. Samar je na parketu preživel dobrih 17 minut, v katerih se ni vpisal med strelce (0/3 met za 2), je pa vknjižil dva skoka in pet asistenc. Prvi strelec Albe je bil na koncu Tim Schneider s 17 točkami, enak izkupiček je pri Baskonii dosegel Codi Miller-McIntyre.

Aktualni prvak evrolige Real je proti nekdanjemu prvaku Anadolu Efesu pot do zmage tlakoval že v prvem polčasu, ki ga je kraljevi klub dobil s 55:41. Ob zmagi je bil najučinkovitejši v madridski zasedbi Guerschon Yabusele z 22 točkami in osmimi skoki, pri gostiteljih pa je Darius Thompson ob 20 točkah ujel še sedem odbitih žog.

Real se je v torek na prijateljski tekmi pomeril z Dallasom Luke Dončića in prišel do zmage, uspešen pa je bil tudi v drugem krogu evrolige. | Foto: Guliverimage Real se je v torek na prijateljski tekmi pomeril z Dallasom Luke Dončića in prišel do zmage, uspešen pa je bil tudi v drugem krogu evrolige. Foto: Guliverimage

Prvo zmago v sezoni pa je dočakal Partizan, ki je z 88:62 odpihnil Lyon-Villeurbanne. James Nunnally je ob zmagi dosegel 17 točk.

V petek je bil pozornosti deležen derbi med Olympiacosom in Barcelono. Katalonska ekipa je zmagala s 77:68. Mike Tobey je s Crveno zvezdo izgubil v Kaunasu pri Žalgirisu (74:79), slovenski reprezentant pa je dosegel dve točki.

Zaradi napetih varnostnih razmer in razglasitve vojnega stanja danes v Izraelu pa so se pri vodstvu košarkarske evrolige odločili, da bodo za nedoločen čas prestavili tekmo evrolige med Maccabijem iz Tel Aviva in milansko Olimpio. "Evroliga spremlja razmere in bo skupaj s prizadetimi ekipami ocenila najboljše možnosti za prestavitev tekem glede na razpoložljive datume," so zapisali pri ligi.

Evroliga, 2. krog

Četrtek, 12. oktober:

Petek, 13. oktober:

Lestvica:

Ne spreglejte