Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
11. 11. 2019,
19.47

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10

1

Natisni članek

ABA liga ABA KK Koper Primorska KK Krka Novo mesto Cedevita Olimpija Cedevita Olimpija

Ponedeljek, 11. 11. 2019, 19.47

4 leta, 5 mesecev

LIGA ABA, 6. KROG

Krka z novim trenerjem ugnala Mego, Olimpija razbila Primorsko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10

1

KK Krka | Krka je v dvora ni Leona Štuklja ugnala Mego. | Foto Drago Perko/kosarka.si

Krka je v dvora ni Leona Štuklja ugnala Mego.

Foto: Drago Perko/kosarka.si

V šestem krogu lige ABA sta se v nedeljo v Kopru v slovenskem derbiju spopadla Koper Primorska in Cedevita Olimpija, presenetljivo zanesljive zmage z 90:67 pa so se veselili Ljubljančani. Krka je z novim trenerjem pred domačimi gledalci z 74:69 ugnala zadnjeuvrščeno Mego Bemax. 

Zasedba iz dolenjske prestolnice je dosegla tretjo zmago v regionalni ligi Aba. Pod vodstvom novega-starega trenerja Vladimirja Anzulovića, ki je na tem strokovnem položaju pred dnevi zamenjal Simona Petrova, je na kolena položila ekipo iz Sremske Mitrovice, ki je na dosedanjih šestih tekmah iztržila le eno zmago in doživela pet porazov.

V domači ekipi sta bila najbolj učinkovita Paolo Marinelli s 15 in Dalibor Đapa s 14 točkami, v gostujoči pa Slovenec Blaž Mesiček s 15 točkami.

Zmaji odpihnili slovenske prvake

Finalista slovenskega državnega prvenstva iz minule sezone imata sta imela po petih krogih lige ABA skupaj na svojem računu vsaka po štiri zmage, in medtem, ko je Cedevita Olimpija v petem krogu v Baru doživela prvi poraz v sezoni, so bili košarkarji Kopra Primorske na regionalni sceni v izjemnem naletu in v obračun z Ljubljančani vstopili z nizom štirih zaporednih zmag. A tokrat so bili v Bonifiki izrazito boljši Ljubljančani, ki so prišli do pete jadranske zmage v sezoni.

Primorska je v derbiju kroga priznala premoč Cedeviti Olimpiji. | Foto: Žiga Mikeli/Koper Primorska Primorska je v derbiju kroga priznala premoč Cedeviti Olimpiji. Foto: Žiga Mikeli/Koper Primorska Ljubljančani so zmagali z 90:67, njihova zmaga tudi za trenutek ni bila ogrožena, najboljši strelec zmajev pa je bil Codi Miller-McIntyre s 15 točkami. Razpoloženi Američan je zbral še devet asistenc. Po 14 točk sta dodala še Boatright in Kuštrin, po 12 Stipanović in Blaži, najbolj razpoložen strelec domače ekipe pa je bil Marjan Čakarun s 16 točkami.

V soboto je Budućnost visoko premagala Cibono in se vrnila na vrh lestvice, Partizan je bil z 72:57 boljši od Zadra, ki še edini ne pozna zmage. Krog sta v petek odprla FMP Beograd in Mornar, z 92:83 so slavili Beograjčani, ki so vknjižili peto zmago.

Liga ABA, 6. krog:

Lestvica:

Preberite še:

Žan Mark Šiško
Sportal Prvi asistent Jadrana grozi tudi svoji Olimpiji
Ryan Jamar Boatright
Sportal Visoka kazen za napad na ljubljanskega Američana
Simon Petrov
Sportal Slabi rezultati spodnesli Petrova
Ne spreglejte