Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
10. 9. 2024,
12.21

Osveženo pred

3 ure, 27 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,80

Natisni članek

Natisni članek

Domen Novak UAE Emirates Tadej Pogačar Tadej Pogačar

Torek, 10. 9. 2024, 12.21

3 ure, 27 minut

Tadej Pogačar lačen odpotoval v Kanado

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,80
Tadej Pogačar | Tadej Pogačar bo ta teden nastopil na dveh dirkah. | Foto Guliverimage

Tadej Pogačar bo ta teden nastopil na dveh dirkah.

Foto: Guliverimage

Konec tega tedna bosta v Kanadi dve dirki, na katerih bo nastopil tudi slovenski kolesarski velikan Tadej Pogačar, ki že dodobra pogreša tekmovanje. Z velikim veseljem je v tem času pospremil veliko zmago rojaka Primoža Rogliča na Vuelti.

Izjemna sezona je za članom UAE Emirates Tadejem Pogačarjem. V velikem slogu je osvojil uvodni tritedenski dirki Giro d'Italia in Tour de France – ter pred tem še njegove dirko Strade Bianche, Dirko po Kataloniji in spomenik Liege–Bastogne–Liege. Nato si je vzel nekaj časa za počitek in baterije spet napolnil do vrha.

Vesel za Primoža Rogliča

Tadej Pogačar in Primož Roglič sta letos spisala prav posebno pravljico, potem ko sta osvojila vse tri Grand Toure. Pogi je bil uspešen na uvodnih dveh, starejši Roglič pa je pokoril tekmece še na pravkar končani Vuelti. "S Primožem sva se izgubila v štetju. Smo v zlati dobi slovenskega kolesarstva," je Pogačar v pogovoru za La Gazzetta dello Sport ponosen na svojo in rojakovo prevlado na Grand Tourih v letošnjem letu. "Vzdušje je zelo dobro in vesel sem, da sem del tega. Upajmo, da bomo lahko na naš seznam dodali še naslov prvaka na svetovnem prvenstvu!"

Po slabih dveh mesecih tekmovalnega posta je prišel čas, da se spet poda v lov za vidne dosežke. Odločil se je, da bo nastopil na VN Quebeca (13. september) in VN Montreala (15. september).

Ob sebi bo imel dobro ekipo, tudi nekdanjega zmagovalca VN Montreala Tima Wellensa. Vrača se Juan Ayuso, ki je imel težave z zdravjem na Dirki po Franciji in vse odtlej ni dirkal.

Pogi bo lahko računal tudi na pomoč rojaka Domna Novaka, Rafala Majke, Igorja Arriete in Finna Ficherja-Blacka.

"V zaključku sezone bom užival in ga poskušal dobro opraviti"

 "Za seboj imam odličen počitek od dirkanja in sem lačen vrnitve v dirkalni pogon v Kanadi. Kanada je čudovit del sveta za vožnjo s kolesom in od tu imam lepe spomine izpred dveh let. Tam bo konkurenca kot vedno močna in morali bomo biti na najboljši ravni. Karkoli se bo zgodilo do konca sezone, sem lahko že zdaj zadovoljen s tem, kar sem letos dosegel. Vse drugo bo bonus. Moje stanje je dobro. V zaključku sezone bom užival in ga poskušal dobro opraviti," je za uradno spletno stran ekipe dejal Pogačar.

Tadej Pogačar Jonas Vingegaard | Foto: Reuters Foto: Reuters

Kot je že dejal, je pred dvema letoma nastopil v Kanadi in osvojil VN Montreala, tudi letos pa lahko pričakujemo, da bo poskušal napasti zmago.

Nastopa v Kanadi bosta uvod v svetovno prvenstvo, ki bo sledilo konec septembra v Zürichu. In Tadejeva velika želja je, da bi v Švici prvič v življenju prikolesaril do mavrične majice, ki jo prejme najboljši na cestni dirki in ima v svetu kolesarstva posebno veljavo. V mavričnih barvah nato kolesar nastopa do naslednjega svetovnega prvenstva in je zaradi tega še bolj v središču pozornosti.

Tadej Pogačar
Sportal Pogačar še naprej trdno na čelu lestvice UCI, Roglič zdaj peti
Tadej Pogačar Primož Roglič 2024
Sportal Svet se klanja Tadeju Pogačarju in Primožu Rogliču
Primož Roglič
Sportal Trener Primoža Rogliča: V zadnjih treh tednih sem večkrat ostal brez besed
Primož Roglič, Vuelta 2024
Sportal "Vedno se mu nekaj zgodi in vedno se vrne zmagovito. To je Primoževa zgodba."
Zagorje Primož Roglič
Sportal Primož Roglič sprožil evforijo v Zagorju
roglic_tumb
Sportal Prisrčno veselje Primoža Rogliča z otrokoma in ženo #video
Primož Roglič
Sportal Primož Roglič in njegova neverjetna zgodba
Ne spreglejte