Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
10. 9. 2024,
11.16

Osveženo pred

58 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,48

Natisni članek

Natisni članek

Dirka po Španiji Dirka po Španiji Vuelta Vuelta Primož Roglič Primož Roglič

Torek, 10. 9. 2024, 11.16

58 minut

Trener Primoža Rogliča: V zadnjih treh tednih sem večkrat ostal brez besed

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,48
Primož Roglič | Foto Unipublic/Sprint Cycling Agency

Foto: Unipublic/Sprint Cycling Agency

Primož Roglič je v nedeljo še četrtič zmagal v skupnem seštevku Dirke po Španiji in se izenačil z rekordom Španca Roberta Herasa. Njegov trener Marc Lamberts je po končani Vuelti priznal, da je celo on dvomil o tem, ali je to zaradi Rogličeve poškodbe hrbta na Touru to sploh mogoče. Spregovoril je tudi o dveh ciljih njegovega varovanca.

"V zadnjih treh tednih sem večkrat ostal brez besed," je v pogovoru za belgijski HLN priznal trener Marc Lamberts, ki se je letos s Primožem Rogličem iz Visme preselil k Red Bull - BORI -hansgrohe. Roglič je nastop na Vuelti izbral kot rezervni scenarij po odstopu z Dirke po Franciji, kjer si je pri padcu v 12. etapi zlomil eno od vretenc v spodnjem delu hrbta, in ni bil optimalno pripravljen.

Primož Roglič | Foto: Guliverimage Foto: Guliverimage

"Po odstopu s Toura en teden ni sedel na kolo, je pa v tem času opravil intenzivno rehabilitacijo v Red Bullovem centru v Salzburgu. Takrat smo razmišljali celo o tem, da bi zaključil sezono, vendar so mu ortoped in drugi zdravniki prižgali zeleno luč, da lahko kolesari, čeprav z bolečino," je pojasnil Lamberts.

Bolečina ni izginila, je pa bila znosna

Sledili so trije tedni višinskih priprav v francoskem smučarskem središču Tignes. "Opravili smo tri tedne priprav, pri čemer je bila vedno prisotna bolečina. Izginila ni niti med Vuelto, je pa postala toliko znosna, da je lahko kolesaril."

Lamberts ocenjuje, da je bila Rogličeva pripravljenost na startu Vuelte med 95 in 97 odstotki njegove zmogljivosti, zato je njegov trener v zmago začel verjeti precej pozno. "Šele v soboto zvečer, po predzadnji etapi. Še posebej zato, ker je moral dirkati zelo netipično zanj." Roglič je moral zaradi velike prednosti Avstralca Bena O'Connorja, ki je po uspešnem pobegu v šest etapi prevzel vodstvo in rdečo majico vodilnega, voziti bolj napadalno kot sicer.

Lamberts se je dotaknil tudi ciljev, ki si jih Roglič pred koncem kariere še želi uresničiti. Eden je zmaga na francoskem Touru, ki se mu vztrajno izmika, drug pa zmaga na Dirki po Švici, s katero bi Zasavec, ki bo konec oktobra praznoval 35. rojstni dan, zaokrožil serijo zmag na vseh enotedenskih dirkah. 

Preberite še:

Primož Roglič, Vuelta 2024
Sportal "Vedno se mu nekaj zgodi in vedno se vrne zmagovito. To je Primoževa zgodba."
Zagorje Primož Roglič
Sportal Primož Roglič sprožil evforijo v Zagorju
roglic_tumb
Sportal Prisrčno veselje Primoža Rogliča z otrokoma in ženo #video
Primož Roglič
Sportal Primož Roglič in njegova neverjetna zgodba
Primož Roglič, Vuelta 2024
Sportal Primož Roglič, legenda Vuelte: Za to ni besed, to je res neverjetno

 

 

Ne spreglejte