Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
7. 3. 2022,
15.40

Osveženo pred

2 leti, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,16

1

Natisni članek

Dalibor Damjanović Split liga ABA ABA KK Krka Novo mesto

Ponedeljek, 7. 3. 2022, 15.40

2 leti, 1 mesec

Po tekmi Krka : Split

Bitka je dobljena, vojna še zdaleč ne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,16

1

Cedevita Olimpija : KK Krka Novo mesto | Krka je v nedeljo ugnala Split. | Foto Vid Ponikvar/Sportida

Krka je v nedeljo ugnala Split.

Foto: Vid Ponikvar/Sportida

Košarkarji Krke so v nedeljo dosegli zelo pomembno zmago v boju za obstanek v ligi ABA. V Novem mestu so s 87:84 ugnali Split in tako ohranjajo upe po obstanku v regionalni ligi. "Zdaj ni nobene agonije. Zmagali smo na eni od tekem, bomo pa poskusili do konca lige še koga presenetiti," je po zmagi dejal trener Krke Dalibor Damjanović.

Redni del lige ABA se počasi bliža koncu, vse bolj napeto pa je tudi v boju za obstanek v ligi. Novomeščani imajo po nedeljski zmagi štiri zmage in 15 porazov, zmago več od Splita, ki je na zadnjem mestu, ob tem pa imajo košarkarji Krke odigrano še tekmo manj. V družbi 14 ekip bo iz elite izpadla zadnja ekipa, medtem ko bo predzadnja z drugo ekipo druge lige ABA igrala dodatne kvalifikacije za obstanek v prvoligaški konkurenci. Novomeščani tako ohranjajo upe, da bodo tudi v prihodnji sezoni ostali med najboljšimi ekipami Jadrana, Slovenija pa bi tako ohranila kvoto dveh ekip v prvoligaški konkurenci.

Krka je tekmovanje v ligi ABA začela spodbudno s polovičnim izkupičkom po šestih odigranih tekmah. Nato pa slasti zmage v regionalnem tekmovanju niso okusili vse od 30. oktobra. Nanizali so kar 12 zaporednih porazov, v nedeljo pa jim je vendarle uspelo prekiniti črno serijo, ki so jo zaznamovale tudi številne poškodbe in odsotnosti ključnih igralcev.

Miha Lapornik je dosegel 25 točk. | Foto: Liga ABA/Krka/Drago Perko Miha Lapornik je dosegel 25 točk. Foto: Liga ABA/Krka/Drago Perko

V nedeljo je novomeška četa vendarle stisnila zobe in prikazala boljšo predstavo. Nekaj minut pred koncem je imela slovenska ekipa v rokah celo zmago z več kot desetimi točkami prednosti, a je v zadnjih štirih minutah zapravila prednost 14 točk (83:69), ki si jo je priigrala z delnim izidom 12:0. A na koncu je vendarle prišla do pomembne zmage.

"Normalno je, da je bila tekma težka, saj je bila zmaga za obe ekipi zelo pomembna." | Foto: Vid Ponikvar "Normalno je, da je bila tekma težka, saj je bila zmaga za obe ekipi zelo pomembna." Foto: Vid Ponikvar Damjanović že pogledal proti Čačku

Po zmagi je svojim varovancem čestital trener Dalibor Damjanović. "Normalno je, da je bila tekma težka, saj je bila zmaga za obe ekipi zelo pomembna. Mislim, da je bila naša zmaga zaslužena, saj smo bili celo tekmo v dobrem ritmu. Danes sem manj rotiral igralce, saj sem verjel izkušenejšim, da lahko oni izvlečejo to tekmo, in tako je tudi bilo. Še enkrat čestitke mojim fantom za zmago in tudi Splitu za več kot korektno predstavo. Zdaj ni nobene agonije. Zmagali smo na eni od tekem, bomo pa poskusili do konca lige še koga presenetiti. Prva priložnost bo že na sobotnem gostovanju v Čačku," je po tekmi dejal trener Damjanović, ki ob tem opravlja tudi vlogo pomočnika selektorja v slovenski izbrani vrsti.

Krko do konca rednega dela čakajo še srečanja z Borcem v gosteh, doma se bo pomerila s FMP-jem, nato pa jih čakajo še obračuni s Crveno zvezdo, Budućnostjo in Igokeo. Varovance Daliborja Damjanovića pa čakata še zaostali tekmi z Mornarjem in Mego.

Lestvica:
1. Partizan             20 tekem – 37 točk 
2. Crvena zvezda        19 - 36
3. Budućnost            18  -  32
4. Cedevita Olimpija    19   -  31
5. Igokea               20   -  31
6. Cibona               19   -  28
7. FMP                  18  -  28
8. Mega                 20   -  28
9. Studentski centar    19   -  27
10. Mornar               19   -  26
11. Borac                19   -  26
12. Zadar                19   -  26
13. Krka                 19   -  23
14. Split                20  -  23

Preberite še:

Liga ABA: Mornar - Cedevita Olimpija
Sportal Zlata vredna zmaga Krke v ligi ABA
Cedevita Olimpija
Sportal Šenčur porazil Krko, Helios boljši od Podčetrtka
Žiga Samar
Sportal Nadarjeni slovenski košarkar opozoril nase na velikem odru
Ne spreglejte