Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
25. 1. 2024,
20.19

Osveženo pred

3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,65

Natisni članek

Tadej Pogačar Tadej Pogačar Tour de France Tour de France Dirka po Franciji Giro d'Italia Giro d'Italia Dirka po Italiji Ineos Grenadiers Geraint Thomas

Četrtek, 25. 1. 2024, 20.19

3 mesece

Geraint Thomas

Tudi slavni Valižan na dvojček Giro-Tour. In kaj mu sporoča Tadej Pogačar?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,65
Geraint Thomas | Tudi Geraint Thomas gre letos na Giro in Tour. | Foto Ana Kovač

Tudi Geraint Thomas gre letos na Giro in Tour.

Foto: Ana Kovač

Tudi Valižan Geraint Thomas bo v tej sezoni dirkal na obeh največjih tritedenskih dirkah, spomladi na italijanskem Giru in poleti na francoskem Touru. Lani je zvezdnik moštva Ineos Grenadiers na rožnati pentlji bil epsko bitko s Primožem Rogličem in jo izgubil v predzadnji etapi, na kronometru na Svete Višarje. Thomas želi letos napasti epski dvojček Giro-Tour, to pa pomeni, da se bo spopadel še z enim odličnim Slovencem – Tadejem Pogačarjem. "Se vidiva kmalu," je Valižanu sporočil najboljši kolesar sveta.

Tadej Pogačar
Sportal Kaj si Primož Roglič misli o novi pričeski Pogačarja?

"Pozabil sem na tega fanta," se je prek družbenih omrežij na Pogačarjevo "grožnjo" odzval vselej duhoviti 37-leni veteran iz Cardiffa, ki je lani že Rogliču dokazoval, da niti približno še ni za v staro šaro. "Prijatelj, iskreno mislim, da se moraš umiriti. Še vedno si mlad. Eno leto bo naredilo ogromno razliko. Pojdi na Giro/Tour leta 2025," je še sporočil Pogačarju.

Ni mu bilo všeč, da je izpustil Tour

Thomas je lani vozil svoj peti Giro in z drugim mestom na rožnati pentlji zabeležil izid kariere. Leta 2019 je dobil francoski Tour. Pogačarja čaka debi na italijanskem grand touru, v Franciji pa je zmagal v letih 2020 in 2021. "Na Giru si želim še enkrat poskusiti, Tour pa je zame vselej velika želja, ni mi bilo všeč, da sem ga lani izpustil," je ob razgrnitvi koledarja sporočil Thomas, ki se zaveda izjemnosti izziva.

"Dvojčka nisem odpeljal še nikoli in bo orjaški izziv. Poskušal sem leta 2017, pa sem obe dirki predčasno končal zaradi padcev. Upam, da bo tokrat vsaj malce bolje," še pravi veteran, ki je vstopil v svojo 18. sezono med profesionalnimi kolesarji. Pravi, da pri zrelih letih potrebuje takšne izzive, da mu kolesarstvo ostaja zanimivo. Na Giru bo bržčas kapetan britanskega moštva, na Touru pa bolj ali manj pomočnik Carlosu Rodriguezu in Tomu Pidcocku. Pogačar bo poskusil zmagati na obeh prestižnih dirkah.

"Nočeš priti na grand tour s petdesetimi dnevi dirkanja za seboj"

Sezono bo Thomas začel na Dirki po Algarveju na Portugalskem, poskušal bo ponoviti "popoln" lanski program. "Po Algarveju sledi Dirka po Kataloniji, nato višinske priprave v Sierri Nevadi, nato Dirka po Alpah in Giro. Okoli 17 dni dirkanja bom imel pred Girom, torej ne prav veliko, a zaradi očitnih razlogov. Nočeš priti na grand tour s petdesetimi dnevi dirkanja za seboj."

Letos razmišlja tudi o olimpijskih igrah v Parizu, kjer se bo najverjetneje osredotočil na kronometer, za leto 2025 pa je namignil, da bi se utegnil posvetiti klasikam na tlakovcih.

Preberite še:

Tour de France
Sportal Irska odstopa od soorganizacije Toura
Alberto Contador
Sportal Španska legenda: Pogačar bo napadel trojček, pričakujem ga na Vuelti
Tadej Pogačar
Sportal "Vsi bodo veseli, če Pogačarja ne bo"
Ne spreglejte