Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Nedelja,
10. 5. 2020,
16.24

Osveženo pred

1 leto, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,84

Natisni članek

Primož Roglič Primož Roglič Tour de France Tour de France Dirka po Franciji

Nedelja, 10. 5. 2020, 16.24

1 leto, 9 mesecev

Roglič izpostavil improvizacijo, misli ima usmerjene proti zahodu

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,84
Primož Roglič | Primož Roglič pogleduje proti Franciji. | Foto Peter Podobnik/Sportida

Primož Roglič pogleduje proti Franciji.

Foto: Peter Podobnik/Sportida

Nič se ni spremenilo. Osrednji cilj Primoža Rogliča ostaja Tour de France. Slovenski kolesar se zaveda, da bo prisotna improvizacija, moštveni trener Mathieu Heijboer pa je izpostavil, da bo težko sestaviti ekipe za tritedenske dirke.

Športno mrtvilo so v kolesarstvu vsaj provizorično nadomestili z dirkami na spletu. Primoža Rogliča so pri ekipni dirki zaustavile tehnične težave, da se je na platformi Zwift ni mogel udeležiti – osvojil jo je Mike Teunissen.

A jo je slovenski kolesar, kot poroča WielerFlits, spremljal, ob tem pa spregovoril, kako je v Sloveniji glede novega koronavirusa, ter pogledal tudi proti sloviti Dirki po Franciji, ki naj bi potekala med 29. avgustom in 20. septembrom.

"V Sloveniji postaja vse boljše. Lahko kolesarimo. Upam, da se vse skupaj kmalu vrne v normalno stanje. Vsi v družini smo zdravi. Lepo je preživeti več časa z njima," je dejal Primož.

Primož Roglič
Sportal Primož Roglič danes na sedmi etapi dirke po Italiji

Nič se ni spremenilo: ob Rogliču ostajata še dva kapetana

Glavni cilj še vedno ostaja isti. Misli ima namreč usmerjene proti Franciji, ki jo želi osvojiti. Želja je z rumeno majico prikolesariti na cilj, ki ga vedno predstavljajo Elizejske poljane: "Veselim se. Nekaj improvizacije bo. Bomo videli, kako bo. Ampak je dobrodošlo, da imamo pred sabo koledar in lahko delamo proti ciljem. Upam, da bo Tour, vendar ni od mene odvisno, ali bo dirka ali ne. Vedno upaš na najboljše. Lepo bi bilo, da bi ljudje lahko ob tem uživali."

Primož Roglič, Tom Dumoulin in Steven Kruijswijk so predvideni kot kapetani ekipe za sloviti Tour, med osmerico nizozemskega moštva pa bodo nastopili še Tony Martin, Wout van Aert, Sepp Kuss, Robert Gesink in Laurens De Plus.

Primož Roglič bo na letošnjem Touru, če se bo ta zgodil, eden od treh kapetanov Jumbo-Visme. | Foto: Peter Podobnik/Sportida Primož Roglič bo na letošnjem Touru, če se bo ta zgodil, eden od treh kapetanov Jumbo-Visme. Foto: Peter Podobnik/Sportida

"Imamo nekaj fantov, ki bodo kolesarili dve veliki tritedenski dirki. Ni mogoče združiti Gira in Vuelte. Roglič zagotovo ne bo dirkal Gira in Toura. Kombinacija teh dveh dirk je zelo težko izvedljiva, saj si hitro sledita. Na Touru bomo nastopili s kolesarji, ki so že bili predvideni za dirko," pravi trener moštva Jumbo-Visma Mathieu Heijboer.

V času pandemije novega koronavirusa je težko predvideti, v kakšni formi so tekmovalci, saj dirk nimajo. Trening, ki sicer pokaže pripravljenost, je eno, dirke pa potem nekaj povsem drugega. "Ne vemo, kje so tekmovalci. Veliko negotovosti je. A prepričani smo, da bomo s treningi prišli na visoko raven," je še dejal strokovnjak v nizozemski ekipi.

Primož Roglič
Sportal Roglič ostaja v ekipi Jumbo-Visme za septembrski Tour
Primož Roglič - sprejem v Zagorju 2019
Sportal Zdaj je dokončno znano, kdaj bodo letos Tour, Giro in Vuelta
Ne spreglejte