Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
6. 6. 2016,
6.35

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Natisni članek

Cleveland Cavaliers Golden State Warriors NBA

Ponedeljek, 6. 6. 2016, 6.35

6 let, 7 mesecev

LIGA NBA, 2. JUNIJ, 2. TEKMA FINALA

Bojevniki na krilih Greena s 33 točkami naskoka ponižali Cleveland #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68
Draymond Green | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Košarkarji Golden State Warriors so zmagali tudi na drugi tekmi finala najmočnejše košarkarske lige NBA in vodijo že z 2:0 v zmagah. Konjenike iz Clevelanda so na domačem terenu, v Oaklandu, odpravili z rezultatom 110:77. Do naslova prvakov jih ločita še dve tekmi, a Stephen Curry miri strasti. "Ni še konec, pred nami sta še dve tekmi," opozarja.

Glavni junak tokratnega košarkarskega obračuna je bil Draymond Green, ki je za aktualne prvake lige NBA, Golden State Warriors, dosegel 28 točk, vključno s petimi trojkami, ter prispeval sedem skokov in pet podaj. Najučinkovitejši igralec lige Stephen Curry je pomagal z 18 točkami.

Čeprav je Bojevnikom nov komplet šampionskih prstanov praktično že na dosegu roke, pa Curry miri strasti igralcev in navijačev ter opozarja: "Nima smisla proslavljati in kazati s prstom na nas, češ poglejte nas. Od osvojitve naslova prvakov nas resda ločita samo še dve tekmi, a kljub temu moramo dobro opraviti svoje delo," pravi.

"Če bi si domišljali, da smo odkrili popolno formulo, s katero lahko stremo odpor Clevelanda, bi se motili. To ni pravi način razmišljanja," je dejal po tekmi, pred katero so se košarkarski navdušenci poklonili spominu na pokojnega boksarja Muhammada Alija.

Tudi trener Golden Stata Steve Kerr umirja žogico: "Pot do naslova je še vedno zelo dolga. Danes vsekakor še ni čas za slavje," pravi.

Stephen Curry je zaradi osebnih napak večino zadnjega dela tekme spremljal s klopi. | Foto: Stephen Curry je zaradi osebnih napak večino zadnjega dela tekme spremljal s klopi.

Odločitev o zmagovalcu je padla v tretji četrtini

Gostitelji so tudi brez zvezdnika Curryja, ki si je hitro nabral osebne napake in večino tega dela spremljal s klopi, povedli z 82:62 in takrat je bilo jasno, da bodo gostje iz Ohia razliko težko nadoknadili. Curry je bil sicer zelo učinkovit, saj je v vsega 24 minutah igre dosegel kar 18 točk, ob tem pa je igral odlično obrambo in gostom kradel žoge.

Zvezdniški obisk


Tekmo si je ogledal tudi brazilski nogometni virtuoz Neymar, ki je Curryju in Clayu Thompsonu po tekmi podaril nogometni dres Barcelone in s to prijateljsko potezo javno pokazal, za koga pri košarki stiska pesti.

 | Foto:

Slab dan za LeBrona Jamesa

Pri Clevelandu je imel slab dan LeBron James, ki pa je bil z 19 točkami še vedno prvi strelec ekipe. James je izgubil kar osem žog, potraten pa je bil tudi v napadu, kjer je v 17 poskusih šla žoga le sedemkrat skozi obroč. Težav s tem še ni bilo konec, saj je moral tekmo zaradi suma, da ima pretres možganov, predčasno skleniti tudi Kevin Love. Ta se je zaletel s Harrisonom Barnsom že v prvem delu in si pri tem poškodoval glavo. Love je sicer nadaljeval igro, v začetku druge tretjine pa je branilec Clevelanda deloval brez orientacije, zato ga je trener zamenjal.

Igra na en koš, ta se je začela že v drugi četrtini, ki so jo gostitelji dobili s +10, se je nadaljevala tudi v zadnjem delu in razlika je tik pred koncem narasla že na 34 točk.

Liga NBA, 6. junij, 2. tekma velikega finala

Golden State Warriors : Cleveland Cavaliers 110:77 /2:0/
Green 28, 7 sk., 5 as., Curry 28, 9 sk., 4 as.; James 19, 8 sk., 9 as.
//Razmerje v zmagah. Igrajo na štiri zmage. Po sistemu 2-2-1-1-1.

Ne spreglejte