Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
24. 10. 2023,
13.25

Osveženo pred

6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,01

Natisni članek

BORA - hansgrohe Primož Roglič Primož Roglič

Torek, 24. 10. 2023, 13.25

6 mesecev

Roglič z razlogom na snegu, dobil nasvete od šampiona

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,01
Giro Rim Primož Roglič | Primož Roglič se je začel na leto 2024 pripravljati v Söldnu. | Foto Ana Kovač

Primož Roglič se je začel na leto 2024 pripravljati v Söldnu.

Foto: Ana Kovač

Slovenski kolesarski zvezdnik Primož Roglič si je na pripravah nemškega moštva BORA - hansgrohe v Söldnu, kjer se ta konec tedna začenja nova sezona alpskega smučanja, nadel smuči in hkrati pobližje spoznal nove moštvene kolege, s katerimi bo kolesaril v letu 2024, v katerem bo osrednji cilj sloviti Tour de France.

Primož Roglič Richard Plugge
Sportal Šef Jumbo-Visme razložil, zakaj se niso združili

Za Primoža Rogliča je znano, da je bolj kot alpskih vajen skakalnih smuči, saj je bil pred prihodom v kolesarski svet odličen smučarski skakalec in se veselil tudi dveh ekipnih zlatih medalj na mladinskih svetovnih prvenstvih.

A v preteklih dneh je stopil tudi na alpske smuči, in sicer na pripravah ekipe BORA – hansgrohe na söldnskem ledeniku, kjer se bo ta konec tedna tradicionalno začela nova sezona alpskega smučanja. Na sporedu bosta ženski in moški veleslalom.

Nekdanji avstrijski smučarski šampion Benni Raich je nekdanjemu skakalcu dal nasvete za prve zavoje na söldnskem ledeniku. "Smučanje mi je prineslo veliko veselja, čeprav že dolgo nisem stal na smučeh," je priznal Roglič s širokim nasmehom.

Sep Kuss Primož Roglič Vuelta 2023
Sportal "Mislim, da je za vse nas bolje, da je Roglič v drugi ekipi"

Roglič želi osvojiti Tour de France

Nad smučarskimi spretnostmi kolesarjev je bila navdušena tudi Raichova žena Marlies: "Zlasti mladi kolesarji, ki nimajo veliko izkušenj na smučeh, so se odlično peljali. Bilo je zabavno biti smučarski učitelj."

Primož Roglič in Aleksandr Vlasov bosta v novi sezoni moštvena kolega. | Foto: Guliverimage Primož Roglič in Aleksandr Vlasov bosta v novi sezoni moštvena kolega. Foto: Guliverimage

Več kot 120 ljudi, med njimi 30 kolesarskih profesionalcev, je bilo prisotnih v Söldnu, ki je že štiri leta uradna prva bazna postaja za ekipne priprave moštva BORA - hansgrohe. Vsak oktober se ekipa namreč sreča v tem delu Avstrije in postavi smernice za naslednje leto.

V središču pozornosti je bil seveda slovenski šampion, ki je prišel v ekipo skozi velika vrata, potem ko ni bil zadovoljen s statusom pri Jumbo-Vismi, v dresu katere je kolesaril vse od leta 2016. Njegov osrednji cilj v letu 2024 bo Tour de France. Rad bi se podal v lov na morebitno zmago: "Ni skrivnost, da želimo zmagati na francoski dirki. Morda se sliši nenavadno, vendar verjamemo v to in naredili bomo vse, kar je potrebno."

Primož Roglič
Sportal Primož Roglič: Ničesar nočem obžalovati

Roglič ni robot

Športni direktor BORE - hansgrohe Bernhard Eisel pozdravlja Rogličev prihod v nemško moštvo in dodaja: "Tudi zame je novo, da imamo v ekipi superzvezdnika, kot je Roglič. Navdušen sem nad tem, s koliko ljubezni in veselja se loteva športa. Ni do konca zagrizen in kaže, da ni robot. To vpliva tudi na mlajše kolesarje."

Ne spreglejte