Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
10. 9. 2024,
9.17

Osveženo pred

2 uri, 55 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,46

Natisni članek

Natisni članek

Red Bull - BORA - hansgrohe Remco Evenepoel

Torek, 10. 9. 2024, 9.17

2 uri, 55 minut

Remco Evenepoel zavrača namigovanja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,46
Remco Evenepoel Tadej Pogačar | Remco Evenepoel je vroča žemljica. | Foto Guliverimage

Remco Evenepoel je vroča žemljica.

Foto: Guliverimage

Za belgijskim kolesarjem Remcom Evenepoelom je odlično leto, potem ko je postal dvakratni olimpijski prvak in bil skupno tretji na Dirki po Franciji. Veliko govoric je v zadnjem obdobju glede njegovega morebitnega predčasnega odhoda v vrste Red Bull - BORA - hansgrohe. Zdaj sta o tem spregovorila tako Belgijec kakor tudi Ralpoh Denk, prvi mož avstrijsko-nemške ekipe.

Remco Evenepoel je vroče ime v svetu kolesarstva. In za dobrim konjem se vedno praši. Nič drugače ni v njegovem primeru. Že lep čas ga povezujejo z morebitnim odhodom v ekipo Red Bull - BORA - hansgrohe, kjer ravno slavijo veliko zmago Primoža Rogliča na španski tritedenski pentlji Vuelti.

Remco ima sicer še pogodbo do leta 2026, a se govori, da bi jo bili pripravljeni v Rogličevi ekipi odkupiti.

In kaj na vse to pravijo glavni akterji? Remco je pretekli konec tedna nastopil na Dirki po Britaniji, kjer je v pogovoru za Sporza.be povedal: "Nič ne vem o tem. Na dan pride toliko stvari, a brez kakršnekoli resnice. Pojma nimam, za kaj bi šlo. Sam nisem videl ničesar. Ali bom prihodnje leto še vedno vozil za isto ekipo? Odgovoril bi bil da, kajne?"

Čeprav bi lahko iz njegovih besed razbrali, da bo ostal v ekipi Soudal Quick-Step, pa žerjavica še vedno tli. Veliko se je o njegovem prestopu govorilo tudi na Dirki po Španiji, ki jo je slovenski šampion v velikem slogu osvojil četrtič v karieri.

Ralph Denk govorice posluša iz dneva v dan, sam pa dobro ve, kaj je v ozadju. | Foto: Ana Kovač Ralph Denk govorice posluša iz dneva v dan, sam pa dobro ve, kaj je v ozadju. Foto: Ana Kovač

"Vsak dan poslušam in berem govorice v italijanskih, angleških in belgijskih časopisih," je za HLN priznal izvršni direktor ekipe Ralph Denk in nadaljeval: "Ampak o tem nimam ničesar povedati. So trači in nanje ne smem in ne morem odgovarjati, zato ne bom odgovarjal. Ne glede na to, kako nadležno je to za vas novinarje."

Ali bo Remco ostal pri Soudal Quick-Stepu ali se bo preselil v bogato ekipo Red Bull - BORA - hansgrohe, bo kot vedno pokazal čas, dejstvo pa je, da so se v avstrijsko-nemškem moštvu že nekoliko okrepili za prihodnje leto.

Laurence Pithie (Groupama - FDJ), Finn Fisher-Black (UAE Team Emirates) in Giulio Pellizzari (VF Group - Bardiani CSF - Faizanè) bodo v letu 2025 tako nosili nov dres. Veliko se govori tudi o možnosti prihoda Toma Pidcocka in nenazadnje Wouta van Aerta.

In ker želi Red Bull s svojim prihodom v kolesarstvo ustvariti najboljšo ekipo v karavani, lahko pričakujemo, da se bo do konca letošnjega leta še kaj govorilo v povezavi z omenjenimi kolesarji.

Primož Roglič, Vuelta 2024
Sportal "Vedno se mu nekaj zgodi in vedno se vrne zmagovito. To je Primoževa zgodba."
Zagorje Primož Roglič
Sportal Primož Roglič sprožil evforijo v Zagorju
roglic_tumb
Sportal Prisrčno veselje Primoža Rogliča z otrokoma in ženo #video
Primož Roglič
Sportal Primož Roglič in njegova neverjetna zgodba
Primož Roglič, Vuelta 2024
Sportal Primož Roglič, legenda Vuelte: Za to ni besed, to je res neverjetno
Ne spreglejte