Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
15. 12. 2019,
21.45

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,18

1

Natisni članek

ABA KK Koper Primorska Cedevita Olimpija Cedevita Olimpija KK Krka Novo mesto

Nedelja, 15. 12. 2019, 21.45

4 leta, 4 mesece

LIGA ABA, 11. KROG

Olimpija po zanesljivi zmagi nad Krko znova skočila pod vrh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,18

1

Cedevita Olimpija Krka | Marko Simonović je bil s 16 točkami prvi strelec Olimpije, dosegel je štiri trojke iz sedmih poskusov. | Foto Saša Pahič Szabo/Sportida

Marko Simonović je bil s 16 točkami prvi strelec Olimpije, dosegel je štiri trojke iz sedmih poskusov.

Foto: Saša Pahič Szabo/Sportida

V 11. krogu lige ABA so bili danes na delu vsi trije slovenski predstavniki. Cedevita Olimpija, ki se je v tem tednu poslovila od možnosti za napredovanje v evropskem pokalu, je v slovenskem obračunu z 72:56 zanesljivo ugnala Krko, ki je tako doživela še sedmi poraz v tej sezoni. Ljubljančani so zdaj pri osmih zmagah in treh porazih, s čimer so se na lestvici izenačili s Partizanom in Koprom Primorsko, ki je v času kosila slavila pri Igokei (88:84).

Srečanje v Stožicah so bolje začeli Novomeščani, ki so zmajem ušli na 10:2, a se je Olimpija vrnila v igro in v drugo četrtino vstopila z dvema točkama zaostanka (13:15). Krka je v drugem delu spet ušla na +6, a nato so gostitelji zaigrali bolje, povedli za deset (40:30) in na odmor odšli z devetimi točkami razlike.

Tudi v drugem polčasu so Ljubljančani narekovali ritem igre. V 28. minuti je bila Krka le pri štirih točkah zaostanka (50:46), v 34. minuti pa je razlika med ekipama znašala že 16 točk (66:50). Krka nato ni več ujela priključka, na koncu pa je Olimpija zmagala z 72:56.

Pri Olimpiji je bil s 16 točkami najbolj razpoložen Marko Simonović, Mikael Hopkins je dosegel eno manj. Pri novomeški ekipi je bil najbolj strelsko razpoložen Glenn Cosey, ki je dosegel 17 točk.

Cedevita Olimpija : Krka, foto: Saša Pahič Szabo/Sportida:

Fotogalerija
1 / 48

Primorci slavili pri Igokei

Slovenski prvaki iz Kopra so prvo polovico rednega dela lige Aba končali z izkupičkom 8-3. Z zmago v enajstem krogu na gostovanju pri Igokei so se začasno povzpeli celo na drugo mesto razpredelnice in so kot novinec najprijetnejše presenečenje tekmovanja.

Koprčani so si četrto zmago v zadnjih petih tekmah izborili v napeti končnici, junak pa je postal Lance Harris, ki je bil s 33 točkami in desetimi skoki (indeks 37) tudi prvi strelec tekme. Američan je v zadnjih dvajsetih sekundah ohranil mirno roko s črte prostih metov in zadel vse štiri poskuse za končni rezultat 88:84.

 Koper Primorska je slavila pri Igokei. | Foto: Igokea/Nikola Vuruna Koper Primorska je slavila pri Igokei. Foto: Igokea/Nikola Vuruna

Koper Primorska je bila večino tekme boljši nasprotnik in bi si lahko zmago zagotovila že prej, a je sodniška trojka iz Slovenije in Hrvaške v zaključku tretje četrtine z nizom nerazumljivih odločitev vrnila domače v igro. V tridesetih minutah so Slovencem dosodili deset osebnih napak več kot Igokei, ki je imela posledično v treh četrtinah kar 32 prostih metov.

V zadnjih desetih minutah je Koper Primorska uveljavila kakovost nosilcev igre. Harris je v tem delu dosegel dvanajst točk (trojke 6:13), Marko Jagodić Kuridža je tekmo končal pri dvajsetih točkah in dvanajstih skokih (trojke 3:5), Ivan Marinković pri 15 točkah, Žan Mark Šiško pa je, potem ko je na prejšnji tekmi postavil rekord lige Aba z 19 podajami, tokrat zbral 14 asistenc.

Vodilna Budućnost je v soboto izgubila na gostovanju pri FMP. 

Liga ABA, 11. krog:

Lestvica:

Preberite še:

Arena Bonifika
Sportal V Kopru nevaren dim
Ne spreglejte