Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
14. 4. 2022,
20.22

Osveženo pred

2 leti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,74

1

Natisni članek

BikeExchange-Jayco Bahrain Victorious Luka Mezgec Matej Mohorič Matej Mohorič Pariz-Roubaix Jumbo-Visma Wout Van Aert

Četrtek, 14. 4. 2022, 20.22

2 leti

Pred dirko Pariz–Roubaix

Van Aert se vrača, a na Severnem peklu ne bo kapetan Jumbo-Visme

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,74

1

Wout Van Aert | Wout Van Aert se vrača. | Foto A.S.O./ Alex Broadway

Wout Van Aert se vrača.

Foto: A.S.O./ Alex Broadway

Belgijski kolesarski zvezdnik, specialist za klasične dirke, se na spomeniku Pariz–Roubaix vrača v karavano. A zaradi pomanjkanja treninga med okrevanjem po koronavirusu je daleč od forme, ki ga je krasila v začetku sezone, sporočajo iz njegove ekipe Jumbo-Visma. Zato na slavni dirki tudi ne bo kapetan moštva. 

Sportal Kazen direktorju, ki je povzročil padec, Remco odrival tekmeca #video

Prihajajoča nedelja je čas za tretji kolesarski spomenik sezone, na vrsti je epska klasika Pariz–Roubaix, izjemno zahtevna preizkušnja s številnimi brutalnimi tlakovanimi odseki, ki se je je skozi leta prijel vzdevek Severni pekel. Na tem bo trpel tudi Wout Van Aert, specialist nizozemskega moštva Jumbo-Visma za enodnevne dirke, a če bi bil Belgijec v normalnih razmerah vsekakor eden od najresnejših favoritov za zmago, tokrat ne bo tako. 

Van Aert se namreč na dirke vrača po nekajtedenski odsotnosti, med katero je preboleval covid-19. Zdaj je spet zdrav, zaradi prisilnega premora in obvezne osamitve pa je njegova forma močno upadla, sporočajo iz Jumbo-Visme. Zato na francoski klasiki ne bo kapetan ekipe, temveč bo poskušal kar najbolj pomagati Christophu Laportu, Miku Teunissenu in Nathanu Van Hooydoncku. 

Sportal Rogličev moštveni kolega še vedno v bolnišnici

"Pred vrnitvijo v tekmovalni pogon je opravil temeljite zdravniške preglede, posebej natančno so preverili stanje njegovega srca. Wout je zdrav, njegovo zdravstveno stanje je odlično, žal pa po tednih izolacije ni več v vrhunski formi. Stanje torej ni idealno, izpustil bo tudi ogled trase, a bo še vedno lahko odličen pomočnik," je nizozemskim medijem razlagal športni direktor Jumbo-Visme Merijn Zeeman. 

Van Aert bo v ekipi ob Edoardu Affiniju, Timu Roosenu, Micku van Dijku, glavni aduti moštva na dirki Pariz–Roubaix pa bodo Francoz Christophe Laporte, Belgijec Nathan van Hooydonck in Nizozemec Miek Teunissen. Zadnji je prepričan, da bo ekipa z Van Aertom, četudi ne v najboljši formi, veliko močnejša. "Celo pomlad že dokazujemo, kako pomembno je imeti močno ekipo. Drug drugega priganjamo, da smo boljši. Res je kolesarstvo boj mož na moža, a imeti tako močne kolege je lahko velika prednost," pravi. 

Mohorič Pogačar Tratnik
Sportal Se bo Tratnik kmalu pridružil Rogliču?

Prvega zvezdnika ekipe, slovenskega asa Primoža Rogliča, ki po Dirki po Baskiji zdravi manjšo poškodbo, na nedeljski dirki ne bo, njegova naslednja preizkušnja v programu je Valonska puščica 20. aprila. Štiri dni pozneje pa namerava Kisovčan nastopiti tudi na spomeniku Liege–Bastogne–Liege, na dirki, na katero si želi tudi Van Aert. Tam se bo Roglič spet pomeril tudi s Tadejem Pogačarjem (UAE Emirates). 

Na letošnjem Severnem peklu pa bo slovenski adut Matej Mohorič (Bahrain Victorious), ki bo imel ob sebi Japonca Jukija Arašira, Tajvanca Chun Kai Fenga, Danca Johana Price-Pejtersena, Nemca Jasho Sütterlinga, Britanca Freda Wrighjta in Belgijca Dylana Teunsa. Zadnji prav tako spada v krog favoritov za zmago. Drugi Slovenec na dirki bo Luka Mezgec (BikeExchange-Jayco), ki bo delal za Avstralca Michaela Matthewsa.    

Preberite še:

Magnus Sheffield
Sportal Ameriški najstnik do prestižne zmage, svetovni prvak žrtev svoje ekipe
Sportal Razkrite so karte, Tadej Pogačar ima v načrtu vrnitev na slovenske ceste
Ne spreglejte