Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Ponedeljek,
11. 5. 2020,
15.31

Osveženo pred

3 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,40

Natisni članek

Cedevita Olimpija Cedevita Olimpija Sani Bečirović liga ABA

Ponedeljek, 11. 5. 2020, 15.31

3 leta, 11 mesecev

IZ TABORA CEDEVITE OLIMPIJE

Delna "odmrznitev" Cedevite Olimpije

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,40
Jaka Blažič in Edo Murić | Foto Cedevita Olimpija Ljubljana

Foto: Cedevita Olimpija Ljubljana

Resda za zaprtimi vrati, brez stikov, brez glavnega trenerja Jurice Golemca, ki je po vrnitvi iz Zagreba v obvezni samoizolaciji, ter dobršnega dela igralskega kadra, s katerim je klub zamrznil ali pa prekinil sodelovanje, toda pri Cedeviti Olimpiji lahko trdijo, da so se po več kot dveh mesecih vrnili pod koše.

Aleksej Nikolić
Sportal Zlati slovenski reprezentant znova na voljo Partizanu

V mali kletni dvorani mogočih Stožic se je v ponedeljek vnovič zaslišalo škripanje parketa, odbijanje žog in za košarkarje tisti najbolj čaroben zvok, ki nastane, ko žoga spolzi skozi mrežico. "Po natanko 61. dneh znova treniramo," sporočajo iz Cedevite Olimpije. A ob tej mali zmagi ljubljanskega kluba se je odprl tudi niz vprašanj. Med drugim tudi, ali bo Olimpija v tej sezoni odigrala še kakšno tekmo. Na državnem prvenstvu zanesljivo ne, vse manj pa je tudi možnosti za zadnji krog in posledično morebitno končnico v ligi ABA.

Cedevita Olimpija spet trenira (video: Planet):

Tudi zaradi tega vodstvo združenega kluba v Stožice ni poklicalo vseh košarkarjev. Na treningu, ki ga je ob odsotnosti Jurice Golemca (samoizolacija po vrnitvi iz Hrvaške) vodil pomočnik Dragiša Drobnjak, so bili tako prisotni le kapetan Jaka Blažič, njegov reprezentančni soigralec Edo Murić, nedavni prišlek iz Kopra Ivan Marinković, mladi up Rok Radović in še nekaj mlajših košarkarjev.

"Z igralci smo dosegli dogovor o zamrznitvi pogodbe, z nekaterimi pa smo sodelovanje prekinili. Vsem bomo zdaj v tem obdobju ponujali možnost individualne vadbe. Ko bo znano več o nadaljevanju lige ABA, bomo nato znova prilagodili program," pojasnjuje športni direktor Cedevita Olimpija Sani Bečirović in dodaja, da ga zaradi vsega naštetega ob vnovični odmrznitvi aktivnosti prevevajo mešani občutki.

Treningi bodo do nadaljnjega potekali po dve uri na dan. "Vse bo v okviru navodil, ki jih je podala Vlada Republike Slovenije. Storili bomo vse, da fante zbudimo in da jih začnemo vračati v tekmovalno formo. Motivacija vseeno ni problem. Z igralci sta bila neprestano na zvezi glavni trener Golemac in trener za telesno pripravo Ujaković," nadaljuje Bečirović, ki misli na zaključek sezone še ni opustil, a ob tem že razmišlja tudi o sestavi igralskega kadra za novo sezono.

"Zagotovo je položaj neobičajen. Navajeni smo igrati pred navijači, saj igramo zaradi njih. Toda enostavno se bomo morali sprijazniti s položajem in spremljati vse, kar se bo dogajalo v prihodnje. Vsi skupaj pa upamo, da se bo življenje čim prej vrnilo v stanje, kakršno je bilo pred začetkom pandemije," ob vrnitvi pod koše razmišlja Marinković, Murić pa ga dopolnjuje: "Košarka nam je manjkala. Zdaj smo nazaj, v dokaj normalnem življenju. Kontakta na treningu še ni, toda že dejstvo, da lahko treniramo, nam ogromno pomeni."

Davor Užbinec
Sportal Zanikajo govorice in poudarjajo: Zmagovalca bi moral določiti parket
Alvaro Teheran
Sportal Smrt nekdanjega tivolskega "zmaja"
Koper Primorska Cedevita Olimpija finale pokala Spar
Sportal Tresla se je gora, rojena miš pa čaka na evroligo
Zmago Sagadin
Sportal Zmago Sagadin: Premagal nas je srbski klan
Jordan Morgan
Sportal Olimpija vrgla puščico proti naturaliziranemu reprezentantu #video
Arriel McDonald
Sportal Arriel McDonald: Ljubljana je kot prva ljubezen
Jaka Blažič
Sportal Največja sreča med scenami iz vojnih filmov
Ne spreglejte