Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Ponedeljek,
11. 5. 2020,
10.40

Osveženo pred

3 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,44

Natisni članek

Partizan Aleksej Nikolić

Ponedeljek, 11. 5. 2020, 10.40

3 leta, 11 mesecev

ALEKSEJ NIKOLIĆ

Zlati slovenski reprezentant znova na voljo Partizanu

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,44
Aleksej Nikolić | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Košarkarji beograjskega Partizana so se pred dobrim tednom znova zbrali, čeprav ne vedo, ali se pripravljalo na zaključek sezone ali že na začetek nove. V negotovosti je tudi slovenski reprezentant Aleksej Nikolić, ki je zdaj znova polnokrvni član kluba iz srbske metropole.

Slovenski reprezentant Aleksej Nikolić je tudi uradno končal kaljenje pri italijanskem moštvu De'Longhi iz Trevisa, kamor ga je posodil njegov delodajalec Partizan. Na 19 tekmah je 25-letni Postojnčan v povprečno 29 minutah dosegal 10,8 točke, 3,7 skoka in 4,8 asistence.

"Dobil sem minute, ki sem jih potreboval. Prevzemal sem tudi večjo odgovornost kot prvi organizator igre. Mislim, da sem dokazal, da lahko igram. Včasih je bilo bolje, včasih slabše, ker sem imel nevšečnosti z manjšimi poškodbami, a te so sestavni del športa. Na splošno gledano se je moja igra dvignila," nam je pred kratkim o svoji italijanski avanturi pripovedoval Nikolić, ki je zdaj že dva meseca v Sloveniji.

Aleksej Nikolić
Sportal "Nihče ne ve, kaj bo čez teden, kaj šele čez mesec"

Zdaj je postalo dokončno jasno, da se v Treviso ne bo vrnil. Njegove ambicije so igranje v enem od evropskih pokalov, a škarij in platna nima v rokah zgolj on. Uradno je član beograjskega Partizana, s katerim ima še dveletno pogodbo. Odločitev je torej v rokah nekdanjega evropskega klubskega prvaka, ki ga vodi  Andrea Trinchieri. Pred časom se je šušljalo tudi o možnosti, da bi se Ali znašel v dresu Cedevite Olimpije.

V Beogradu je medtem veliko neznank. Partizan si je že zagotovil prvo mesto v rednem delu lige ABA, a Trinchierijeva druščina ne ve, ali ga bo lahko unovčila tudi v končnici in napadla eroligaško vozovnico. Črno-beli so se po večtedenski karanteni že zbrali in začeli trenirati, v klubskih pisarnah pa medtem kadrujejo. Novi dveletni pogodbi sta tako že podpisala ameriški branilec s srbskim potnim listom Marcus Paige in domači krilni košarkar Rade Zagorac.

Jprdan Morgan
Sportal Slovenija z Itoudisom, a brez Itoudisa
Luka Dončić
Sportal Luka Dončić in njegovo posebno orožje
Smiljan Pavič
Sportal Kariere ne bi želel končati na takšen način
Ne spreglejte