Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
3. 6. 2019,
15.50

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,68

6

Natisni članek

Giro Primož Roglič Primož Roglič Vincenzo Nibali

Ponedeljek, 3. 6. 2019, 15.50

4 leta, 10 mesecev

Pozabljivost ali nešportna poteza Vincenza Nibalija? #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,68

6

Primož Roglič Giro 2019 | Foto Anže Malovrh/STA

Foto: Anže Malovrh/STA

O domnevnih nesoglasjih med Primožem Rogličem in Vincenzem Nibalijem na letošnjei Dirki po Italiji je bilo prelitega ogromno črnila in natipkanih veliko vrstic. V včerajšnjem pogovoru z novinarji v Veroni je 34-letni Sicilijanec dejal, da so mediji njegovo izjavo po 13. etapi, v kateri je Rogliču očital pasivnost, napihnili, saj naj bi bila izrečena v žaru borbe. Kljub temu je z včerajšnjo reakcijo ob prihodu na zmagovalni oder pokazal, da odnos med rivaloma vendarle ni tako rožnat. Ali je šlo zgolj za pozabljivost?

Vincenzo Nibali je namreč ob prihodu na zmagovalni oder znotraj veličastne arene v Veroni čestital delegatom poleg odra, na Rogliča pa pozabil, in to kljub temu, da je pot do 2. stopničke na levi strani zmagovalnega odra vodila mimo Slovenca.

Primož Roglič Giro Verona
Sportal Direktorjeva obljuba Rogliču #video

Je 34-letni kolesar Bahrain Meride, ki naj bi v prihodnji sezoni prestopil v moštvo Trek-Segafredo, roko nasprotniku, kot predvideva osnovni bonton, pozabil ponuditi ali je s potezo želel povedati kaj več? Presodite sami.

Udeležba na 102. izvedbi Gira je že 21. tritedenska dirka za Nibalija. Od tega je kar 11-krat končal na zmagovalnem odru. Več uvrstitev na stopničke v skupnem seštevku Grand Toura imajo samo Jacques Anquetil (13), Bernard Hinault, Eddy Merckx in Felice Gimondi (12), poroča Cyclingnews.

Nibali: Roglič je bil dober nasprotnik

Dogajanje na odru za zmagovalce je po koncu Gira na Instagramu obrazložil Nibali. V objavi je najprej čestital zmagovalcu dirke Carapazu, nato pa je nekaj več besed namenil tudi Rogliču. "Čestitam Rogliču, bil je dober nasprotnik. Želim pojasniti tudi, zakaj na odru med nama ni prišlo do rokovanja. Do tega ni prišlo namenoma, a pred prihodom na zmagovalni oder sva se pogovarjala o prihodnosti, naslednjem dopustu, seveda sva si tudi čestitala. Na cesti smo vsi nasprotniki in tekmeci, a izven tega, smo vsi ena velika kolesarska družina," je zapisal Nibali.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Volevo ringraziare di cuore tutti i miei tifosi e quelli dei miei colleghi rivali per il loro sostegno e affetto lungo le strade del @giroditalia . Rivolgo i miei più sinceri complimenti a @richardcarapaz per questa grande e meritata vittoria, a @primozroglic per essere stato un degno e grande avversario.Ci tengo a precisare che la mancanza di una stretta di mano tra me e @primozroglic non è stato un gesto voluto ma bensì poco prima avevamo parlato dietro la premiazione del nostro futuro e delle prossime vacanze,congratulandoci a vicenda.Sulla strada siamo tutti rivali ma a ruote ferme facciamo parte della grande famiglia del ciclismo. Un ringraziamento speciale va a tutto il @bahrain_merida staff e compagni che mi hanno supportato tutti i giorni fino alla fine.Vi aspetto sulle strade....#losqualodellostretto

A post shared by Vincenzo Nibali (@vincenzonibali) on

Preberite še:

Primož Roglič Giro 2019
Sportal Dan po zgodovinskem Giru bo v Ljubljani druženje s slovenskimi kolesarskimi junaki
Giro
Sportal Rogličevo dekle o stresu, ki ga prinaša Giro: Niti enega dneva ne bi več zdržala
Sportal Primož Roglič v velikih bolečinah spisal zgodovino #video
Sportal Roglič brez zmage na kronometru, a s stopničkami na Giru #video
Primož Roglič
Sportal Kritike na račun Rogličeve ekipe: Primož je bolj kot ne sam svoja ekipa #video
Ne spreglejte