Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
29. 1. 2014,
22.06

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Luka Pibernik kolesarstvo

Sreda, 29. 1. 2014, 22.06

7 let, 12 mesecev

V nedeljo pričetek letošnje kolesarske sezone v Evropi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Z enodnevnima dirkama GP Costa degli Etruschi Alta Maremma (1.1) in GP Cycliste la Marseillaise (1.1) se bo v nedeljo začela letošnja kolesarska sezona v Evropi.

Na štartu dirke GP Costa degli Etruschi–Alta Maremma, ki se bo po 190 kilometrih končala v Donoraticu, bodo tudi kolesarji slovenske ekipe Radenska. "Predvideni za nastop na dirki so aktualni slovenski prvak Luka Pibernik, Marko Pavlič, Martin Otoničar, Tadej Hiti, Rok Korošec, Uroš Repše, Antonio Testa in Alessio Marchietti," je za Sportal sestavo ekipe Radenska sporočil športni direktor Marko Polanc. Na štartu dirke bodo kolesarji 20 ekip, od katerih sta dve z licenco World Tour (Cannondale in Lampre-Merida). Potrjeno je, da bo barve ekipe Cannondale zastopal tudi Slovenec Kristjan Koren. Na dirki bodo nastopili tudi člani avstrijske ekipe Gourmetfein Wels, katere člana sta tudi Slovenca Jure Golčer in Matej Marin. Ali bosta nastopila, še ni znano. Na lanski izvedbi dirke, ki je bila na sporedu septembra, so trojno zmago slavili kolesarji ekipe Lampre-Merida. Zmagal je Michele Scarponi, medtem ko sta Diego Ulissi in Filippo Pozzato zasedla 2. in 3. mesto.

Na dirki GP Cycliste la Marseillaise, ki bo dolga 140 kilometrov, bodo nastopili kolesarji 18 ekip. Konkurenca na tem tekmovanju bo močnejša, saj bodo na njej nastopili kolesarji petih ekip z licenco World Tour. Med nastopajočimi ne bo nobenega slovenskega kolesarja. V ciljnem šprintu glavnine je lani zmago slavil Francoz Justin Jules. Samuel Dumoulin (Ag2r-La Mondiale) in Thomas Damuseau (Argos-Shimano) sta zasedla 2. in 3. mesto. Jules, ki je član ekipe La Pomme Marseille, bo branil lansko zmago. Na dirki bosta nastopila tudi Sylvain Chavanel (IAM Cycling) in John Degenkolb (Giant-Shimano).

Ne spreglejte