Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
10. 7. 2022,
10.37

Osveženo pred

1 leto, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,06

8

Natisni članek

Tadej Pogačar Tadej Pogačar COVID-19 Dirka po Franciji

Nedelja, 10. 7. 2022, 10.37

1 leto, 9 mesecev

Nova okužba na Touru: poslavlja se še Guillaume Martin

Zaradi koronavirusa v ekipi so pri Pogačarjevih uvedli spremembe

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,06

8

Dirka po Franciji navijači | Strah pred okužbo z novim koronavirusom je med kolesarji na Dirki po Franciji vse večji. Tudi v ekipi UAE so zato vpeljali nekaj sprememb. | Foto A.S.O./Pauline Ballet

Strah pred okužbo z novim koronavirusom je med kolesarji na Dirki po Franciji vse večji. Tudi v ekipi UAE so zato vpeljali nekaj sprememb.

Foto: A.S.O./Pauline Ballet

Potem ko je zaradi okužbe s koronavirusom Dirko po Franciji moral zapustiti Norvežan Vegard Stake Laengen, moštveni kolega Tadeja Pogačarja, so v ekipi UAE Emirates vpeljali nekaj sprememb. Pogačar, vodilni na dirki, pravi, da covid sicer ni njegov tekmec, vseeno pa lahko vpliva na stvari in uniči Tour.

"Po novem vsak kolesar spi v svoji sobi in ima svojega maserja," je po včerajšnji etapi Dirke po Franciji, kjer je še drugič zmagal Wout van Aert (Jumbo-Vimsa), Tadej Pogačar (UAE Emirates) pa še okrepil položaj vodilnega na dirki, povedal glavni športni direktor ekipe UAE Joxean Fernández Matxin.

Okužba Vegarda Stake Laengena ni edina. Z dirke se je iz enakega razloga že včeraj poslovil Geoffrey Bouchard (AG2R-Citroën), pred današnjo 9. etapo, pa je karavano zapustil še Francoz Guillaume Martin iz ekipe Cofidis, ki je pred današnjo etapo v skupnem seštevku z nekaj več kot tremi minutami zaostanka, zasedal 14. mesto. Že včeraj je odstopil tudi Gianni Moscon (Astana Qazaqstan), ki se po informacijah iz njegove ekipe spopada s posledicami podaljšane bolezni covid-19.

Pogačar: Covid ni tekmec, lahko pa uniči Tour

Na nevarnost okužbe s koronavirusom je opozoril tudi Pogačar, ki je po sobotni etapi dejal, da novi koronavirus sicer ni njegov tekmec, je samo virus, ki pa vseeno lahko vpliva na stvari in uniči Tour.

"Tekmeci prihajajo iz vrst ekip, kot so Jumbo-Visma, Ineos in še nekaterih," se zaveda 23-letnik s Klanca pri Komendi, ki lovi že svojo tretjo krono na Touru.

Na kratki novinarski konferenci po 8. etapi je priznal, da je odhod Vegarda Stake Laengena za ekipo udarec, a ga bodo morali preživeti. "Bil je pomemben za ekipo. Bil je res zelo močan in v dobri formi, zelo pomemben na ravnini, v hribih, povsod. Brez njega bo sicer težko, vendar mislim, da bodo tudi s sedmimi možmi zmogli priti do Pariza," napoveduje Pogačar. 

Dirka po Franciji navijači | Foto: A.S.O./Pauline Ballet Foto: A.S.O./Pauline Ballet

Dejal je še, da sicer močno ceni podporo navijačev ob trasi, da pa ga skrbi, da bi to lahko bilo usodno glede okužbe z virusom.

"Vsak dan ob cesti in na klancih ljudje kričijo, kar mi je všeč, a se bojim, da to poveča možnost okužbe z virusom. Upam, da je bil to razlog za okužbo Vegarda in da bomo zdaj varni do konca," si želi dvakratni zmagovalec Toura.

Številne ekipe na Touru se prostovoljno testirajo vsak dan, da bi pravočasno odkrile morebitne okužbe. Naslednji obvezni testi PCR so na sporedu jutri, ko je na dirki drugi prost dan.

Preberite še:

pinot tamb
Sportal Po čudaški nesreči se mu je javno zahvalil #video
Giro Kobarid Nik Burjek
Sportal Zlata vredna slovenska pomoč sredi Dirke po Franciji
Tadej Pogačar
Sportal Izjemen zaključek dneva, Pogačar ob koncu navil tempo
Miguel Indurain
Sportal Eden od štirih nesmrtnih: prevelik za hribe, a nepremagljiv v kronometrih
Wout van Aert
Sportal Pogačarja padec ni zmedel, na koncu za trud dobil nagrado
Tadej Pogačar
Sportal Veselje v taboru Jumbo-Visme, Pogačar spet pridobil čas

 

Ne spreglejte