Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
26. 12. 2023,
10.30

Osveženo pred

4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,98

Natisni članek

Devin Booker Luka Dončić Luka Dončić Phoenix Suns Dallas Mavericks NBA Liga NBA

Torek, 26. 12. 2023, 10.30

4 mesece

Odzivi na socialnih omrežjih

Američani so si po sanjski predstavi Dončića privoščili Bookerja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,98
Luka Dončić | Luka Dončić je na dvoboju v Phoenixu presegel zgodovinski mejnik 10 tisoč doseženih točk, hkrati pa postal prvi košarkar v zgodovini franšize Dallas Mavericks, ki je na božični dan dosegel 50 točk. | Foto Reuters

Luka Dončić je na dvoboju v Phoenixu presegel zgodovinski mejnik 10 tisoč doseženih točk, hkrati pa postal prvi košarkar v zgodovini franšize Dallas Mavericks, ki je na božični dan dosegel 50 točk.

Foto: Reuters

Na drugi strani velike luže so se po izjemnem nastopu Luke Dončića pošalili, kako slovenski košarkarski junak Devina Bookerja, s katerim ga v ligi NBA veže posebno rivalstvo, preganja tudi na božični dan. Znova ni manjkalo niti šal o tem, kako je Booker v bistvu Dončićev otrok.

Phoenix Dallas
Sportal Božična rapsodija Luke Dončića, liga NBA česa takega še ni videla! #video

Zvezdnika Dallasa in Phoenixa, Luka Dončić je dve leti mlajši od Devina Bookerja, veže posebno rivalstvo. Med njima se je v preteklosti na parketu kar nekajkrat zaiskrilo, sicer pa se ljubljenca navijačev Mavericks in Suns medsebojno zelo spoštujeta. Dvoboj v Arizoni, na katerem so se zmage veselili gostje iz Teksasa (128:114), srečanje pa je s kraljevsko predstavo zaznamoval Slovenec (50 točk, 15 asistenc, 6 skokov, 8 trojk, 4 ukradene žoge, 3 blokade, met iz igre 15/25, prosti meti 12/12), je tokrat minil brez incidentov ali povišanih tonov.

Tako so Luka Dončić in soigralci stopili med Granta Wiliamsa in Devina Bookerja. | Foto: Reuters Tako so Luka Dončić in soigralci stopili med Granta Wiliamsa in Devina Bookerja. Foto: Reuters

Sta si pa skoraj skočila v lase Booker in Dončićev soigralec Grant Williams, a so med njiju skočili soigralci, med njimi tudi Dončić, in preprečili najhujše. Strasti so se hitro pomirile, Dallas pa je v zadnji četrtini znova zagospodaril na igrišču in po zaslugi zgodovinskega večera Dončića zmagal v Arizoni.

Vrhunci Luke Dončića (50 točk) proti Phoenixu:

Detroit Pistons
Sportal Na pragu sramote, kot je v ligi NBA še ni bilo

Po dvoboju so bila socialna omrežja polna šaljivih objav na račun nemoči Bookerja in dominance Dončića. Obudila se je podoba, kako "oče" Luka drži v naročju "dojenčka" Bookerja, znova, a v nekoliko spremenjeni luči, je zaživela tudi znamenita slika z nepozabne sedme tekme 2. kroga končnice iz leta 2021, ko je Dallas po zaslugi Dončića v dvorani Footprint Center povsem nadigral in pomendral Phoenix, Dončić pa zadovoljno strmi v Bookerja. Američan je sicer dvoboj proti Dallasu sklenil pri 20 točkah in 10 asistencah. 

Tako so se se Američani pošalili, kako zdaj Luka Dončić, ki so ga opremili z božično kapo ter brki in brado, preganja Devina Bookerja tudi na božičen dan:

Pošalili so se tudi, kako je "sin" Booker dočakal vsaj to, da je lahko igral z očetom Luko Dončićem na božični dan:

Gregg Popovich Luka Dončić
Sportal Velika hvala legende na račun Luke Dončića
Ne spreglejte