Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
23. 6. 2023,
19.10

Osveženo pred

10 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,19

Natisni članek

Zagorje ob Savi sprejem Primož Roglič Primož Roglič Giro d'Italia Giro d'Italia Dirka po Italiji kolesarstvo

Petek, 23. 6. 2023, 19.10

10 mesecev, 1 teden

Sprejem Primoža Rogliča v Zagorju

Zagorje v rožnati barvi: špalir za šampiona Rogliča #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,19

Po Ljubljani, kjer živi danes, so Primožu Rogliču veličasten sprejem pripravili še v občini rojstva, v Zagorju ob Savi. Tam so na Kisovčana, ki je po treh osvojenih Dirkah po Španiji (2019, 2020, 2021) zdaj prvič osvojil še Dirko po Italiji (2023), še toliko bolj ponosni. Mestno ploščad so zadimili z baklami rožnate barve. Sicer ni bila polna, so bili pa zato Primoževi pristaši toliko bolj glasni.

Primož Roglič sprejem
Sportal Primož Roglič pod arabsko okrilje?

Poglejte te srečne ljudi in Primoža Rogliča (foto: Boštjan Podlogar/STA):

Fotogalerija
1 / 20

Roglič v Zagorju | Foto: Boštjan Podlogar/STA Roglič v Zagorju Foto: Boštjan Podlogar/STA Zagorje ob Savi je težko pričakovalo svojega junaka Primoža Rogliča. V petek ob 18. uri so mu pripravili sprejem na mestni ploščadi. "Pridružite se nam, da bo srečanje radostno in navijaško, tako kot zna le naše Zagorje," je Občina Zagorje zapisala na vabilu na sprejem. Prišlo je nekaj sto ljudi, prižgali so rožnate bakle in v špalirju pričakali zmagovalca Dirke po Italiji. Ta je stisnil roke tistim, ki so bili v prvi vrsti. Zagotovo jim je polepšal dan. Skupaj so nato napeli Zdravljico.

Zagorski župan Matjaž Švagan je dejal, da je Roglič ponos Zagorske doline in se mu zahvalil, da je postavil Zagorje na svetovni zemljevid. Švagan je tudi povedal, da je Roglič njihov junak in se mu zahvalil za vsako sekundo, minuto in dneve, ki jim jih je podaril s svojimi uspehi. Izrazil je željo, da bi se spet srečala po kolesarski dirki po Španiji. "So vzponi in padci, a ti, Primož, boš vedno na vrhu naše Zagorske doline." Rogliču je podaril sliko akademskega slikarja in častnega občana zagorske občine Nikolaja Beera.

"To je nekaj veličastnega. Naši kolesarji, Primož in preostali, so med najboljšimi na svetu. In vidimo, kakšno podporo imajo v domačem okolju oziroma v celotni Sloveniji," je v izjavi za Planet TV povedal predsednik Kolesarske zveze Slovenije Pavel Marđonović. Ta še pravi: "Kolesarstvo je vsekakor najbolj priljubljen šport v Sloveniji." Ker je pri nas vse več tako rekreativnih kolesarjev kot tistih, ki so se odločili za treniranje tega športa.

Podoživel je Višarje. | Foto: Boštjan Podlogar/STA Podoživel je Višarje. Foto: Boštjan Podlogar/STA Roglič je podoživel svojo zmago na dirki na Višarjah. Dejal je, da je bil edini tekmovalec, ki si je progo osebno ogledal pred kronometrom. Na progo se je najprej odpravil z avtomobilom, potem pa je zadnji del trase odpeljal s kolesom. Poudaril je tudi, da je na Višarjah začutil neko posebno energijo, na sami tekmi pa je bil zelo umirjen. Ocenil je, da so bili vsi kolesarji iz njegovega nizozemskega kluba Jumbo-Visma, ki so nastopili na Giru, posebno povezani. Vsi so se čutili kot del družine, meni Roglič, ki je prvi zmagovalec Gira iz Slovenije.

Primož Roglič, Vuelta 22, 21
Sportal Španci presrečni, javna zahvala Primožu Rogliču
Primož Roglič sprejem
Sportal Roglič razkril načrte za prihodnost #video
Ne spreglejte