Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
30. 6. 2022,
8.02

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,70

5

Natisni članek

Goran Dragić Goran Dragić Stožice Luka Dončić Luka Dončić kvalifikacije za SP 2023

Četrtek, 30. 6. 2022, 8.02

1 leto, 2 meseca

Pred košarkarskim obračunom med Slovenijo in Hrvaško (20.15)

Dragić še zadnjič pred slovenskimi navijači, v Stožicah se obeta spektakel

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,70

5

slovenska košarkarska reprezentanca trening, Goran Dragić | Danes ob 20.15 bo v Stožicah težko pričakovana košarkarska tekma med Slovenijo in Hrvaško. To bo tudi zadnja reprezentančna tekma Gorana Dragića pred domačimi navijači.  | Foto Grega Valančič/Sportida

Danes ob 20.15 bo v Stožicah težko pričakovana košarkarska tekma med Slovenijo in Hrvaško. To bo tudi zadnja reprezentančna tekma Gorana Dragića pred domačimi navijači.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Le še nekaj ur nas loči od košarkarskega spektakla v Stožicah (20.15), kjer se bosta slovenska in hrvaška reprezentanca pred polnimi tribunami pomerili v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo leta 2023. To bo tudi zadnja domača tekma zlatega kapetana Gorana Dragića, ki bo za slovensko reprezentanco nastopil le še v nedeljo na gostovanju proti Švedski. 

Kljub slavnostnemu vzdušju bo tekma, ki se bo začela ob 20.15, pomembna tako za Slovenijo kot Hrvaško. Gre namreč za 5. krog kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2023, obe ekipi pa sta si v uvodnih dveh ciklih privoščili preveč napak. Slovenija je februarja dvakrat izgubila s Finsko, Hrvaška pa je v štirih nastopih dosegla le eno zmago nad Švedsko.

Dončić Bogdanović Dallas Utah
Sportal Hrvati v en glas opozarjajo: Slovenija ni samo Luka Dončić

Dončić: Ne bo lahko

Tako kot Slovenija bo tudi Hrvaška nastopila precej spremenjena v primerjavi s prvo tekmo novembra v Zagrebu, ki se je končala z rezultatom 76:74. V zasedbi Damirja Mulaomerovića sta med drugimi Bojan Bogdanović (Utah Jazz) in Ivica Zubac (LA Clippers) iz lige NBA.

"Tekma zagotovo ne bo lahka, saj ima Hrvaška spoštovanja vredno zasedbo, a po drugi strani smo mi evropski prvaki in četrti z olimpijskih iger, hkrati pa bomo imeli na svoji strani bučno podporo občinstva," pravi Luka Dončić.

"Zavedamo se, da en igralec ne more premagati ekipe. To smo dokazali na evropskem prvenstvu 2017 in s to miselnostjo se bomo lotili tudi tekme s Hrvaško. Zavedamo se, da ne bo lahko, a če bomo dali vse od sebe in bomo zbrani vseh 40 minut, lahko ob pomoči gledalcev upamo na zmago," je dodal Goran Dragić.

V nedeljo še proti Švedski

Slovenijo v nedeljo ob 17. uri čaka še zadnja tekma v prvem delu proti Švedski v Stockholmu. V drugem delu avgustovskih kvalifikacij, v katerem bodo veljali vsi rezultati iz prvega dela, bo Slovenija odigrala še šest tekem proti najboljšim trem ekipam iz skupine D (Izrael, Nemčija, Estonija, Poljska).

Svetovno prvenstvo bodo med 25. avgustom in 10. septembrom 2023 gostili Indonezija (Džakarta), Japonska (Okinava) in Filipini (Manila).

Preberite še:

novinarska 2022 Dragić Dončić
Sportal Dončić po Švedski o Gogiju na eurobasketu, ki pravi: Avgusta bom že v Miamiju #video
trening Slovenija Dončić
Sportal Trdo delo, a dobra volja, bo pa spektakel izpustil Šiško #foto
Kyrie Irving
Sportal Težavni zvezdnik pred podobno prelomnico kot Dragić
Sportal Nasmeški o Goranovi prihodnosti: "Je že malo mehkejši" #video

 

Ne spreglejte