Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
13. 7. 2024,
20.05

Osveženo pred

2 dneva, 12 ur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2,25

Natisni članek

Tadej Pogačar Tadej Pogačar Visma | Lease a Bike Dirka po Franciji Tour de France Tour de France Grischa Niermann Jonas Vingegaard Jonas Vingegaard

Sobota, 13. 7. 2024, 20.05

2 dneva, 12 ur

Grischa Niermann po 14. etapi Dirke po Franciji

Zadržani športni direktor Visme nad Pogačarjevo bravuro na Dirki po Franciji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2,25
Jonas Vingegaard | Jonas Vingegaard ni imel odgovora na vprašanje o napadu Tadeja Pogačarja. | Foto Reuters

Jonas Vingegaard ni imel odgovora na vprašanje o napadu Tadeja Pogačarja.

Foto: Reuters

Po zadanem udarcu Tadeja Pogačarja v 14. etapi Dirke po Franciji je bilo vzdušje v taboru Visme | Lease a Bike bolj klavrno, čeprav je Jonas Vingegaard govoril, da je zadovoljen s predstavo. Športni direktor Grischa Niermann je bil po koncu sobotnega dne redkobeseden, a je hvalil predstavo slovenskega kolesarja.

"Vedno imamo načrt. Tako tudi pri UAE. Ne bom ga povedal na televiziji. Skrivnost bo in videli ga boste na cesti. Pričakujem, da bo Tadej (Tadej Pogačar, op. a.) zelo močan. Danes so nekoliko daljši klanci, kar imam raje od klancev v preostalih dneh. Boriti se bo treba kot vsak dan," je pred začetkom sobotne etape povedal Jonas Vingegaard in na vprašanje, koliko je napredoval v primerjavi z vzponom na Col du Galibier, kjer se ga je Pogačar tik pod vrhom otresel, dodal: "Od začetka dirke sem se dvignil. Na Tour nisem prišel v najboljši formi. Zlasti glede na poškodbe, ki sem jih imel. Ni bilo realno pričakovati, da bi bil v top pripravljenosti. Sem se pa izboljšal."

V ekipi Visma | Lease a Bike se tolažijo, da je še vedno sedem dni do konca

Zaradi teh besed je bilo pričakovati, da bi lahko danes v Pirenejih, kjer so bili klanci daljši, poskusil z napadom. Zlasti na zaključnem Pla d'Adet. A je napadel Pogačar in se mu v velikem slogu odpeljal. Na koncu mu je odščipnil novih 39 sekund, v skupnem seštevku pa zmagovalec zadnjih dveh Tourov zaostaja že 1:57, kar je lepa prednost pred zadnjimi sedmimi etapami.

Jonas Vingegaard | Foto: Guliverimage Foto: Guliverimage

"Še vedno je sedem dni. Poskušati moramo. Moramo pa priznati, da je bil Pogačar videti izjemno močan," so bile redke besede, ki jih je izrekel športni direktor Visme | Lease a Bike Grischa Niermann.

"Jonas se je dobro počutil"

Nič drugače ni bilo v nadaljevanju pogovora za Eurosport, ko je beseda nanesla na skok Adama Yatesa (UAE Emirates) na zaključnem vzponu. Glavnina je nadaljevala v svojem tempu, ki ga je narekoval Matteo Jorgenson (Visma | Lease a Bike). S tem tempom pa ni bil zadovoljen Pogačar, ki se je nato tudi sam odločil za skok: "Nismo imeli možnosti, da bi reagirali. Napad je dal Pogačarju prednost. Pošteno je bilo. Pogačar je bil super močan."

Jonas Vingegaard | Foto: Guliverimage Foto: Guliverimage

Na vprašanje, ali se je Vingegaard danes dobro počutil ali je bil Pogi le enostavno boljši, je še pristavil: "Jonas se je dobro počutil. Treba je priznati, da je bil Pogačar močnejši."

Jonas Vingegaard
Sportal Jonas Vingegaard po udarcu na Dirki po Franciji verjame v jutrišnji dan
Primož Roglič
Sportal Šef Primoža Rogliča je imel težak pogovor s slovenskim prvakom
Tadej Pogačar
Sportal Pogačar podoživel sanje iz leta 2021 in Vingegaardu zadal močan udarec
Tadej Pogačar
Sportal Velika zmaga Tadeja Pogačarja, ki se je otresel Vingegaarda!
Ne spreglejte