Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
16. 5. 2018,
20.38

Osveženo pred

5 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,88

Natisni članek

Luka Dončić Luka Dončić Real Madrid CSKA Moskva Evroliga

Sreda, 16. 5. 2018, 20.38

5 let, 11 mesecev

Dončić bo v Beogradu prejemal priznanja, sam pa si želi prav posebnega

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,88
Luka Dončić | Foto Twitter

Foto: Twitter

Kot druga bosta v evroligaški polfinalni ring stopila giganta CSKA in Real Madrid. V petkovi večerni tekmi (21.00) bodo odločale malenkosti, poudarjajo v obeh taborih. Luka Dončić se ne ubada z nazivom MVP (najkoristnejši košarkar), ampak ga zanima lovorika z Real Madridom.

CSKA iz Moskve je bil najboljši klub v rednem delu sezone. V 30 tekmah je vsega šestkrat izgubil, medtem ko Real Madrid enajstkrat. V četrtfinalu sta oba po enkrat morala priznati premoč Himkiju oziroma Panathinaikosu, Rusi pa so praktično celotno serijo igrali brez prvega organizatorja igre Nanda De Cola, ki pa bo v Beogradu spet aktiven.

CSKA ima v svojih vrstah dva bivša Realovca. Sergio Rodriguez in Othello Hunter zelo dobro poznata osrednje adute ekipe Pabla Lasa, kar bi lahko bila prednost za rusko moštvo.

Šarunas Jasikevičius
Sportal Beno Udrih lahko postane četrti Evropejec z izjemnim podvigom

Sergio Rodriguez je bil pred leti član Real Madrida in pozna nekatere nosilce Realove igre zelo dobro. | Foto: Sportida Sergio Rodriguez je bil pred leti član Real Madrida in pozna nekatere nosilce Realove igre zelo dobro. Foto: Sportida

Z izjemo Žalgirisa so vse tri ekipe, ki bodo igrale v Beogradu, osvojile Evroligo. CSKA jo je nazadnje pred dvema letoma in kar devet košarkarjev je še vedno v moštvu. Edina težava čete Dimitrisa Itoudisa je, da na zaključnem turnirju ne bo mogel računati na francoskega organizatorja igre Lea Westermanna.

Real CSKA infografika | Foto: Infografika: Marjan Žlogar Foto: Infografika: Marjan Žlogar

Tudi Realovi košarkarji vedo, kako je osvojiti elitno evropsko klubsko tekmovanje. V svojih vrstah pa ima tudi igralce, ki imajo neizmerno željo, da stopijo na evropski vrh. Med njimi prednjači naš Luka Dončić.

Igor Kokoškov in Luka Dončić
Sportal Phoenix s Kokoškovom bo na naboru izbiral prvi: v ZDA govorijo le o Dončiću in Aytonu

Nagrade bodo deževale v njegove roke, sam pa si najbolj želi osvojiti Evroligo

Luka bo v Beogradu prejel več nagrad. Na sobotni gala prireditvi bo v njegove roke romalo priznanje vzhajajoče zvezde, uvrščen je bil v prvo peterko sezone, presenečenje pa bi bilo, če ne bi dobil tudi naziva MVP za najkoristnejšega košarkarja. A si Luka želi, da bi dvignil v zrak posebno nagrado: "Zame je bolj pomembno, da bi osvojili Evroligo. To bi bilo neverjetno. S tem bi bila sezona po osvojitvi EuroBasketa s Slovenijo perfektna."

"Treniram dobro, prav tako ekipa. Mislim, da smo pripravljeni. V petek bomo morali dihati kot eno. Proti CSKA moraš igrati z veliko agresivnosti, dobro skakati in ne izgubljati žog. Igrati bomo morali s srcem. CSKA ima v svojih vrstah izjemna Rodrigueza in De Cola, ki sta izvrstna košarkarja," pravi Luka. 

CSKA in Real sta se v sezoni pomerila dvakrat, oba pa sta bila uspešna na domačih tleh.

Luka Dončić
Sportal Luka Dončič lahko pozabi na zimo

Campazzo se vrača, Randolph užival v Dončićevi sezoni, ki jo je ocenil kot perfektno

Laso bo imel v Beogradu na voljo vse razpoložljive sile, če izvzamemo Ognjena Kuzmića, ki si je poškodoval koleno že na začetku sezone. Že nekaj časa je v pogonu Sergio Llull, ki se je vrnil po poškodbi in operaciji kolena, v kadru pa je zdaj tudi Facundo Campazzo. Morda ga bo španski trener uporabil za nekaj minut.

Facundo Campazzo se po poškodbi vrača v ekipo. | Foto: Sportida Facundo Campazzo se po poškodbi vrača v ekipo. Foto: Sportida

Navijači Reala veliko pričakujejo tudi od naturaliziranega slovenskega reprezentanta Anthonyja Randolpha: "Tekma proti CSKA bo kot finalna. Če bomo hoteli zmagati, bomo morali narediti čim manj napak. Ekipa je pripravljena. Osredotočeni moramo biti, upoštevati trenerjeve napotke, igrati agresivno in pustiti dušo na parketu. Sicer pa je bilo zame v celotni sezoni najboljši trenutek gledati Dončića, kako igra. Njegove igre so impresivne. Za seboj ima spektakularno sezono."

Boštjan Nachbar
Sportal Boštjan Nachbar se je v čustvenem pismu odločil za konec
Ne spreglejte